Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα άρθρο “ξεγυμνώνει” τον Ερντογάν κι αυτός κλείνει την εφημερίδα! Απλά πράγματα

Στην Τουρκία αρκεί ένα άρθρο που δεν θ΄ αρέσει στο καθεστώς Ερντογάν για να μπει λουκέτο στην εφημερίδα που το δημοσίευσε.Η Soczu το έγραψε. Ο συντάκτης Can Atakli,ξεγυμνώνει τον σουλτάνο Ερντογάν γράφοντας:

«Εμείς οι Τούρκοι πήγαμε στη Συρία υποστηρίζοντας ότι θα κυνηγήσουμε το ISIL.Tα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ήταν γεμάτα από τις« ηρωικές ιστορίες του τουρκικού στρατού” ο οποίος προχωρούσε σκοτώνοντας μαχητές του ISIL.
Την επόμενη μέρα συνειδητοποιήσαμε ότι τα στρατεύματά μας πήραν την Jarablus χωρίς να πέσει σφαίρα.Χωρίς αντίσταση.Αυτό ήταν το πιο παράξενο από όλα.Δεν υπήρχε ISIL στην πόλη.

Λες και είχαν γίνει φαντάσματα και ανήλθαν στον ουρανό. Στη συνέχεια, τα πράγματα άλλαξαν. Τα στρατεύματά μας διατάχθηκαν να στραφούν εναντίον των Κούρδων. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ήταν και πάλι γεμάτα από ιστορίες για τον ηρωικό στρατό που δίνει το μάθημα που αξίζουν οι Κούρδοι. Σκοτώσαμε μερικούς τρομοκράτες, αλλά επιτέθηκαν στα άρματα μάχης και σκότωσαν έναν από τους στρατιώτες μας. Το πρακτορείο Anadolu ανακοίνωσε την πρώτη μας απώλεια στη Συρία, προφανώς περιμένουμε περισσότερες. Ενώ είχαμε στείλει στρατό μας κατά του PYD, οι ΗΠΑ που μας έδωσαν την άδεια να εισέλθουμε στη Συρία, προκειμένου να κυνηγήσουμε τον ISIL,μας ζήτησαν να σταματήσουμε τις επιθέσεις κατά του PYD. Η Ρωσία είναι επίσης θυμωμένη, το Ιράν έχει εκδόσει ανακοίνωση απαιτώντας να αφήσουμε τη Συρία. Μετά την προειδοποίηση, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έχουμε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τους Κούρδους. Το διεθνές κύρος μας έχει καταστραφεί, και κανείς δεν δίνει σημασία σ΄ εμάς.Ο Ταγίπ έθεσε στις ΗΠΑ με το δίλημμα «είτε είστε με την Τουρκία ή με το PYD». Και οι ΗΠΑ προτίμησαν το PYD. Όπως η ΕΕ, η Ρωσία και το Ιράν .

Η εξωτερική μας πολιτική έχει καταρρεύσει, το κύρος και η υπερηφάνεια μας έχουν καταστραφεί. Και μετά από όλα αυτά, το 50% του λαού μας εξακολουθεί να πιστεύει η Τουρκία είναι μια υπερδύναμη.Ας ελπίσουμε ότι τίποτα τραγικό δεν θα συμβεί στη χώρα μας και το λαό μας, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να ζουν σε αυταπάτες. “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου