Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήστος Καλογρίτσας: Mr. ΣΥΡΙΖΑ TV κακώς ήλθατε!

Χρήστος Καλογρίτσας: εκδότης, επιχειρηματίας, κουμπάρος επιφανών πολιτικών (ανεξάρτητου κόμματος) υπέρμαχος της Αριστεράς και νυν Mr ΣΥΡΙΖΑ tv. Ποιoς είναι όμως ο άνθρωπος που όλοι “τρέμουν”; Και γιατί τον τρέμουν; Γιατί ξαφνικά μέσα σε όλον αυτόν τον πανικό των ημερών με το πόκερ που ακούει στο όνομα “αδειοδότηση καναλιών” ο usual suspect (θύτης και θύμα ενδεχομένως στην προκειμένη περίπτωση) είναι ο γενειοφόρος κοινωνικά ήπιος κύριος Καλογρίτσας;

Και τώρα που είναι ο ισχυρός, ο ένας εκ των τεσσάρων υπερτυχερών εθνικής εμβέλειας, τι θα συμβεί;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο νέος καναλάρχης, είναι επιφανής, όσο χρειάζεται. Εκδότης της εφημερίδας “Πρώτη” παλιότερα, με κατασκευαστικά έργα – ως οφείλει κάθε σοβαρός εκδότης στη συγχρονη Ελλάδα εξάλλου. Βέβαια, ψάχνοντας δε θα βρείτε και πάρα πολλά καθώς ανελίχθηκε- εξού και απειλή για Κοντομηνά, Αλαφούζο, Mega και λοιπά εξώδικα- επί Συριζα εποχή. Τρεις κατασκευαστικές δουλειές μέσα σε μόλις ένα και κάτι ψιλά χρόνο διακυβέρνησης.

Για τους παραδοσιακούς καναλάρχες, όπως έχουμε ξαναγράψει εξάλλου, ήταν ο άνθρωπος του Σύριζα που ήθέλε και κατάφερε όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία, να φέρει την Αριστερά στην κορυφή της Digea.

“Είναι κουμπάρος μου, αλλά είναι και εργολάβος και οι κατασκευαστές δεν πρέπει να παίρνουν άδεια. Δεν δέχομαι ο Καλογρίτσας να πάρει άδεια. Δεν θα πρέπει οι κατασκευαστές και οι εργολάβοι να βρίσκονται στα ΜΜΕ” δήλωσε ο Πάνος Καμμένος πριν από λίγο καιρό, προλαβαίνοντας με αυτή τη δήλωση ότι…Αποκαλυπτικά – όπως θα μπορούσε να αναγγείλει ο Βρυώνης του “Ε”- αντίπαλον δέος και ατυχήσας στη μάχη των καναλιών —να βγει από το στόμα κάποιου δημοσιογράφου άθελα ή ηθελημμένα.

Επειδή όμως ο Πάνος φυλάει τα ρούχα του για να έχει τα μισά, μας πρόλαβε. Και έπειτα ήρθε ο Κοντομηνάς, ο κύριος του Alpha, εξαπολύωντας εξώδικα μετά θυροκολλήσεων και κάθε άλλο ένδικο μέσο προσπάθησε να βγάλει τον Καλογρίτσα από τη μέση ανακοινώνοντας “πως δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στο διαγωνισμό επιχειρηματίες ή άνθρωποι που έχουν επαφές με το δημόσιο ή που έχουν αναλάβει έργα του δημοσίου”. Με αυτή τη φράση φωτογράφισε εμφανώς τον Χρήστο Καλογρίτσα. Άλλωστε, μόλις πριν λίγο καιρό, η εταιρεία «Τοξότης» του επιχειρηματία (που είναι κουμπάρος και του αρμόδιου υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη) εξασφάλισε και το τρίτο κατά σειρά τμήμα του έργου σε ισάριθμους διαγωνισμούς, μειοδοτώντας και πάλι, αυτή τη φορά με έκπτωση της τάξεως του 53%. Μετά τα τμήματα Κυλλήνη-Αμαλιάδα και Αμαλιάδα-Δουναίικα, η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα πήρε το έργο της κατασκευής του τμήματος Δουναίικα-Πύργος.

Άρα τι έχουμε μέχρι τώρα; Μία εφημερίδα, δύο κουμπαριές, τρια οδικά …δίκτυα – άντε να μην είμαστε υπερβολικοί- τρία κατασκευαστικά έργα σε ορισμένα οδικά δίκτυα. Αν όλα αυτά τα προσθέσεις συνεπάγεται αυτόματα – μη σας πω και δικαιωματικά αν μη τι άλλο- μία τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας.

Και τι άδεια; Τύφλα να έχει η ΕΡΤ. Παλιότερα, εγώ δε θυμάμαι λόγω ηλικίας δα, επί επταετίας, έβγαινε το πουλί ακουγόταν το εμβατήριο και μετά έβγαινε η Κέλλυ Σακάκου (αν δεν κάνω λάθος) για να πει τα νέα στους Έλληνες. Να ενημερώσει με το αναλογικό τότε σήμα, τους απανταχού υπό την δικτατορία υπηκόοους αυτής της άτυχης χώρας, για το τι συμβαίνει.

Πλέον, τα πράγματα άλλαξαν στη χώρα. Μέχρι και Αριστερή κυβέρνηση έχουμε εξάλλου. (Και μην κάνετε το συνειρμό Κέλλυ Σακάκου- Όλγα Γεροβασίλη, παρακαλώ πολύ!). Αλλά ένας άνθρωπος που ενισχύθηκε – ας το πούμε έτσι- από την τωρινη κυβέρνησή δεν είναι λογικό να ανταποδώσει τη χάρη; Όπερ και εγένετο.

Άρα, να υποθέσω ότι οι φήμες που ακούγονται περί πρώτης συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλέξη στη νέα τάξη πραγμάτων θα είναι στο νέο κανάλι του (και δικό του και του ΣΥΡΙΖΑ και του Καλογρίτσα- εξάλλου η Αριστερά ήταν πάντα υπέρ της κοινοκτημοσύνης).

Όπως και να χει, πάντως ο Καλογρίτσας ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον όσα χρόνια του “κέρδισε” η πολυπόθητη άδεια. Έβγαλε από το προσκήνιο ηχηρά ονόματα, αναβαθμίστηκε σε πρόσωπο των ημερών και κατάφερε έτσι απλά, λιτά και απέριττα να γίνει ό,τι όλοι φοβόντουσαν: βεζύρης στη θέση του βεζύρη.

Θέλω ακόμα να πιστεύω ότι ενδεχομένως στο βάθος – πολύ βάθος και από μία θεωρητική ή έστω φιλοσοφική/ιστορική άποψη- η κίνηση με τις αυστηρά (;) 4 άδειες εθνικής εμβέλειας είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αλλά αλήθεια πόσο μπορεί να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ομιχλώδες, νεφελώδες, κατασκότεινο τοπίο των media στην Ελλάδα, όταν αναλαμβάνει τα ηνία ένας άνθρωπος που θυμίζει πολύ Mega, ΔΟΛ, κατασκευαστικές, κουμπαριές, εκδόσεις και όλον αυτό τον συρφετό μιας παραπληροφοόρησης, που μέχρι σήμερα είχε χρώμα άλλοτε πράσινο, άλλοτε μπλε; Μήπως τελικά η απόχρωση ήταν το θέμα; Μήπως τώρα που θα βλέπουμε …ειδήσεις σε φόντο ροζ (ΣΥΡΙΖΑ γαρ), τα παρατράγουδα και οι φαρισαϊσμοί θα είναι λιγότερο επώδυνοι; Ή μήπως τώρα θα έχουν πιο…κοινωνικό χαρακτήρα;

Κύριε Καλογρίτσα, καλωσήρθατε. May… Digea be with you!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου