Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Να Ακυρωθεί και να Μην γίνει η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016»

Το λέμε ξεκάθαρα: η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» Δεν Πρέπει να γίνει!
Η Πανελλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» είναι μια πρόκληση για την Ειρήνη, είναι μια ακραία πρόκληση για τον επί σειράς ετών τυραννισμένο από τα Μνημόνια και το σύνολο της αστικής πολιτικής εργαζόμενο λαό μας.
Λίγες μέρες μετά την ψήφιση, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, νέων ολέθριων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων από τα κόμματα της κωλοτούμπας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα έσχιζαν τα μνημόνια και έφτασαν να σχίζουν και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων.
Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της Πανάκριβης και ακραία επικίνδυνης πανελλαδικής πολεμικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016». Θυμίζουμε ότι η εν λόγω άσκηση, λόγω τεράστιου κόστους, είχε ακυρωθεί για σειρά ετών.
Όμως ο ηγέτης του εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, σημερινός Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος την πραγματοποιεί για μια ακόμη φορά, χωρίς να υπολογίζει τίποτε. Ή καλύτερα θα λέγαμε ότι ο Πάνος Καμμένος την πραγματοποιεί γιατί εξυπηρετεί τους πιο επιθετικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης που διεκδικεί ευρύτερο ιμπεριαλιστικό ρόλο σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια έως τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, καθώς ολοένα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας, έχοντας βεβαίως άμεσο ανταγωνιστή την Τουρκία.
Με βασικό όμως αντίπαλο τον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο της εργασίας. Είναι αποκαλυπτικό του ξεκάθαρα ταξικού περιεχομένου της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», ότι για πρώτη φορά το 2015, είχε ως βασικό αντικείμενο τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των μεταναστών και των κοινωνικών κινημάτων που ενδεχομένως θα αντιδρούσαν στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Για να ακολουθήσει λίγες μέρες αργότερα άσκηση στην Κοζάνη με σενάριο την επανακατάληψη εργοστασίου που είχαν καταλάβει αγωνιστές οι οποίοι αντιδρούσαν σε ιδιωτικοποίηση επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα!
Η Πανελλαδική πολεμική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016» αποτελεί συνέχεια και αποκορύφωμα των πολεμικών προετοιμασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς έχει προηγηθεί ένα μπαράζ ασκήσεων με πραγματικά πυρά, με το κόστος σε ευρώ και αίμα να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα, καθώς τα ατυχήματα και οι απώλειες είναι συνεχείς. Ασκήσεις που εφαρμόζουν τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας και μετατρέπουν τον Στρατό σε δύναμη Καταστολής Πλήθους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης Άσκησης "ΣΑΡΙΣΑ 2016", το πιο ετοιμοπόλεμο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ζ’ ΜΑΚ συνεκπαιδεύτηκε με τις αντίστοιχες δυνάμεις των φονιάδων Αμερικανών των «seals», σε άσκηση αντιτρομοκρατικού αγώνα!  
Η κυβέρνηση λοιπόν της πιο άγριας ταξικής επίθεσης, έρχεται να εκμεταλλευτεί τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν- το αυταρχικό καθεστώς του οποίου στηρίζει στο μακέλεμα της εξεγερμένης Κουρδικής μειονότητας και της Τουρκικής Αριστεράς, δείχνοντας Ανοχή στην εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία και πάλι εναντίον των Κούρδων ανταρτών-  για να εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και να απαιτήσει «εθνική ενότητα».
Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ξέρει και διακρίνει τις φωνές των Ελλήνων της Ιωνίας του 1922, αλλά αδιαφορεί για τις σημερινές απελπισμένες κραυγές των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών, όσων αμφισβητούν το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αγωνιστών της Χαλκιδικής. Βλέπεις, αυτή η κυβέρνηση ακούει επίσης μόνο τις απαιτήσεις από Τοκογλύφους, τραπεζίτες και ξενοδόχους, Μαρινάκη, Μπόμπολα και  Λάτση.    

Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζει τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, που παρακαλεί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ να φτιάξουν νέα βάση στο Αιγαίο και παρέχει κάθε διευκόλυνση, που εντάσσεται στα αντιμεταναστευτικά-αυταρχικά-πολεμικά σχέδια της Ε.Ε., προβάλλει τους μεγαλοϊδεατικούς της στόχους στηριζόμενη σε αυτές ακριβώς τις συμμαχίες, ενώ απαιτεί από τον λαό μας νέες θυσίες για προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και νέες προμήθειες πολεμικού υλικού.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ
Ο ακήρυκτος ελληνοτουρκικός πόλεμος σέρνει στα πεδία των εντεινόμενων πολεμικών προετοιμασιών και ήδη δολοφονεί φαντάρους-μόνιμο προσωπικό με τα «φίλια πυρά» των ασκήσεων με πραγματικά πυρά και τα συνεχή ατυχήματα, στο όνομα του Αξιόμαχου ενός στρατού έτοιμου να στηρίξει τα μεγαλοϊδεατικά τους σχέδια, δύναμη καταστολής στο εσωτερικό.  Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον, κανένα κοινό συμφέρον με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο του πλούτου που εκπροσωπούν. Είναι εχθροί μας. Αυτοί κήρυξαν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, αυτοί μας κλέβουν την εργασία, την σύνταξη, το σπίτι και τους κόπους μιας ζωής, τα αγαθά της παιδείας-υγείας-πολιτισμού, αυτοί λεηλατούν το παρόν και μέλλον.
Αυτοί μας σπρώχνουν να γίνουν Πραιτοριανοί τους, μισθοφόροι τους σε Στρατό και Αστυνομία, είτε Αναλώσιμοι φαντάροι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους. Καθήκον μας η ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού κινήματος, να διώξουμε τις βάσεις του θανάτου και να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες-μετανάστες, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα τους. Πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην ταξική αστική πολιτική και την κυβέρνηση, στους πολέμους και στις επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και την Ε.Ε. Να Μπλοκάρουμε την πρόσληψη Μισθοφόρων Στρατιωτών, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και την προμήθεια μέσων καταστολής, το ξεπούλημα της χακί ακίνητης περιουσίας με το αντίτιμο της οποίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει νέες αγορές όπλων.
Καθοριστική κρίνεται η μαχητική παρέμβαση Μέσα στον Στρατό, η ανάπτυξη Αντιστάσεων των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής και Κατασταλτικής πολεμικής μηχανής.
Άμεσος στόχος του κινήματος πρέπει να γίνει η Ανατροπή της αστικής πολιτικής που ετοιμάζεται να εξαφανίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να ξεπουλήσει τα πάντα, εντείνοντας την κρατική τρομοκρατία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Μόνο η Κοινή Πάλη των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία, ο φόβος μετατροπής της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε ταξική επαναστατική διαδικασία, μπορεί να τους σταματήσει.
Δική μας απάντηση η μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντιφασιστική Πορεία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες την Πέμπτη 20/10/2016  με συγκέντρωση στις 6 μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. και την Πρεσβεία των ΗΠΑ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου