Slider

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ-ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ-Γράμμα Τούρκου στρατιωτικού από τη φυλακή: Τι έγινε τη νύχτα του πραξικοπήματος

Η συγκεκριμένη επιστολή Τούρκου πιλότου που κατηγορείται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου -το οποίο δημοσιεύει το http://www.onalert.gr, αποκαλύπτει όλη την ουσία των αστικών στρατών: 
Υποταγή-Πειθαρχία-Πρώτα Εκτελείς τη Διαταγή και μετά βγαίνεις Παραπονούμενος-πότε δεν σχολιάζεις/δεν ασκείς κριτική σε αυτό που διατάκτηκες να κάνεις!
Αποκαλύπτοντας όμως ότι είτε ο Τούρκος, είτε ο Έλληνας στρατιωτικός είναι Συνένοχος-Συμμέτοχος-Αναλώσιμος...

Όπως η διαταγή αυτή ήταν η εν κρυπτώ ή εν αγνοία συμμετοχή στο Πραξικόπημα, θα μπορούσε να είναι "πήγαινε να συμβάλεις στους βομβαρδισμούς στην Νοτιοανατολική Τουρκία, στη Βόρεια Συρία και στη Μοσούλη εναντίον των Κούρδων αγωνιστών ή ακόμη να λάβεις μέρος σε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, εναντίον της Λιβύης ή όπου σε διατάξει το ΝΑΤΟ!

Και πως στρατολογείσαι για να γίνεις ένστολος εγκληματίας;

Καταγωγή από φτωχή οικογένεια, επαγγελματική εξασφάλιση, δημιουργία οικογένειας και πάντα "ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ".

Γράμμα από τη φυλακή έστειλε Τούρκος υπαξιωματικός σε αρθρογράφο της εφημερίδας sozcu της Τουρκίας όπου περιγράφει με δραματικά λόγια το πώς και γιατί βρέθηκε στις φυλακές τύπου F στα Άδανα.

«Αγαπητέ Εμίν Τσιόλασιαν, σας ευχαριστώ πολύ που είστε ένας από τους μετρημένους δημοσιογράφους που ακούτε τη φωνή των θυμάτων. Από τις 18 Ιουλίου 2016 και μέχρι τώρα, είμαι κρατούμενος στις φυλακές τύπου «F» των Αδάνων. 

Σε μένα προσάπτουν το αδίκημα ότι στις 15 Ιουλίου, τη βραδιά του πραξικοπήματος, έκανα εναέριο ανεφοδιασμό στα αφη F-16. Mε την πρώτη ματιά, θα μπορούσατε να σκεφτείτε ποιο είναι το λάθος που έγινε στην σύλληψή μου, αλλά αν θέλετε να μάθετε πως στήθηκε η συνομωσία, παρακαλώ διαβάστε αυτή την επιστολή μου.

Υπηρετούσα στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, ως Υπαξκός - χειριστής εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων προετοιμασίας για πόλεμο…
Τις ημέρες που δεν πηγαίναμε για πτήση (το αφος) και με δεδομένο ότι μέσα σε μια ώρα θα έπρεπε να είναι έτοιμο για απογείωση, να το πω έτσι, ζούσαμε μια ζωή φυλακισμένη στα στρατιωτικά οικήματα.
Και στις 15 Ιουλίου πάλι στην ίδια κατάσταση βρισκόμασταν σε ετοιμότητα στα στρατιωτικά οικήματα και στα πλαίσια των επιχειρήσεων του αγώνα με την τρομοκρατία, κλήθηκα στις 2102΄ για πτήση. Άρον – άρον μετέβην στη βάση. Ο Δκτής της Βάσης και ο Δκτής των ιπτάμενων τάνκερ, έδωσαν τη διαταγή στους πιλότους: «Πηγαίνετε πάνω από το Αφιόν, στα αεροσκάφη που θα έρθουν, θα πραγματοποιήσετε ανεφοδιασμό» και φύγαμε για πτήση. Όταν πλησιάζαμε πάνω από το Αφιόν, από το κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων ήρθε η διαταγή που έλεγε: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένο καθήκον, επιστρέψτε στη βάση».
Ο Δκτής του αεροσκάφους συμμορφώθηκε με τη διαταγή και ήρθε πάνω από τα Άδανα πήρε επαφή με τη βάση, προκειμένου να τους εξηγήσει την κατάσταση. Τους γνωστοποίησε ότι θα μειώσουν τα καύσιμα και θα πραγματοποιήσουν προσγείωση.
Ωστόσο το προσωπικό της βάσης, μας διαβίβασε τη διαταγή του Δκτού της βάσης που ήταν: «Να μην κάνετε προσγείωση, να συνεχίσετε το καθήκον».
Ως αεροπορική ομάδα δεν ξέραμε τι γινόταν στο έδαφος. Ως στρατιωτικοί ήμασταν υποχρεωμένοι να φέρουμε σε πέρας τη διαταγή που επωμισθήκαμε. Μέσα στο κατάμαυρο σκοτάδι, σε ύψος οκτώ χιλιόμετρα από το έδαφος, πετώντας με 700 χιλιόμετρα την ώρα και χωρίς να έχεις τίποτε άλλο στα χέρια εκτός από τη διαταγή του Δκτού σου, τα θα μπορούσες να κάνεις?
Το τάνκερ, είναι ένα αφος, το οποίο δεν έχει κανενός είδους πυρομαχικά.
Το μοναδικό του καθήκον είναι ο ανεφοδιασμός αφών στον αέρα με καύσιμα.
Από εμάς λαμβάνουν καύσιμα οι πιλότοι των F-16, αλλά ούτε ξέρουμε τι είδους καθήκοντα εκτελούν, ούτε που πραγματοποιούν επιχειρήσεις, ούτε ποιοι είναι οι πιλότοι, ούτε τι είδους επιχειρήσεις και με ποιο σκοπό, εμείς ως αφος τάνκερ, δεν έχουμε καμιά πιθανότητα ενημέρωσης".
Αξιότιμε κύριε Τσιόλασιαν, καταλήγει η επισοτλή προς τον Τούρκο δημοσιογράφο: 
αυτοί οι προδότες, χρησιμοποιώντας την ιεραρχία Δκσεως και λέγοντας «Η πατρίδα σας καίγεται, βοηθήστε», έστησαν παγίδα σε πολλούς πατριώτες Αξκούς. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Αυτοί οι πατριώτες Αξκοί, να μείνουν εκτός σειράς.
Για την εκπαίδευση ενός ιπτάμενου προσωπικού, απαιτούνται εκατομμύρια δολάρια. Σε σας τους αφήνω να λογοδοτήσουν. Αυτοί οι επιλεγμένοι άνθρωποι (πιλότοι και πλήρωμα) μένοντας εκτός σειράς, ο στρατός μας χάνει αίμα. Και φυσικά οι στόχοι δεν ήταν αυτοί.
Σας παρακαλώ, αυτή η παγίδα που στήθηκε στη βάση της επιμελητείας της Πολεμικής Αεροπορίας, να μην περάσει στο ντούκου.
Εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν κοντά σ’ αυτή την παγίδα, καταστράφηκε και η δική μου ζωή. Να είσαι καλά πατρίδα. 
Σήμερα δικάζομαι για συνταγματικά εγκλήματα. Εγώ κατάγομαι από μια φτωχή οικογένεια, στη συνέχεια παντρεύτηκα και τι αλλά σκοπό θα μπορούσα να έχω, εκτός από την δημιουργία της οικογένειας;
Στην απόπειρα του προδοτικού πραξικοπήματος, με τα όπλα στα χέρια κοίταζαν με άδεια μάτια τον περίγυρο οι στρατιώτες, που δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσουν ότι δεν υπήρχε διαφορά μας'.

Τους Τούρκους Φαντάρους καλεί σε Κοινό Αγώνα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μεγάλη πρωτοβουλία για την κοινή πάλη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Στρατευμένης Νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΝΑΤΟ – ΕΕ – Κυβερνήσεις
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου