Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης Ιδιωτικοποιούν τα ΚΨΜ! Η φόρμουλα του Ιδιωτικού Ίντερνετ Καφέ στο ΚΕΕΜ Σπάρτης

Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. 
Κανένας δανειστής, καμιά Μέρκελ, κανένα μνημόνιο δεν απαιτεί από τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα να Ιδιωτικοποιήσουν τα ΚΨΜ και να εντείνουν την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων.
Απλώς, είναι σχέδιο. Ή καλύτερα είναι κοινό σχέδιο της νυν ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με αυτή των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Δαβάκη, οι οποίοι όμως συνέχισαν το έργο του τότε ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλου.
Γιατί ο Βενιζέλος ήταν αυτός που άρχισε να ιδιωτικοποιεί τα ΚΨΜ, αρχίζοντας από αυτά στο 401 Σ.Ν και στο Πεντάγωνο, πάντα με νικητή των σχετικών διαγωνισμών τον ίδιο επιχειρηματία, που επίσης εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται τις Φοιτητικές Λέσχες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.  Μιλάμε για την αποκλειστικότητα των εταιρειών αφοι Κομπατσιάρη που παίρνουν το ένα κυλικείο μετά το άλλο (Στρατιωτικά Νοσοκομεία κλπ), εκτινάσσοντας τις τιμές, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους, «γδέρνοντας» τους φαντάρους και του ΣΤΕΡΓΙΟΥ!

Και μετά ήρθαν οι Αβραμόπουλος-Δαβάκης. Τη θέση ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και, ταυτόχρονα, θα αποδεσμεύσει οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, προβάλλει το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ΚΨΜ. Έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιου Δαβάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ανάθεση της εκμίσθωσης εκμετάλλευσης κυλικείων σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, κυρίως όσων υπάρχει ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού στρατιωτικού- πολιτικού προσωπικού, οπλιτών και επισκεπτών».
Και μετά ήρθαν οι Καμμένος-Βίτσας και ο ΑΓΕΣ Τελλίδης. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει το ιδιωτικό ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας, το διατήρησε και έριξε λίγο τις τιμές. Τώρα ιδιωτικοποιεί και το ΚΨΜ στην Σπάρτη.
Γιατί όμως αυτή η εμμονή με την ιδιωτικοποίηση των ΚΜΨ;
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που εκπροσωπούνται από το νεοφιλελεύθερο Δόγμα του «Λιγότερου Κράτους», έρχεται να ιδιωτικοποιήσει-εμπορευματοποιήσει έναν από τους πιο κερδοφόρους τομείς- τα ΚΨΜ- προσφέροντας ως πελατεία με μονοπωλιακούς όρους,  τους δεκάδες χιλιάδες  νεοσύλλεκτους που παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κάθε χρόνο. Κέρδη με κρατική υποστήριξη δηλαδή και ο λογαριασμός στο φαντάρο. Είναι μια απόφαση καλά μελετημένη. Που δε θα περιοριστεί στα ΚΕΝ, καθώς ήδη ανοίγουν και σουβλατζίδικα εντός των μονάδων. Θυμίζουμε ότι πρώτος ο ΥΕΘΑ Γ.Παπαντωνίου είχε επιχειρήσει να ιδιωτικοποιήσει τα εστιατόρια των ΚΕΝ, φέρνοντας catering, για να ακολουθήσουν τα ασθενοφόρα που ήρθαν να παραλάβουν τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους που ασθένησαν εξαιτίας της σαλμονέλας. Ιδιωτικό Κέρδος και ποιότητα-υγεία δεν συμβιβάζονται!
Έτσι λοιπόν τώρα ο ΑΓΕΣ Τελλίδης ιδιωτικοποιεί το ΚΨΜ στο ΚΕΕΜ Σπάρτης ακολουθώντας τη φόρμουλα του Ιδιωτικού Ίντερνετ Καφέ!
Ποιες είναι οι δικαιολογίες του ΓΕΣ;
Ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου μιλούν για φθηνό ίντερνετ, αδυναμία αντιμετώπισης των βλαβών, δημιουργία θέσεων εργασίας, απαλλαγή των φαντάρων που απασχολούνται στο ΚΨΜ.
Στην πραγματικότητα όμως το ΓΕΣ ενώ υποσχέθηκε δωρεάν ίντερνετ στους φαντάρους, το έκανε πράξη σε ελάχιστα φυλάκια για να βγουν οι απαραίτητες φωτογραφίες και να δουλέψει το κύκλωμα των Δημοσίων Σχέσεων του Πενταγώνου. Μετά θυμήθηκε να κάνει εμπόριο στα Ιδιωτικά ίντερνετ καφέ! 
Οι δικαιολογίες ότι τα στρατόπεδα αδυνατούν να στηρίξουν το δίκτυο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όταν ο Στρατός σήμερα στηρίζεται όσο ποτέ στην πληροφορική. στερούνται σοβαρότητας.
Όπως επίσης και η προπαγάνδα περί δημιουργίας θέσεων εργασίας. Πρόκειται για θέσεις περιορισμένου χρόνου εργασίας –πλέον η κάθε σειρά κατάταξης παραμένει στα ΚΕΝ το πολύ τρεις βδομάδες-, άρα οι υπάλληλοι θα εργάζονται αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Δηλαδή, ο Στρατός εκμεταλλεύεται και νομιμοποιεί τη ζούγκλα εργασίας, ενώ συχνά, οι επιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν την ανοχή της διοίκησης των μονάδων, προσλαμβάνουν συγγενικά πρόσωπα των στρατιωτικών! Για τέτοιο εμπόριο και διαπλοκή μιλάμε…
Οι φθηνές τιμές του ίντερνετ και όχι οι δωρεάν υπηρεσίες που υποσχέθηκε το ΓΕΣ, αποκρύπτουν την παράλληλη και ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ, οι τιμές των οποίων Απογειώνονται!
Με αυτό τον τρόπο τετραγωνίζεται ο κύκλος αφού τα υπέρογκα κέρδη του Ιδιώτη παρουσιάζονται ως κοινωνική προσφορά…
Το ενδιαφέρον του Πενταγώνου για τους φαντάρους που εργάζονται στο ΚΨΜ και θα απαλλαγούν είναι Υποκριτικό.  Καταρχήν, είναι γνωστό ότι στα ΚΨΜ των ΚΕΝ δεν απασχολούνται εκπαιδευόμενοι νεοσύλλεκτοι φαντάροι, αλλά μετατιθέμενοι από τις πιο απομακρυσμένες μονάδες της παραμεθορίου, που βρίσκονται στο τέλος της θητείας ή συνάδελφοι με προβλήματα υγείας. Το ενδιαφέρον του ΥΠΕΘΑ για την υπηρεσία και την επάνδρωση των μονάδων είναι υποκριτικό και προσχηματικό αφού κάθε χρόνο, για ένα ολόκληρο εξάμηνο, 6000 φαντάροι, απασχολούνται ως Υπηρέτες των στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, μετατιθέμενοι-αποσπούμενοι από μάχιμες μονάδες! Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρούν κάποια προνόμια των στρατιωτικών για να υφαρπάξουν ψήφους, παραχωρώντας φθηνές διακοπές με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων, αντί να διορίσουν πολιτικό προσωπικό!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά, με το παράδειγμα να αποδεικνύει ότι πραγματικός στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η επιβολή της πολιτικής του outsourcing-ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κερδοφόρων τομέων των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία βρίσκει μια πρώτη εφαρμογή στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Είναι ενδεικτικό ότι ο διοικητής καταγγέλλεται ότι επέτρεψε την είσοδο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο ΚΕΝ Άρτας, για να πουλήσει τα προϊόντα της στους συναδέλφους κάνοντας διαφήμιση στην Αναφορά.
Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΨΜ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ. Καλούμε σε Αγώνα Διαρκείας Φαντάρους και Γονείς μέχρι να φύγουν οι Ιδιώτες και οι αστοί πολιτικοί που τους στηρίζουν!
Ουσιαστικά η κυβέρνηση όχι μόνο μεταφέρει στις πλάτες των στρατιωτών το κόστος της στρατιωτικής θητείας-περικόπτοντας το ρουχισμό, τα δωρεάν εισιτήρια κλπ- αλλά κρατά τους συναδέλφους στα ΚΕΝ για ένα ολόκληρο μήνα, χωρίς λόγο και ουσία, εκτός από την οικονομική εκμετάλλευση που υφίστανται. Μάλιστα, μετά από απαίτηση των ντόπιων επιχειρηματιών βγάζουν έξοδο τους συναδέλφους για να ξοδεύσουν το χαρτζιλίκι τους. Τέλος, οι διοικητές, αφού προσφέρουν άθλιες μερίδες φαγητού σε ποσότητα και ποιότητα, εγκαθιστούν το delivery εντός της μονάδας. Από τη μια μεριά απαγορεύουν την είσοδο φαγητού στις μονάδες-σουβλάκια, πίτσες κλπ- και από την άλλη μεριά δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιώτες ΚΑΨιμιτζήδες να τα μετατρέπουν σε σουβλατζίδικα, πουλώντας οι ίδιοι, αποκλειστικά τα συγκεκριμένα τρόφιμα!
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Εμείς απαιτούμε να σταματήσουν τώρα. Είναι εξίσου άθλια η υποκρισία ότι μας νοιάζονται, με την απίστευτη απόπειρα να μας τα πάρουν.
Απαιτούμε να αγοράσει τώρα η διοίκηση του ΚΕΕΜ και του κάθε ΚΕΝ Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και να τους εγκαταστήσουν στα ΚΨΜ, συνδέοντας τους με το INTERNET.
Να προσλάβουν τώρα όλα τα ΚΕΝ πολιτικό προσωπικό με σταθερή σύμβαση εργασίας και να αναλάβει τη λειτουργία των ΚΨΜ, με εγκατάσταση ταμειακών μηχανών.
Να σεβαστούν όλοι οι διοικητές των ΚΕΝ το πρόγραμμα εκπαίδευσης και να μην καταπατούν τον Ελεύθερο Χρόνο των συναδέλφων νεοσύλλεκτων.
Να μειωθεί στο ελάχιστο η παραμονή μας στα ΚΕΝ και να μειώσουν τη θητεία.

Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντιδράσουν αποφασιστικά και συλλογικά σε κάθε απόπειρα να μας εκμεταλλευτούν εργασιακά και οικονομικά.
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις εις βάρος των φαντάρων είναι προκλητικά και πρωτόγνωρα.
Είναι Ντροπή για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Δεν σκέφτεται ο ΑΓΕΣ Τελλίδης το τι τραβάει η κάθε οικογένεια που της παίρνουν το παλικάρι τον Στρατό;
Πως τολμά το ΓΕΣ να προωθεί τέτοιες αποφάσεις; 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου