Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Χώσιμο ορκισμένων εξ αναβολής φαντάρων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα

2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Βάση τις διαταγές του ΓΕΣ οι οποίες λένε ότι:
Οπλίτες που κατατάσσονται μετά από αναβολή υγείας
"Όσοι ολοκλήρωσαν την Αρχική τους εκπαίδευση κατά τα 2/3 αυτής (δηλαδή έχοντες προϋπηρεσία άνω των 23 ημερών), τοποθετούνται σε Μονάδες σύμφωνα με τη γενική πορεία και ανάλογα με την κατάσταση της θητείας τους. Στους ανωτέρω την πρώτη εβδομάδα κατατάξεως χορηγείται Φύλλο Πορείας για τις Μονάδες τους.
Οι έχοντες προϋπηρεσία κάτω των 23 ημερών, ενσωματώνονται και ακολουθούν την ΕΣΣΟ με την οποία επανακατατάχθηκαν".
Αυτό σημαίνει ότι όταν θα καταταχθώ στο ΚΕΤΘ μια εβδομάδα νωρίτερα απο τους νεοσυλλέκτους που επρόκειτο να περάσουν βασική εκπαίδευση και να ορκιστούν, εγώ θα πρέπει όπως ορίζει η διαταγή να καταταχθώ, τη πρώτη μέρα να πάρω ρούχα, τη δεύτερη να περάσουμε από ιατρικές εξετάσεις στο 401 για να κριθεί το Ι μας και την τρίτη μέρα άντε και καθυστερημένα έως πέντε μέρες να πάρω το φύλλο πορείας άμεσα και να φύγω από το κέντρο που δεν έχω καμία δουλειά εκεί και να πάω στη μονάδα όπου θα δικαιούμαι εξόδους με βάση τις υπηρεσίες μου. Έλα μου όμως που αυτό δε συμβαίνει και το ΓΕΣ ή το ΚΕΤΘ εκμεταλλεύεται τους ήδη ορκισμένους και τους κρατάει παράδοξα στο κέντρο έως ότου να ορκιστούν και οι νεοσύλλεκτοι περίπου 20-25 μέρες ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
Κι εμείς οι ήδη ορκισμένοι πρέπει να υποστούμε τις εξαντλητικές αναφορές, να κοιμόμαστε με τους νεοσυλλέκτους να μη δικαιούμαστε έξοδο όταν δεν έχουμε υπηρεσία και να μας συμπεριφέρονται όπως τους αόρκιστους.
Μεγάλη αδικία, γιατί λοιπόν το ΓΕΣ δεν πράττει τα δεδομένα τα οποία ορίζει και μέσω ανακοίνωσης στο σαιτ του ΓΕΣ όπως προανέφερα παραπάνω.
Συμπέρασμα πρέπει να βγαίνουν οι μεταθέσεις άμεσα για εμάς  και να μην περάσουμε τα ίδια για 2η φορά.


Θυμίζουμε την αρχική επιστολή-καταγγελία, Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Γιατί το ΓΕΣ παραβιάζει τις διαταγές του για όσους Οπλίτες κατατάσσονται μετά από Αναβολή Υγείας;
Τελικά, είναι να απορείς με τα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό.
Καθώς ακόμη και στο πιο απλό ζήτημα, για το οποίο υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και σχετικές διαταγές, το ίδιο το ΓΕΣ και η αρμόδια υπηρεσία του, η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας (ΔΟΘ) θα παραβιάσουν τα δικαιώματα των φαντάρων, δημιουργώντας πρόβλημα από το πουθενά.
Διαβάζουμε λοιπόν στο army.gr, στο σαιτ του ΓΕΣ δηλαδή:Οπλίτες που κατατάσσονται μετά από αναβολή υγείας

Όσοι ολοκλήρωσαν την Αρχική τους εκπαίδευση κατά τα 2/3 αυτής (δηλ. έχοντες προϋπηρεσία άνω των 23 ημερών), τοποθετούνται σε Μονάδες σύμφωνα με τη γενική πορεία και ανάλογα με την κατάσταση της θητείας τους. Στους ανωτέρω την πρώτη εβδομάδα κατατάξεως χορηγείται Φύλλο Πορείας για τις Μονάδες τους.
Οι έχοντες προϋπηρεσία κάτω των 23 ημερών, ενσωματώνονται και ακολουθούν την ΕΣΣΟ με την οποία επανακατατάχθηκαν.
Όμως όλα αυτά τα προφανή δεν ισχύουν για τον ΝΙΚ. ΔΗΜ., συνάδελφο στρατιώτη, ο οποίος σχετικά πρόσφατα πήρε αναβολή για λόγους υγείας, από τη μονάδα που υπηρετούσε, ενώ προηγουμένως είχε περάσει το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης στο ΚΕΤΘ Αυλώνα.
Τώρα όμως, η Στρατολογία του έστειλε ειδοποίηση, με την οποία τον ενημέρωσαν ότι το κοντέρ του μηδένισε, και καλείται να καταταγεί ξανά στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, για να περάσει ξανά το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης.
Επαναλαμβάνουμε στο ΓΕΣ και τη ΔΟΘ ότι ο στρατιώτης έχει περατώσει τη βασική του εκπαίδευση.
Σας καλούμε λοιπόν να τηρήσετε και να εφαρμόσετε τον Νόμο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου