Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΖΩΝΑΣ...Τα καψόνια και οι βαναυσότητες κυριαρχούν στη Προεδρική Φρουρά


Επειδή η προπαγάνδα καλά κρατεί...
Επειδή πολλά λέγονται και επικίνδυνες, παράνομες συμπεριφορές ωραιοποιούνται.
Αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το τι σημαίνει η μετάθεση στη Προεδρική Φρουρά.
Δίνουμε το λόγο λοιπόν στους ίδιους τους φαντάρους που υπηρέτησαν εκεί στο πρόσφατο παρελθόν και μέσα από τις επιστολές καταγγελιών αποκάλυψαν όσα κρύβει το στρατιωτικό κατεστημένο και οι διοικήσεις, όσα δε δείχνουν οι στημένες φωτογραφίες, όσα δεν γράφονται στα στημένα ρεπορτάζ των πάντα πρόθυμων δημοσιογράφων.  
Καλούμε τους συναδέλφους που δεν επιθυμούσαν και δεν είχαν δηλώσει την επιθυμία τους για μετάθεση εκεί, να βγουν άμεσα στην Αναφορά και να θέσουν το ζήτημα στη διοίκηση. 
Πέταξαν αρβύλα στο πρόσωπο φαντάρου

Γι ακόμη φορά στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασαν καταγγελίες που κάνουν λόγο για ακραία περιστατικά βαναυσότητας και προσβολής της αξιοπρέπειας συναδέλφων. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο πάντα της εκπαίδευσης, εκτός των κλασσικών μεθόδων που περιλαμβάνουν βρισιές, καψόνια και άλλες απίστευτες... γελοιότητες που κρίνονται σκόπιμες από τη διοίκηση της μονάδας, συνάδελφος χτυπήθηκε στο πρόσωπο με αρβύλα!

Είναι οι συνήθεις μέθοδοι εκπαίδευσης στη Προεδρική Φρουρά τις οποίες έχουμε πληρώσει με αίμα, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχαν οδηγήσει στην αυτοκτονία συνάδελφο. 

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν αμέσως παραπονούμενοι, να ζητήσουν την τήρηση των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού, αλλά και στο βαθμό που αρνούνται να παραμείνουν εκεί, να δηλώσουν άμεσα ότι θέλουν να φύγουν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα.

Φέρνουμε στο προσκήνιο πρόσφατη καταγγελία συναδέλφου που αποκαλύπτει τι σημαίνει Προεδρική Φρουρά:  Για όσους δουν προεδρική φρουρά στο χαρτί μεταθέσεων



Για να πάρουν κάποιο φαντάρο στην προεδρική φρουρά πρέπει να πληροί κάποια θεσμικά κριτήρια. Σωματική ικανότητα Ι1, όχι τατουάζ σε εμφανές σημείο, άνω των 21 ετών και ύψος =>1,87 μ. Οπωσδήποτε απαιτείται και μεγάλη σωματική δύναμη στο άνω μέρος του σώματος, σταθερή πίεση αίματος και σίγουρα όχι χαμηλός αιματοκρίτης ή περιστασιακές δύσπνοιες. Αυτά δεν αναζητούνται κατά την επιλογή, αγνοούνται πλήρως. Όταν όμως δε μαζεύουν όσους χρειάζονται αρχίζουν οι εκπτώσεις, συνήθως στο ύψος. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως πάντα βρίσκουν τον επιδιωκόμενο αριθμό φαντάρων που θα γίνουν τσολιάδες και οι έξτρα προορίζονται για υπηρέτες και σκοπιά.

Αυτό το αντιλαμβάνονται οι νέοι από την πρώτη στιγμή στο προεδρικό μέγαρο. 

Οι εκπαιδευτές στην προεδρική φρουρά είναι «παλιοί», φαντάροι λίγο πριν την άδεια απολύσεως τους. Βεβαίως έχουν και λοχαγό στον οποίο λογοδοτούν. Τι κάνουν λοιπόν στους νέους από την πρώτη ημέρα για να ξεδιαλέξουν τους «εκλεκτούς»; Διαρκής ορθοστασία έως και 2 ώρες, συλλογικά αλλά και ατομικά καψόνια. Με το παραμικρό «λάθος» στις οπλοασκήσεις, επιβάλλεται συλλογική ορθοστασία με το όπλο προτεταμένο στον ουρανό στο ένα χέρι και αντίστροφη μέτρηση 45-0 φωναχτά, κοινώς σχεδόν ένα λεπτό της ώρας. Επίσης, ατομικό κυνήγι του εκπαιδευόμενου στον εκπαιδευτή, πάντα με το όπλο, γύρω από όλη την κλάση. Όπως είναι φυσικό αυτά επαναλαμβάνονται αρκετές φορές λόγω συσσωρευμένης κούρασης και των παράλογων απαιτήσεων των εκπαιδευτών. Ουσιαστικά γίνεται ακραία προσπάθεια επιβολής τεϊλορισμού. Όσοι αναφέρουν πόνους ή ζαλάδες την πρώτη ημέρα αγνοούνται ή επικρίνονται. Εντέλει, κάποιοι καθίστανται «ανίκανοι», κόβονται από τσολιάδες και μετατρέπονται σε παραδουλεύτρες στο προεδρικό μέγαρο (όσοι μείνουν), κάνοντας και τις σκοπιές. Οι μαρτυρίες για τη συμπεριφορά τωνεπίσης φαντάρων εκπαιδευτών, την αναφέρουν ως απαράδεκτη. Μετά τη λεκτική βία και τα καψόνια, κάνουν και την πλακίτσα τους. Όπως αναφέρουν και ότι το χώσιμο των κομμένων σε αγγαρείες περισσεύει.

Όλα αυτά μέχρι να παλιώσει ο νέος. Ύστερα «χαλαρώνει η φάση», λένε οι φαντάροι. Δηλαδή, ‘ο παλιός εξουσιάζει το νέο, τον χώνει μέχρι να γίνει όπως πρέπει και όταν παλιώσει να κάνει με τη σειρά του το ίδιο με τους επόμενους νέους.’

Καιρός να σταματήσει η μετάθεση μεγαλύτερου αριθμού φαντάρων στην προεδρική φρουρά για να φορτωθεί σε μερικούς η «ανικανότητα» και να καταστούν κατόπιν πειθήνιοι υπηρέτες. Όπως ακριβώς το κράτος προσπαθεί να πείσει ότι η ανεργία είναι προσωπική ευθύνη για να αισθανόμαστε άχρηστοι και να συναινούμε στην εργοδοτική ασυδοσία και στους μισθούς του 1 ευρώ την ώρα.

Καιρός να μπει ένα τέλος στον κανιβαλισμό των παλιών φαντάρων-εκπαιδευτών που διαιωνίζουν απάνθρωπες συμπεριφορές που προβάλλονται καθ’ απαίτηση των κυρίαρχων.

Υ.Γ. Η μετάθεση στην προεδρική φρουρά όμως, είναι και πεδίο διαπλοκής.
Ο φαντάρος γλιτώνει την παραμεθόριο (βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας), το Σ.Π.Ε.Ν και την ίδια την εκπαίδευση της προεδρικής φρουράς εφόσον μετατεθεί εκεί και κοπεί κατά παραγγελία.
Έπειτα λόγω διατάξεων αποσπάται σε κάποιο γραφείο, συνήθως στο Γ.Ε.Σ, ενώ μέχρι να έρθει το σήμα αποτελεί φάντασμα στο προεδρικό μέγαρο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

1 σχόλιο:

  1. Γιά όποιον δεν κατάλαβε γιά τα καψώνια ευθύνονται οι «παλιοί» φαντάροι. Και οι «νέοι» που αντιδρούν όταν παλιώσουν τα ίδια κάνουν που ως «νέοι» δεν γουστάρουν να τους κάνουν. Καλά να πάθουν, καμμία λύπηση στα βύσματα. Καμμία λύπηση για κανέναν τους επειδή συνειδητά οι φαντάροι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που καταγγέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή