Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στο Ωραιόκαστρο του Ρατσισμού σκότωσαν γυναίκα πρόσφυγα και ανήλικο παιδί που του παρέσυρε ΙΧ. αυτοκίνητο

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: γλύτωσαν τον Πόλεμο, τους καταδιώκει ο Φασισμός! 
Συναγερμός στο Ωραιόκαστρο. Νεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και ο ανήλικος γιος της, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Τη γυναίκα και το ανήλικο παιδί παρέσυρε ΙΧ που κινούνταν στον δρόμο μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας και τους χτύπησε θανάσιμα. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κι ένας ακόμη ανήλικος που τραυματίστηκε από το ίδιο ΙΧ.

Οι πρόφυγες, μόλις αντιλήφθηκαν τί είχε συμβεί ξεσηκώθηκαν κι εξαγριωμένοι έκαψαν το ΙΧ, ο οδηγός του οποίου συνελήφθη νωρίτερα από αστυνομικούς. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης κάδοι απορριμμάτων έξω από το Κέντρο.

Πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Έλληνας 76 ετών είναι ο οδηγός που παρέσυρε και με το αυτοκίνητό του τρεις πρόσφυγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο είναι ένα ανήλικο κορίτσι.

Ο οδηγός συνελήφθη από το Α' Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.


ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου