Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λέσβος, Καρδίτσα και άλλες πόλεις διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό

Εκτός από την Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις οργανώνονται αντιπολεμικές, αντιϊμπεριαλιστικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την επόμενη βδομάδα.
Στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 20/10 στις 6 μμ από πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, αντιρατσιστικές συλλογικότητες. 
Στην Πάτρα την Πέμπτη στις 6 μμ στην πλατεία Γεωργίου από συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων και εργατικά σχήματα. 
Στη Λέσβο  την Τρίτη στις 6 μμ στην πλατεία Σαπφούς από σειρά μαζικών φορέων και κινήσεων.
Στην Καρδίτσα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα για ευρύτερη στήριξη της διαδήλωσης.  
Στο Βόλο στις 6.30 στην πλ. Αγ. Νικολάου,
Στα Τρίκαλα την Παρασκευή στις 21/10 στις 8 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου 
Στο Ρέθυμνο στις 20/10 στις 12 στο δημαρχείο, 
Στα Ιωάννινα και αλλού. 
Ενώ σε άλλες πόλεις οργανώνονται συσκέψεις για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης και εκδηλώσεις όπως στο Ηράκλειο στο Εργατικό Κέντρο στις 20/10.
Παρακάτω καλέσματα και υλικά από τις περιοχές.
Θεσσαλονίκη

 











Λέσβος

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών, μετά την υπογραφή της απάνθρωπης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας στις 20/3/2016 και του επακόλουθου εγκλωβισμού τους στο νησί μας, η οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που αυτή δημιουργεί,  αποτέλεσαν  στον τόπο μας άριστο υπόστρωμα για την επανεμφάνιση σκοταδιστικών αντιλήψεων.
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε συνεργασία και συντονισμό με ακροδεξιούς κύκλους και παραδημοσιογραφικά κέντρα επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο και να σπείρουν το μίσος και τη διχόνοια στο νησί μας.
Και όλα αυτά, την ώρα που μισθοί και συντάξεις κόβονται, τα σχολειά δεν έχουν εκπαιδευτικούς και κλινικές στο νοσοκομείο έχουν κλείσει. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος φέρνει τη κρίση, ποιος φέρνει τουρισμό χωρίς απασχόληση και με μαύρη και απλήρωτη εργασία, ποιος κλέβει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ποιος φταίει για την ανεργία. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στοχοποϊούν τους πρόσφυγες για να την βγάλουν καθαρή, οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκαρχαρίες,  για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους παρά τη κρίση. Φοράνε τον μανδύα του πατριώτη και στήνουν προβοκάτσιες με τις σημαίες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων για να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει  για την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε τις δουλειές και τις συντάξεις μας  από τις περικοπές των μνημονίων και τα κλεισίματα επιχειρήσεων.
Γνωρίζουμε καλά ότι αυτοί που επιχειρούν άλλοτε με το μανδύα του «πατριώτη» άλλοτε του «ισλαμοφοβικού» να σπείρουν το μίσος και το φανατισμό έχουν συχνά και άλλα κίνητρα.  Θέλουν απλά την «ιδιοκτησία»  της πατρίδας για να εξασφαλίσουν οικονομικές απολαβές. Ποια ήταν η πατριωτική τους  θέση στο ξεπούλημα λιμανιών, αεροδρομίων, νερού ,ενέργειας και όλων των υποδομών της χώρας , πότε κάλεσαν σε κινητοποίηση για αυτά; Πόσες πορείες έκαναν όταν απολύονταν εκπαιδευτικοί , σχολικοί  φύλακες, δημοτικοί υπάλληλοι ,όταν έκλειναν την ΕΡΤ;  Πως μπορεί να είναι πατριώτες οι γνωστοί οπαδοί της Χούντας που παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και των ταγμάτων ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής;
Οι πολίτες της Λέσβου δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι ιδέες αυτές να εισχωρήσουν στην κοινωνία και στα σχολεία, με τη μία ή την άλλη μορφή και να δηλητηριάσουν τις ψυχές των παιδιών. Ο σεβασμός στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας- που σήμερα διακυβεύεται - κατακτιέται μόνο με διαρκή επαγρύπνηση όλων μας.
Προφανώς όμως η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ρατσισμού-φασισμού, περνά μέσα από την αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, η οποία γεννά αποκλεισμούς, φτώχεια και ανασφάλεια, φαινόμενα που επιτείνονται όσο εφαρμόζονται στην κοινωνία
Συντονισμένα και ενωτικά δίνουμε το «παρών» στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και στην απομόνωση όλων αυτών που επιχειρούν τώρα τελευταία να «αμαυρώσουν» την εικόνα του νησιού μας, ως το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Η εγρήγορση της κοινωνίας , η ενημέρωσή της και η σταθερή προσήλωσή της στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης μπορούν να είναι οδηγός για ένα πιο φωτεινό μέλλον για όλους.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Λέσβου να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα Hotspot, να πάρουν έγγραφα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις. Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αντιφασιστικό, νησί αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016
ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
Συμμετέχουν και καλούν:
Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΕΛΜΕ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΛΕΣΒΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
ΠΟΕΣΥ
ΕΣΗΕΠΗΝ
ΣΕΜΜΕΛ
ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΚΕΕΡΦΑ
ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ¨Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ¨
¨ΑΓΚΑΛΙΑ¨
Κ.Π. «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
KΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Ανοιχτή πρόσκληση συνάντησης σε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές ,αντιφασιστικές–αντιρατσιστικές συλλογικότητες , οργανώσεις ,πολίτες  την  ΔΕΥΤΕΡΑ  17/10   8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ….. για να συζητήσουμε την οργάνωση αντιπολεμικής – αντιϊμπεριαλιστικής δράσης  αλληλεγγύης στους πρόσφυγεςτα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης που πλήθος συλλογικοτήτων, συντονισμών, οργανώσεων, σωματείων κ.α. έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 20.10.

       Νέα δραματική κλιμάκωση των πολέμων εξελίσσεται με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και καταστροφή ολόκληρων πόλεων και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των χωρών και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων παίρνουν επικίνδυνη τροπή και φαίνεται να μην έχουν τέλος. Αποτέλεσμα νέα δεινά σε βάρος όλων των λαών.
Οι πρόσφυγες, που ξεριζώνονται από τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων, αυξάνονται και η  τραγωδία τους συνεχίζεται ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε., όχι μόνο πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την υποδαύλιση των εμφύλιων σπαραγμών, αλλά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως απειλή. Σφραγίζουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες την ίδια ώρα που τα έχουν καταργήσει για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα εμπορεύματα. Εκτρέφουν σκοταδιστικές, φασιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις, ασκούν ξενοφοβικές και ρατσιστικές πολιτικές.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, έχει ακέραια την ευθύνη για τη στήριξη, με τις βάσεις και τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών και για την υλοποίηση των αντιπροσφυγικών πολιτικών της Ε.Ε., παρά την επικοινωνιακή της ρητορεία. Με τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας προχωρά σε φυλακίσεις και απελάσεις των προσφύγων, τους στερεί το δικαίωμα στο άσυλο. Όσο για τους πρόσφυγες που ήρθαν πριν τη συμφωνία τους  στοιβάζει σε στρατόπεδα-φυλακές,  σε απάνθρωπες συνθήκες, δημιουργώντας γκέτο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές, παραδίδει τη λειτουργία τους στο στρατό και στο έλεος των χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ, τους διαχωρίζει από τους ντόπιους, αμφισβητεί το δικαίωμα τους σε περίθαλψη, δουλειά, καθώς και μόρφωση. Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκει έδαφος η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων και η ισλαμοφοβία και αναπτύσσεται η δράση φασιστικών και ρατσιστικών δυνάμεων με επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες.
Ο λαός μας ξέρει από πολέμους, διώξεις, προσφυγιά εκμετάλλευση. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους κατατρεγμένους και ξέρουμε ότι δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους. Για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τα μνημόνια, την ακρίβεια, τη φοροεπιδρομή, τη ληστεία των τραπεζών,  δεν φταίνε  οι πρόσφυγες, που πάνω τους οι κυρίαρχοι θέλουν να στρέψουν την οργή. Κοινός εχθρός μας οι πόλεμοι, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, οι μηχανισμοί και το πολιτικό κατεστημένο που τα υπηρετεί.
Χρειάζεται να παλέψουμε για να μπει τέλος στους πολέμους και τις αντιλαϊκές-αντιπροσφυγικές πολιτικές. Να αποκρουστεί η επίδραση των ξενοφοβικών αντιλήψεων, να σταματήσουμε τη φασιστική δράση. Τα ρατσιστικά επεισόδια σε Χίο, Λέσβο, Ωραιόκαστρο να απαντηθούν.  Να έρθουν στο προσκήνιο οι αξίες της φιλίας των λαών, η αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου και της φτώχειας και η απαίτηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών ντόπιων και προσφύγων, ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγική τραγωδία, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την εκμετάλλευση και το φασισμό, για ένα κόσμο ειρήνης, ελευθερίας και ίσων δικαιωμάτων. 
-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
- ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
- ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ - ΛΗΜΝΟ Η ΠΑΣΕ - ΟΤΕ 

ΠΑΣΕ ΟΤΕ  ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ    


ΒΟΥΡΝΑΖΩΝ 8    


81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ                                                 








Τις  τελευταίες μέρες όλοι μας βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσμα της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας –Ελλάδας .


Μία συμφωνία που οδηγεί σε θάνατο, πολύμηνο εγκλεισμό ,απόγνωση χιλιάδων προσφύγων μεταναστών σε άθλιες συνθήκες φυλάκισης ακόμα και ανήλικων παιδιών .Γιά όλα αυτά όμως υπάρχει όνομα και επώνυμο. 


Είναι η πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης που υψώνει τείχη συρματοπλέγματα που πνίγει χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στο Αιγαίο και που εξαθλιώνει εργαζομένους.


Είναι η πολιτική της ανάπτυξης της ευημερίας του κεφαλαίου των πολυεθνικών.


Αυτή είναι η πολιτική της  ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.


Δυστυχώς την ίδια πολιτική ακολουθεί και η κατά τα άλλα αλληλέγγυα νεομνημονιακή κυβέρνηση που με την στάση της  στο προσφυγικό   και με την


επιμονή της στην ρατσιστική συμφωνία είναι υπεύθυνη για τον εκφασισμό της κοινωνίας.                      


Οι  επιθέσεις σε Χίο, Μυτιλήνη Κώ εναντίον αλληλέγγυων ,πολιτών και δημοσιογράφων η παρουσία πάνοπλών ΜΑΤατζήδων ,τα λουκέτα στα σχολεία είναι μία ακόμα ανησυχητική εξέλιξη.


Να απομονώσουμε τις φασιστικές και τις ρατσιστικές φωνές που σπέρνουν τον φόβο και την ξενοφοβία στην κοινωνία.


Καλούμε εργαζομένους   συνδικάτα φορείς συλλογικότητες  να αποτρέψουν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού .


Και απαιτούμε :


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ  ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΣΙΤΗΣΗ  ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ





ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 18ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου