Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Περνάει ο Στρατός, των Πετρελαιάδων Φρουρός!

Όμιλος Βαρδινογιάννη-Εnergean oil & gas-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Η εθνικιστική απάντηση της αστικής Ελλάδας σε έναν εντεινόμενο ανταγωνισμό!  
Αν στην Τουρκία του Ερντογάν η ένταση του εμφυλίου κατά των Κούρδων και της Αριστεράς, οι εκκαθαρίσεις στον Τουρκικό Στρατό και το σύνολο του κράτους πάνε χέρι χέρι με τον Νεοοθωμανισμό.
Στην αστική Ελλάδα τα Μνημόνια και ο Μεγαλοϊδεατισμός αντίστοιχα πάνε χέρι χέρι με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής που στρέφονται εναντίον του εσωτερικού εχθρού-εργαζόμενου λαού.
Και αποδεικνύουν τον πραγματικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού, ως τον πιο επιθετικό μηχανισμό επιβολής της αστικής κυριαρχίας και κατοχύρωσης των αστικών γεωστρατηγικών συμφερόντων. Ενώ παράλληλα αποδεικνύεται το πραγματικό επίδικο του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.
Ανάμεσα σε δύο επικίνδυνες αστικές τάξεις που κοντράρονται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη έως την Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να αναβαθμίσουν τον ιμπεριαλιστικό τους ρόλο, να ελέγξουν και εκμεταλλευτούν πηγές και δρόμους ενέργειας και εμπορίου γεωστρατηγικής σημασίας, με δηλωμένο το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Αποτέλεσμα εικόνας για βαρδινογιαννης αρματα
Το ενεργειακό ζήτημα πλέον δεν καταστρέφει μόνο τους λαούς της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ωθώντας τους στην προσφυγιά για να ορθωθούν στην συνέχεια απέναντι τους τα σιδερένια τείχη του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥ που υπερασπίζει την Ευρώπη Φρούριο.
Επίσης, απασχολεί σημαντικές συνιστώσες της ελληνικής αστικής τάξης που εξυφαίνουν σχέδια κατοχύρωσης και εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων, σε μια ευρύτερη περιοχή που το ελληνικό κράτος δεν έχει έρθει σε συμφωνία με Αλβανία-Τουρκία-Λιβύη, πυροδοτώντας επομένως την ένταση και φέρνοντας στο προσκήνιο την απειλή θερμού επεισοδίου.
Ενώ λοιπόν τα αστικά ΜΜΕ, το βαθύ κράτος και δυστυχώς η καθεστωτική αριστερά προβάλλουν με μονόπλευρο τρόπο την «τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί είτε μέσω συμμαχιών, παίζοντας το χαρτί της «Ασφάλειας-Σταθερότητας» και της πλήρους ταύτισης με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς, είτε με νέους εξοπλισμούς και εντεινόμενους ρυθμούς πολεμικής προετοιμασίας, με βασικό άξονα την στρατιωκοποίηση της κοινωνίας, να απαντήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις προάσπισης των αστικών συμφερόντων.
Ταυτόχρονα, ο αστικός κόσμος και ιδιαίτερα τα τμήματα του κεφαλαίου που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα προχωρούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις-επίδειξης «εθνικής ευαισθησίας», που αποσκοπούν στην καλλιέργεια κλίματος «εθνικής ενότητας».
Δικό τους εξάλλου είναι το αστικό κράτος και ο αστικός στρατός, αυτοί, διαμέσου του πολιτικού τους προσωπικού, μας «Διατάζουν» να χύσουμε το αίμα μας, όχι βεβαίως για τις βραχονησίδες, αλλά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που προσδοκούν να εκμεταλλευτούν, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.      
Την πρώτη επίδειξη αυτής της «εθνικής ομοψυχίας» την ζήσαμε τον Οκτώβριο του 2013, όταν ο όμιλος Βαρδινογιάννη προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος των καυσίμων για την συμμετοχή στρατιωτικών μέσων, αρμάτων μάχης και πολεμικών αεροσκαφών στην Στρατιωτική Παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. 
Ακολούθως, η ενεργειακή εταιρεία Energean αναλαμβάνει τη χορηγία στα «Καλπάκια 2016». Όπως διαβάζουμε στο προπαγανδιστικό δημοσίευμα  «Τις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Μάχης στο Καλπάκι, η οποία αποτέλεσε την πρώτη πράξη του Έπους του '40 στα βουνά της Ηπείρου, υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Energean oil & gas  συνδράμοντας στην κάλυψη του κόστους αναπαράστασης της ιστορικής Μάχης του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο».
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Η εταιρεία, η οποία έχει σε εξέλιξη την ερευνητική της δραστηριότητα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, συμβάλλει στην διοργάνωση της εκδήλωσης "Καλπάκια 2016". Ταυτόχρονα, είναι παρούσα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους συνδιοργανωτές για την συνολική προβολή της Ηπείρου ως τόπου με μοναδικές ιστορικές αναφορές και πολιτιστική κληρονομιά, μέσω εκδηλώσεων που ενισχύουν την φυσιογνωμία της περιοχής και ως τουριστικού προορισμού.   Επιπλέον, η Εnergean oil & gas εφαρμόζει έμπρακτα τη φιλοσοφία της για την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς αντιλαμβάνεται την επιχειρηματική της παρουσία ως αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς τους με προφανή κοινωνικά και οικονομικά οφέλη». 
Δηλαδή, η εταιρεία πάει ελέγξει πολιτικά και οικονομικά όλη την Ήπειρο και να αποκτήσει καίριο ρόλο στο ενεργειακό ζήτημα σε μια περιοχή που επεκτείνεται μέχρι τη Κατεχόμενη Λωρίδα στη Γάζα!
Για να θυμηθούμε τι αποκαλύπτει με συστηματικό τρόπο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από το καλοκαίρι, με συνεχείς ανακοινώσεις σχετικά με την απόφαση μεταφοράς στρατευμάτων στην Ήπειρο-Μακεδονία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου:
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!
ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!
 Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία. Παρά το γεγονός ότι προσωπικά ο ηγέτης των ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί ότι ο Στρατός δε θα αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα, το σύνολο των αποφάσεων του Πενταγώνου, οι τελευταίες του εξαγγελίες, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ε.Ε. αποκαλύπτουν ότι πλέον οδεύουμε σε γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής που προβλέπουν την ανάληψη αστυνομικών-κατασταλτικών καθηκόντων από τις Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον των ασύμμετρων απειλών. 
Ουσιαστικά, οι εξαγγελίες του ηγέτη των ΑΝΕΛ απαντούν αφενός στις κυβερνητικές ανάγκες φιλοτέχνησης ενός πατερναλιστικού προφίλ μέσω της εμπέδωσης του «αισθήματος ασφάλειας», όπου η ανασύσταση του πελατειακού κράτους και η ψηφοθηρία δεν μπορούν να κρυφτούν, αφετέρου διευρύνεται η απόπειρα στρατιωκοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει ολέθρια ταξικά μέτρα εναντίον του κόσμου της εργασίας που προβλέπονται από τα Μνημόνια που συμφώνησε και ψήφισε, η ώρα του κόφτη, των αντεργατικών ρυθμίσεων, της γενικευμένης αρπαγής των σπιτιών και της είσπραξης άγριων φόρων πλησιάζει. Για αυτό αναζητεί τρόπους αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης μας. Παράλληλα, στα βόρεια σύνορα ανοίγεται το πεδίο δοκιμής και εθισμού του λαού μας στην ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τον Στρατό, ώστε να γενικευτεί άμεσα η εφαρμογή των ακραίων αυτών κατασταλτικών μέτρων. 
Όλα σε συνδυασμό με δύο άλλες σημαντικές παραμέτρους: η ίδια η κυβέρνηση, παράλληλα με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και της ναζιστικής ακροδεξιάς έρχεται να καλλιεργήσει και διαχειριστεί την "Ισλαμοφοβία" και το κλίμα Ανασφάλειας, παίζοντας το χαρτί των ασύμμετρων απειλών, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες ισοδυναμούν με εν δυνάμει τρομοκράτες. Η παρουσία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης Μεταναστών, όπου βιώνουν άθλιες συνθήκες και καθεστώς φυλακισμένου, ενδεχομένως να πυροδοτήσει μελλοντικές εξεγέρσεις. Οι τοπικές κοινωνίες ζυμώνονται από εθνικιστικά-ρατσιστικά-μισαλλόδοξα στερεότυπα και αντιλήψεις, όπου ο μετανάστης παρουσιάζεται ως εγκληματίας και απειλή. 
Ο Πάνος Καμμένος όμως έχει την λύση και στέλνει τον Στρατό να εξασφαλίσει τον Νόμο και την Τάξη! Τέλος, η περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου χαρακτηρίζεται από την παρουσία πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. ΑΟΖ όμως μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας δεν έχει καθοριστεί και η ανακίνηση κατά διαστήματα ζητήματος Παραμυθιάς φανερώνει όχι μόνο το ιστορικό του υπόβαθρο, αλλά και τη διαπραγματευτική του δύναμη στο σήμερα. Σε αυτόν τον ελληνοαλβανικό ανταγωνισμό ενδέχεται να εμπλακούν και πολύ πιο σημαντικοί παίχτες, διαπλεκόμενος με ακόμη μεγαλύτερα διακυβεύματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Κανόνας που θέλει την ύπαρξη ενεργειακών κοιτασμάτων και την εκμετάλλευση τους να σημαίνει και Απειλή Πολεμικής Σύγκρουσης φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν αποκαλύπτεται ότι οι όποιες πολεμικές προετοιμασίες έχουν ως επίκεντρο τους τον Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, πλέον επεκτείνονται και στα βόρεια σύνορα.  
Θυμίζουμε ότι η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas που υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με τις ισραηλινές εταιρείες Delek Drilling και Avner OilExploration και με τις οποίες αποκτά τα δύο κοιτάσματα φυσικού αερίου, δυναμικότητας 1,4 και 1 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών (TCF) αντιστοίχως έναντι συνολικού τιμήματος 148 εκατ. δολαρίων, δραστηριοποιείται ήδη στον Πρίνο, κατοχύρωσε το χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων και το θαλάσσιο οικόπεδο του Κατάκολου!
Όμως στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων υπάρχουν και άλλοι παίχτες. Η κοινοπραξία Total - Edison - Ελληνικά Πετρέλαια αναλαμβάνει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «Περιοχή 2» που αφορά 20 τμήματα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης,  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό ως Επιλεγέντος Αιτούντα για την Περιοχή Παραχώρησης 2 (Block 2) της κοινοπραξίας "TOTAL E&P GREECE B.V. – EDISON INTERNATIONAL S.P.A. – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.».
Αυτές είναι επομένως οι αιτίες και τα πραγματικά επίδικα του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού και ελληνοαλβανικού ανταγωνισμού. Το ελληνικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το Ελληνοκυπριακό πρότυπο ενεργειών-συμμαχιών-συμφωνιών για τον καθορισμό ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ενέργειας. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που τους φέρνει σε αντιπαράθεση όχι μόνο με τους τοπικούς ανταγωνιστές, αλλά και με την Ρωσία του Πούτιν, καθώς εμπλέκονται στα σχέδια περιορισμού της ρωσικής ενεργειακής τροφοδοσίας στην Ευρώπη! Η απαίτηση επομένως από τον ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκη διατήρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εξυπηρετεί πολύ ευρύτερες στοχεύσεις από τον πόλεμο τους εναντίον προσφύγων-μεταναστών.    
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κανένα εθνικό συμφέρον. Δεν έχουμε κανένα κοινό-εθνικό συμφέρον με το Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη-Λάτση- Energean Oil & Gas και τα κόμματα τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, ο φαντάρος έχει συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα, εργατικές ανάγκες και δικαιώματα που για να ικανοποιήσει πρέπει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να Ανατρέψει τα Μνημόνια και να διαλύσει το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Απαιτείται επομένως η ένταση της συνεργασίας και της κοινής πάλης των λαών σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο. 
Η συμβολή όλων στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.  
Για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Για να μετατρέψουμε την Απειλή θυσίας μας στην σύρραξη μεταξύ των αστικών κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, σε Απειλή Επαναστατικής Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής τους, με κοινό αγώνα Τούρκων και Ελλήνων εργαζομένων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου