Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

525 Μ/Κ ΤΠ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ: ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΙΑ ΣΠΕΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΓΑΡΕΙΟΜΑΧΟΥΣ

Τρελαμένοι και εξίσου αγανακτισμένοι είναι οι συνάδελφοι φαντάροι με τα όσα συμβαίνουν στο 525 Μ/Κ ΤΠ Πολυκάστρου.
Πήραν λοιπόν τους φαντάρους από το Γ’ Σώμα Στρατού για να τους στείλουν στο 525 Μ/Κ ΤΠ Πολυκάστρου προκειμένου να περάσουν εκπαίδευση ΣΠΕΝ,  αλλά αντί να τους κάνουν "μαχητές" τους μετέτρεψαν σε αγγαρειομάχους, χρεώνοντας τους υπηρεσίες που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν προβλέπονται.
Βλέπεις, η μονάδα θα περάσει Ταξιαρχική Επιθεώρηση και ο διοικητής πρέπει να προβάλλει το έργο του!!!
Εδώ και 20 μέρες λοιπόν οι συνάδελφοι δεν έχουν κάνει ούτε μια ώρα εκπαίδευσης ΣΠΕΝ
Αντίθετα, τους τρέχουν όλη την ώρα σε καθαριότητες, συντήρηση στα άρματα, αναγκάζοντας τους να σκάβουν και βάφουν λες και αυτή είναι η δουλειά τους.
Η ενασχόληση τους με οικοδομικές εργασίες δεν περιορίζεται μόνο στο 525 Πολυκάστρου, αλλά επεκτείνεται και στο γειτονικό   HOT-SPOT, δηλαδή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης που ανάλαβαν να κάνουν σειρά εργασιών ως δωρεάν εργατικό δυναμικό.
Επιπλέον, έχουν αναλάβει σειρά υπηρεσιών φρούρησης –σκοπιές, περίπολα, αλλά και θαλαμοφυλίκια.
Επίσης, έχουν χρεωθεί τη λάντζα στα μαγειρεία, όπου ο κόπος συμβαδίζει με την αηδία, καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες.
Τα περισσότερα βεβαίως από αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στις αναρτημένες υπηρεσίες!
Οι φαντάροι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο. Ζεστό νερό υπάρχει μόνο για (1) ώρα, αρκεί μόνο για (2) φαντάρους και όλοι οι υπόλοιποι μένουν βρώμικοι.
Αναγκάζονται λοιπόν να πληρώσουν τα ξενοδοχεία της περιοχής, που βρίσκουν την ευκαιρία να κερδοσκοπίσουν αφού ουσιαστικά χρεώνουν τους φαντάρους 30 ευρώ το δωμάτιο, γνωρίζοντας ότι η ελάχιστη χρήση του περιορίζεται σε ένα μπάνιο!
Όμως όλη αυτή η αθλιότητα θα συμπληρωθεί από τους τραμπουκισμούς των στελεχών αλλά και των «παλιών στρατιωτών», που βρίσκουν την ευκαιρία να αναδείξουν όλη την καθυστέρηση τους, αποκαλύπτοντας την ταπεινότητα και την υποταγή που τους διέπει. Γιατί ο "παλιός" φαντάρος που φέρεται επιθετικά στον νέο συνάδελφο, είναι πάντα ΚΟΤΑ μπροστά στην Ιεραρχία και περιμένει να πουλήσει τσαμπουκά με τη δοτή εξουσία που αισθάνεται ότι έχει, για να διαιωνίσει την υποταγή, προβάλλοντας ως πρότυπο συμπεριφοράς τη δειλία!
Πάνε λοιπόν οι παλιοί κάνουν καψόνια και πετάνε τις αρβύλες των υπόλοιπων συναδέλφων και παίζουν παιχνίδια οι μπούληδες!
Στους θαλάμους βλέπεις δεν υπάρχουν φοριαμοί και σε λίγο οι κοριοί θα κάνουν παρέλαση. 
Επίσης δεν υπάρχουν τουαλέτες. Αντιστοιχούν μόνο τρεις (3) τουαλέτες, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σε 90 φαντάρους.
Τα στελέχη, υπαξιωματικοί και Λοχαγοί, απειλούν, βρίζουν και καμπανιάζουν με το παραμικρό. Δίνουν παραγγέλματα που γνωρίζουν ότι οι συνάδελφοι δεν έχουν εκπαιδευτεί να τα εκτελέσουν και στην συνέχεια τους ρίχνουν ποινές –φυλακίσεις, κρατήσεις- για παραδειγματισμό.
Σε ένα περιστατικό, υπαξιωματικός επιτέθηκε λεκτικά σε 19χρονο φαντάρο, χαρακτηρίζοντας τον κοντό-καθυστερημένο-ηλίθιο και ο πιτσιρικάς κατέρρευσε ψυχολογικά-σωματικά από την προσβολή.
Άραγε, τι έχει να πράξει ο διοικητής της μονάδας και το ΓΕΣ για όλα αυτά;
Εμείς όχι μόνο καλούμε το ΓΕΣ άμεσα να παρέμβει αλλά καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να μας στείλουν τις καταγγελίες τους.
Για να υπάρξει η οποία βελτίωση απαιτείται Διεκδίκηση, να βγεις Παραπονούμενος στην Αναφορά, να δημοσιεύσεις Επιστολή Καταγγελίας, να Δράσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης Προσφύγων και Μεταναστών.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

2 σχόλια:

  1. αν ειναι ποτε δυνατον κ που να τα λεγαμε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις μοναδες της 34 Μ/Κ Ταξιαρχιας τα πραγματα είναι χειρότερα ειδικα στα 2 Μ/Κ τάγματα.Το προσωπικό δεν παίρνει άδειες το προεδρικό διάταγμα περι απαλλαγης μετα απο 24ωρη υπηρεσια δεν εφαρμόζεται αυθαίρετα με το ετσι θελω των νταβατζηδων διοικητων. Μέριμνα προσωπικου δεν υπάρχει το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η καριερα τουςγια την οποια με την καταπονηση του προσωπικου ψυχικη και σωματικη πατανε επι πτωματων .Ποιος ειναι αρμοδιος να ελεγξει γιατι δεν εφαρμοζονται οι διαταγες περι αδειων , απαλλαγων και μέριμνας προσωπικου και με ποιο δικαιωμα καθε διοικητης αρνειται την εκτελεση τους? Γνωρίζει αραγε ο κ. Α/ΓΕΣ και ο υπουργος ολα αυτα που γινονται και οτι το προσωπικο των μοναδων ειναι ανυπερασπιστο απέναντι στις βλεψεις και τα ονειρα καριεριστικής εξελιξης του κάθε διοικητη και ταξίαρχου μην υπολογίζοντας καθόλου το προσωπικο? Σε καθημερινα παράπονα στους λοχαγους η ευθυνη ριχνεται στο διοικητη . Η ευθύνη απο το διοικητη ριχνεται στους λοχαγους και το παιχνίδι του "βόλεϋ με μπαλάκι το προσωπικό καλα κρατεί. Για άδειες ουτε γίνεται λόγος και μάλιστα εχει δωθει εντολη απο το διοικητη να φιμόνονται τετοια αιτήματα του προσωπικου με απειλές και εκβιασμους. Υπάρχει αραγε καποιος να πάρει θεση και να ελεγξει όλους αυτους που νομίζουν οτι διοικούν δουλους? Ελπιζουμε τοσο ο κ. υπουργος οσο και ο κ. Α/ΓΕΣ να παρει καποια θεση σε όλα αυτα γιατι το προσωπικο εχει φτασει στα ορια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή