Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Στα 63 θα φεύγουν οι ΕΠΥ από την Εθνική Φρουρά


ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των ΕΠΥ έχει αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών και έχει σήμερα με σχετικό έγγραφο ενημερώσει περί τούτου το ΥΠΑΜ. 
Αυτό αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com, το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα το ΥΠΑΜ μέσω εγγράφου που απεστάλη από το ένα Υπουργείο στο άλλο για αυτό το σκοπό, ότι το όριο αφυπηρέτησης των ΕΠΥ αυξάνεται από το 57ο έτος που ισχύει μέχρι τώρα στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση του ορίου ηλικίας αφυπηρέτησης εφαρμόζεται κατ' επιλογή έκαστου ΕΠΥ ο οποίος θα συμπληρώνει το 57ο έτος της ηλικίας του.

Με άλλα λόγια, η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης δεν θα είναι αυτόματη για όλους ανεξαίρετα τους ΕΠΥ, αλλά μόνο για όσους ασκήσουν το δικαίωμα που θα τους δίνεται για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης από το 57ο στ 63ο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα χρόνια, η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ομόφωνα, μετά από παρέμβαση του τότε βουλευτή Αμμοχώστου και μέλους της Σωτήρη Ν. Σαμψών, επέκτεινε το όριο αφυπηρέτησης των ΕΠΥ στο 57ο έτος από το 55ο που ίσχυε, παρά τη "σθεναρή" τότε αντίσταση τόσο του ΥΠΑΜ όσο και του ΥΠΟΙΚ.

Το ΜΑΧΗdefence.com χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή η οποία αίρει σε ικανοποιητικό βαθμό την μεγάλη αδικία την οποία υφίστανται μέχρι και σήμερα οι εναπομείναντες στην Εθνική Φρουρά ΕΠΥ.

Πηγή: ΜΑΧΗdefence.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου