Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Νέες διευκολύνσεις σε ΝΑΤΟικούς μηχανισμούς

Υπερψηφίστηκαν και από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής οι τρεις συμβάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Αμυνας, με μορφή νομοσχεδίων, με τις οποίες ενισχύεται παραπέρα η συμμετοχή της Ελλάδας στους στρατιωτικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.
Η πρώτη αφορά την «Κύρωση της Τροποποίησης υπ' αριθμ. 2 στη Συμφωνία Διοικητικής Φύσης», μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμυνας της Γαλλίας και της Ελλάδας, «περί συνεργασίας στο πλαίσιο Τεχνολογικού Συστήματος Επίδειξης μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους (Vehicule Aerien de Combat sans Pilote, UCAV)». Η δεύτερη τη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Βουλγαρίας «εντός του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών της Αθήνας (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ - AMSCC)».
Η τρίτη σύμβαση αφορά την «κύρωση της Τεχνικής Συμφωνίας» ανάμεσα στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τουρκίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου και Ισπανίας «σχετικά με την επάνδρωση, χρηματοδότηση, διοίκηση και υποστήριξη του Στρατηγείου EUROCORPS (Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Σώμα) Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης NATO EUROCORPS (NRDC EC)».
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων υπερψήφισαν τις τρεις συμβάσεις. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην πρώτη ψήφισε παρών, στη δεύτερη και την τρίτη κατά, διότι σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του φασιστικού μορφώματος, Χρ. Παππά, θα πρέπει «να αναθεωρηθεί» η σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ μετά τη «θετική νίκη του Τραμπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου