Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

East Med: Το πλέον «καυτό» θέμα για τη χώρα στο προσκήνιο

Έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η κινητικότητα που καταγράφεται τελευταίως γύρω από τον αγωγό East Med για τη μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ελλάδα και από εκεί στην Ιταλία.
Του Γιώργου Φιντικάκη
Ένας από τους υπέρμαχους της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών, και του σχεδίου East Med, ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του αμερικανού προέδρου Donald Trump, βρέθηκε τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα, και είχε δίχως να τους δοθεί δημοσιότητα σειρά επαφών για θέματα που άπτονται του αντικειμένου του, δηλαδή την εξωτερική πολιτική και τα γεωπολιτικά projects.
Αν και η επίσκεψη του Παπαδόπουλου έγινε με αφορμή την πρόσκλησή του να παραστεί στο προ ημερών ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και η καταγωγή του, εντούτοιςσυνέπεσε χρονικά με τη νέα τριμερή συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου σε επίπεδο αρχηγών κρατών που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερουσαλήμ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:http://www.liberal.gr/arthro/99213/oikonomia/2016/ti-schesi-echei-i-episkepsi-tzortz-papadopoulou-stin-athina-me-ti-sunodo-israil-elladas-kuprou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου