Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Προσπάθεια τρομοκράτησης της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ERTopen

Το εγχείρημα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ERTopen άντεξε, παγιώθηκε και χάρη στην εθελοντική δουλειά ανθρώπων στρατευμένων στο κίνημα και όχι μόνο, σήμερα αυτός ο ρ/σ αποτελεί μια όαση στην μπάντα των FM και στα διαδικτυακά ραδιόφωνα.

Επιτέλους απέκτησαν φωνή πολιτικές συλλογικότητες που μέχρι τώρα ήταν αποκλεισμένες από τα καθεστηκυία ΜΜΕ, προβλήθηκαν εργατικοί αγώνες, βρήκαν βήμα λαϊκοί άνθρωποι να μοιραστούν το μεράκι τους για το τραγούδι και τον πολιτισμό.

Αργά αλλά σταθερά το ακροατήριο της ERTopen μεγάλωνε και μεγαλώνει και συνεπακόλουθα μεγάλωνε και η ανησυχία κάποιων μηχανισμών ότι αυτή η ελεύθερη φωνή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους σχεδιασμούς που μεθοδεύουν και υλοποιούν, αποκαλύπτοντας τον βρώμικό ρόλο προσώπων και πολιτικών.
Εχοντας αυτά σαν δεδομένα δεν μας προκάλεσε καμιά εντύπωση η ανακοίνωση της ERTopen ότι «σήμερα και τις προηγούμενες ημέρες υπάρχει μια προσπάθεια εκφοβισμού όσων αγωνίζονται σε κινηματικό ή συνδικαλιστικό επίπεδο» αναφέροντας συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα Zougla και στην Εφημερίδα των Συντακτών προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο της ελεύθερης ERTopen.

Ακολούθησε η κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών για να αποδειχτεί ότι δεν υπήρχε καμιά βόμβα με τα άτομα που συμμετέχουν στο αυτοδιαχειριζόμενο αυτό εγχείρημα να αναρωτιούνται σε ανακοίνωσή τους: «Το ερώτημα που ακόμη μένει αναπάντητο είναι αν η απειλή για βόμβα στην ERTopen ήταν απλά μια αρρωστημένη φάρσα, ή μια προειδοποίηση.. και ποιους τελικά ενοχλεί η ελευθεροφωνία και η ελευθεροτυπία;».



Αντιλαμβανόμαστε παιδιά ότι κι εσείς γνωρίζεται ότι είναι ρητορικό το ερώτημα σας και είναι απόλυτα κατανοητή η επιφυλακτικότητά σας να γράψετε αυτά που πιστεύεται.


Η δική μας άποψη συνοψίζεται σε μια λαϊκή ρήση: «Το καρφί όσο το χτυπάς τόσο περισσότερο καρφώνει». Και επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποια άτομα που συμμετέχουν στην αυτοδιαχειριζόμενη ERTopen έχουμε την βεβαιότητα ότι αυτές οι πρακτικές τρομοκράτησής τους, θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επιδιώκουν οι εμπνευστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου