Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Βόμβα Τραμπ: Το κόστος για τα F-35 είναι «εκτός ελέγχου» - Σοκ στους στρατιωτικούς και στον Πάνο Καμμένο

Την ώρα που ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζουν νέο Μμημόνιο με μέτρα φορολογικής κόλασης 4,5 δις ευρώ...
Και παράλληλα απαιτούν αγορά 12 F35 αξίας 4,2 δις δολαρίων, μαζί με όλα τα άλλα κόμματα -από το γραφικό Λεβέντη, τη ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ έως τους ΝΑΖΙ φονιάδες της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα κανάλια-σαιτ που γεμίζουν από τις διαφημίσεις της Lockheed Martin... 
Ο νεοκλεγείς πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ «έστειλε μήνυμα» ότι προτίθεται να περικόψει τα κονδύλια για τις στρατιωτικές δαπάνες, προκαλώντας σοκ στο στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ότι «το πρόγραμμα και το κόστος για τα F-35 έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μετά τις 20 Ιανουαρίου (σ.σ. ημέρα της ορκωμοσίας του), δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν και θα εξοικονομηθούν από τις στρατιωτικές (και άλλες) δαπάνες».
The F-35 program and cost is out of control. Billions of dollars can and will be saved on military (and other) purchases after January 20th.
Η αλήθεια είναι ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει αναθεωρηθεί αρκετές φορές προς τα πάνω και ότι σύμφωνα με το Politico, το 2014 το πρόγραμμα είχε «υπερβεί 163 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό και είχε καθυστερήσει επτά χρόνια», ωστόσο οι πάντες συμφωνούν ότι το πρόγραμμα είναι «πολύ μεγάλο για να "σκοτωθεί"».

Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις Τραμπ -είχαν προηγηθεί σχόλιά του για το Air Force One- προκάλεσαν αναταραχή στις αγορές και η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας υποχώρησε σημαντικά. 
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το σκάφος είναι «υψηλής αξίας» για τις ΗΠΑ, και ότι η εταιρεία είναι πρόθυμη να δώσει στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο όποιες διευκρινίσεις επιθυμεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου