Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η ελληνική εκστρατεία στην Ουκρανία το 1919-Η ελληνική εκστρατεία κατά της Επανάστασης και των Σοβιέτ


Η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε ιμπεριαλιστική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 1919 ενάντια στην Οκτωβριανή Επανάσταση. 

Σημαντικές δυνάμεις ναυτικού, στρατού ακόμα και αεροπορίας στάλθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου, στο πλαίσιο της Αντάντ, 
για να τσακιστούν τα Σοβιέτ. 
Μαζικές συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και εκτελέσεις χαρακτήρισαν τη δράση του ελληνικού σώματος
από το οποίο λιποτάκτησαν εκατοντάδες στρατιώτες.
ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ
«Για τη σωτηρία της Ρωσίας και της (αστικής) τάξης».

Αμερικανοί Εργολάβοι κέρδισαν 138 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ιράκ Πόλεμο, Τσένι και Halliburton στην κορυφή των κερδών με 39.5 δις δολάρια

Iraq - Top 10 Corporate Winners

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας και το κυβερνητικό «σήριαλ»


Ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2016 και της παρούσας οικονομικής κατάστασης, ακούμε πάλι τις περιβόητες εξαγγελίες περί μείωσης, αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της εθνικής φρουράς από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι και το γεγονός ότι κάθε Ιούνιο με Ιούλιο όλως παραδόξως «αρμόδιοι» επί στρατολογικών θεμάτων θα προβούν στις συνηθισμένες δηλώσεις περί πάταξης της φυγοστρατίας, προκειμένου να αποτρέψουν ή ενδεχομένως να «φοβίσουν» τους τυχόν αντιρρησίες και/ή μη επιθυμούντες από το να αιτηθούν την απαλλαγή τους από την εθνική φρουρά.

ΒΙΝΤΕΟ-Πάνος Καμμένος 6 Ιανουαρίου 2012: Θα μας πάρουν τα σπίτια, την πατρίδα και εμάς τους ίδιους σκλάβους! Μόνη λύση η εξέγερση!


Τώρα και μετά τη μεγαλειώδη μνημονιακή κωλοτούμπα ο ηγέτης των ΑΝΕΛ κυνηγά τους ψήφους του στρατιωτικού κατεστημένου και της ακροδεξιάς για να επιβιώσει πολιτικά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαγοράσει τους στρατιωτικούς προκειμένου να στρέψει τον Στρατό ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους εναντίον του εχθρού λαού, αφού ξέρει ότι με την κτηνώδη αστική πολιτική που ακολουθεί οι μέρες κοινωνικής ειρήνης είναι μετρημένες...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ! Δημήτρης Βίτσας: Η συνεργασία μου με τον Πάνο Καμμένο προσεγγίζει το απόλυτο!


Την ένταξη της αμυντικής βιομηχανίας μέσα στην οικονομική ζωή της χώρας επιθυμεί ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
Παράλληλα, πιστεύει ότι η χώρα μας αντιμετώπισε οικονομικό πόλεμο εκ μέρους των θεσμών, κατηγορεί τα κόμματα ότι κάνουν… ρεπορτάζ και όχι προτάσεις, ενώ δηλώνει ότι η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, είναι τόσο καλή που αγγίζει το απόλυτο!
Συνέντευξη στον Γιάννη Σιδέρη

Πλήθος αλληλέγγυων έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την υπόθεση της έκδοσης των πέντε φοιτητών.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Αναρωτιέστε γιατί τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι Σύροι έρχονται στην χώρα μας, με πολλούς από αυτούς στην προσπάθεια τους να ταξιδέψουν να πνίγονται στο Αιγαίο;

Αυτό το βίντεο σας δίνει τις απαντήσεις που ψάχνεται κάνοντας γνώστη την κατάσταση που επικρατεί στην Συρία. Οι συγκλονιστικές εικόνες που βλέπετε είναι από την πόλη Madaya, στην οποία ζουν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι και καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη… τη μάχη της επιβίωσης!

Ο αγώνας των 5μήνων στο Ράδιο Παντιέρα -Στ. Βερούκη – Ν. Μπινιώρης (Βίντεο)

st-verouki725
Γράφει ο Δημήτρης Σταμούλης
Ο αγώνας των εργαζόμενων στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας παρουσιάστηκε στην εκπομπή του “Ράδιο Παντιέρα» της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2016, στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen.
Η Σταυρούλα Βερούκη, πρώην εργαζόμενη σε πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και μέλος του συντονιστικού αγώνα εργαζομένων στα πεντάμηνα και συμβασιούχων Αττικής, αφού αναφέρθηκε στοαπαράδεκτο καθεστώς εργασίας που έχει καθιερωθεί για τους πενταμηνίτες –χωρίς άδεια αναρρωτική ή γονική, χωρίς επιδόματα κ.α.- κατήγγειλε ότι κανένας τους δε δικαιούται επίδομα ανεργίας, ενώ παρά το γεγονός ότι χιλιάδες από αυτούς ήδη έχουν απολυθεί, ακόμα δεν έχουν λάβει τα ένσημα που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να παραμένουνανασφάλιστοι.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Α΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ"

Σήμερα στις 19:00, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται στην εκπομπή "ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ" του Α' Προγράμματος.
Η παρέμβαση μας αφορά την αιφνιδιαστική κατάθεση προς ψήφιση από το Υπουργείο Άμυνας του νομοσχεδίου για τη θητεία  και την συζήτηση που προκάλεσαν οι ακραίες θέσεις του ηγέτη των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σχετικά με την Υποχρεωτική Στράτευση των φτωχών γυναικών και τα Στρατιωτικά Σχολεία.

17 μαχαιριές σε μέλος του Die Linke από επίθεση ακροδεξιών στη Γερμανία

Θύμα στοχευμένης επίθεσης βρέθηκε τη Δευτέρα ο 18χρονος Julian Kinzel, μέλος της τοπικής οργάνωσης του Die Linke στο Βίσμαρ της Γερμανίας. Οι επιθέσεις ακροδεξιάς βίας σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση το τελευταίο έτος στη χώρα.
Ο νεαρός δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους οι οποίοι τον πλησίασαν αποκαλώντας τον “ομοφυλόφιλο κομμούνι» και “παράσιτο» και στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν 17 φορές. Βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου αφού νοσηλεύτηκε πρώτα σε νοσοκομείο.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Die Linke, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες ήταν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη περιοχή. Πέρα από τους χαρακτηρισμούς που απέδωσν στο θύμα, οι δράστες φορούσαν ρούχα με την επωνυμία Thor Steinar, μια μάρκα στενά συνδεδεμένη με το νεοναζιστικό φάσμα.

Κοινή Δήλωση των επαναστατών μαρξιστών από τη Ρωσία και την Τουρκία


Αυτή η δήλωση έγινε από την συλλογικότητα Open Left - Ρωσίας και την οργάνωση Sosyalist Demokrasi İçin Yeniyol - Τουρκίας στις 5 Δεκεμβρίου 2015.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από ένα πύραυλο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις 24 Νοεμβρίου, λόγω του γεγονότος ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, πήραν μια νέα διάσταση. Το γεγονός αυτό, στην πραγματικότητα, είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο αντίθετων στρατηγικών όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. 

Tα χοντροκομμένα ψέματα των μιλιταριστών απολογητών των ακροδεξιών απόψεων των ΑΝΕΛ που ζητούν αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες

ImageΝα ωραιοποιήσει τις προκλητικές απόψεις που εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος σχετικά με τους όρους θητείας, ουσιαστικά εμπλέκοντας το σύνολο της κοινωνίας, άνδρες και γυναίκες, στα πολεμοκάπηλα και μιλιταριστικά τους σχέδια, επιχειρεί συγκεκριμένη μερίδα αναλυτών που παρεμβαίνουν συχνά για να υποστηρίξουν ακραίες αντιλήψεις.
Υποστηρίζουν λοιπόν ότι «Ουσιαστικά, μία είναι η πρόταση που έχει συζητηθεί κατά καιρούς στο Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.), στο οποίο μετέχουν, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, από το 1999 μέχρι σήμερα. Η πρόταση αφορούσε την 6μηνη εθελοντική στράτευση των Γυναικών, που θα κέρδιζαν κάποια «μπόνους», προκειμένου, αν ήθελαν, να τα χρησιμοποιήσουν για την κατάταξή τους στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική). Αυτή είναι η πρόταση που θέλει να επαναφέρει ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος. Επισημαίνουμε ότι για τους Άρρενες, που επιθυμούν να καταταγούν στα Σώματα Ασφαλείας, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις».

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το Σαββάτο 09/01/2016 στις 18.00 μ.μ. πραγματοποιείται σύσκεψη των φαντάρων που κατατάσσονται με την Σειρά Ιανουαρίου 2016, στη Λέσχη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, Ιπποκράτους 135 και Δαμάρεως.
Σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των Στρατευμένων.
Αλλά και η ενημέρωση των συναδέλφων για το νέο νομοσχέδιο για τη θητεία και την οργάνωση της πάλης ενάντια του, εντός και εκτός των μονάδων. 
Το νομοσχέδιο για την θητεία έχει ως βασικές του κατευθύνσεις την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας –ενώ παράλληλα αξιοποιείται για την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου της εργατικής τάξης, την ενσωμάτωση του προσωπικού στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού όπως ορίζεται από τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και την οργανική ένταξης των στρατευμένων στα πολεμοκάπηλα σχέδια με την ταυτόχρονη διάσταση της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας.

“Χρυσή Αυγή και άκρα δεξιά στην Ευρώπη»: Θ. Καμπαγιάννης – Γ. Παυλόπουλος (Βίντεο)


Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, η ραδιοφωνική εκπομπή “Με θέση και υπογραφή” της Αλεξάνδρας Χριστακάκη και της Τζούλης Τσίγκα (Στο Κόκκινο – 105,5FM) ήταν αφιερωμένη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την άκρα δεξιά στην Ευρώπη.
Καλεσμένοι ήταν ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης και ο δημοσιογράφος στην “Ημερησία” Γιώργος Παυλόπουλος.
Ακούστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση στα δύο βίντεο που ακολουθούν.

Το γεωπολιτικό σχέδιο πίσω από την επίδειξη συγκράτησης από το Ιράν

Φωτογραφία Αρχείου: Iranian protestors set fire to the Saudi Arabia embassy in Tehran, Iran, 02 January 2016. Protesters have stormed the Saudi embassy building in the Iranian capital of Tehran early Sunday amid backlash over the execution of a prominent Shiite cleric. EPA, MOHAMMAD REZA NADIMI
Του Ζαχαρία Μίχα*
Η εκτέλεση του κορυφαίου Σιίτη κληρικού στη Σαουδική Αραβία από το καθεστώς των Σαούντ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην περιοχή, φέρνοντας με τον πιο δραματικό τρόπο στην κορυφή της ατζέντας το σχίσμα Σουνιτών – Σιιτών, των δυο διαφορετικών εκδοχών του Ισλάμ, μια δογματική διαίρεση 14 αιώνων τόσο σοβαρή που είχε οδηγήσει τον Σαουδάραβα σουνίτη –και τρομοκράτη– Οσάμα μπιν Λάντεν να αποκαλέσει τους Σιίτες μεγαλύτερο εχθρό από τους Εβραίους.

Κουρδική προέλαση πέραν του Ευφράτη, τρόμος στην Άγκυρα

Members of Kurdish People Defence Units (YPG) in Syria. EPA/SEDAT SUNA
Από τον Οκτώβριο οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά του Χαλεπίου βρίσκονται υπό πίεση. Με τους Κούρδους του PYD να ελέγχουν τις γέφυρες επί του Ευφράτη στην περιοχή και τον Συριακό στρατό να προελαύνει, υπάρχει για το ΙΚ ο κίνδυνος οι εκεί δυνάμεις του να παγιδευτούν, γράφει ο καθηγητής Fabrice Balanche, στην ιστοσελίδα του The Washington Institute.
Οι Κούρδοι θεωρούν την περιοχή που εκτείνεται μέχρι και τα τουρκικά σύνορα δική τους και ήδη ελέγχουν τα καντόνια του Αφρίν και του Κομπάνι, αλλά και εδαφικές ζώνες ανάμεσα στα ελεγχόμενα, ακόμα, από το ΙΚ εδάφη.

Ποια είναι η πραγματική δυναμική της επαναπροσέγγισης της Τουρκίας και του Ισραήλ

Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να βρει κοινή γλώσσα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου τουλάχιστον για την απομάκρυνση του Ασαντ. Φωτογραφίες ΕΘΝΟΣΟ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να βρει κοινή γλώσσα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου τουλάχιστον για την απομάκρυνση του Ασαντ. Φωτογραφίες ΕΘΝΟΣ
JANUARY 6, 2016
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ*
Η ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας επί των αρχών που θα οριστικοποιήσουν την πορεία εξομάλυνσης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, όπως αυτή ανακοινώθηκε στη Ζυρίχη στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmud Abbas στην Αθήνα στις 20-21 Δεκεμβρίου, μπορεί να έδωσαν την εντύπωση ότι το ρολόι είχε γυρίσει πίσω στην περίοδο 1996-2006, όταν η τουρκο-ισραηλινή συμμαχία άνθιζε υποχρεώνοντας την Ελλάδα στην εμβάθυνση των σχέσεών της με τον Αραβικό Κόσμο.

Noam Chomsky: The problem with US politics is the spectrum is “center to extreme — way off the spectrum — right” There's no such thing as American exceptionalism, he argued, it's just normal imperial practice

Enlarge(Credit: WGBHForum)
In an interview with Abby Martin, renowned linguist and political theorist Noam Chomsky discussed the shift in American politics and its impact on the nation’s foreign policy.
“The spectrum is broad, but in an odd sense,” Chomsky said. “The spectrum is basically center to extreme right — extreme right, way off the spectrum. The Republican Party about 20 years ago basically abandoned any pretense of being a normal political party.”

Η Μητέρα Τερέζα των φτωχών τελικά ήταν πλούσια, τσιγκούνα και άκαρδη

Η Μητέρα Τερέζα των φτωχών τελικά ήταν πλούσια, τσιγκούνα και άκαρδη
Μια νέα έρευνα Καναδών ακαδημαϊκών βάζει φωτιά στην Καθολική Εκκλησία και απειλεί να γκρεμίσει τον μύθο της Μητέρας Τερέζας, καθώς υποστηρίζει ότι η αγιοποίηση της εικόνας της ήταν περισσότερο επικοινωνιακό κόλπο παρά πραγματικότητα.
Σύμφωνα με αυτή την αμφιλεγόμενη έρευνα που πρόκειται να εκδοθεί τον επόμενο μήνα στον Καναδά, η Μητέρα Τερέζα έβρισκε «όμορφο» θέαμα το να υποφέρουν οι καταπιεσμένοι και προτιμούσε περισσότερο να προσεύχεται για τους αρρώστους παρά να τους προσφέρει πραγματική ιατρική βοήθεια.

Απορρίπτει το Λιμενικό τουρκικές κατηγορίες για την τελευταία τραγωδία στο Αιγαίο

Για τις εκατόμβες μεταναστών στο Αιγαίο είναι γνωστός ο ένοχος , είναι γνωστή η αιτία: ο ευρωπαϊκός πόλεμος εναντίον τους, η Ευρώπη Φρούριο, οι κυβερνήσεις Τουρκίας και Ελλάδας, η Τουρκική Ακτοφυλακή και το Λιμενικό, οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής.
Η καραμπόλα στην ανάληψη ευθύνης για την τελευταία  στυγερή δολοφονία το αποδεικνύει:
Την αντίδραση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τραγωδία της Τρίτης στα τουρκικά παράλια οφείλεται σε απόφαση των ελληνικών αρχών να επαναπροωθήσουν τα σκάφη στα οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες.

Τουρκικό εργοστάσιο έφτιαχνε ψεύτικα σωσίβια


Εργοστάσιο που κατασκεύαζε ψεύτικα σωσίβια – τα οποία θα πωλούνταν σε πρόσφυγες που επιχειρούν τον διάπλου του Αιγαίου – εντόπισαν οι τουρκικές αρχές στην Σμύρνη, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Dogan Κατασχέθηκαν 1.263 σωσίβια γεμισμένα με υλικά που δεν επέπλεαν.
Ο Guardian αναφέρει πως δημοσιογράφοι του που είχαν ταξιδέψει πέρυσι στη Σμύρνη είχαν δεχτεί προτάσεις από πλανόδιους πωλητές να αγοράσουν σωσίβια που τελικά ήταν ψεύτικα – και μάλιστα τα πουλούσαν σε δρόμους κοντά σε αστυνομικά τμήματα.

Μειώσεις 15 - 30% στις συντάξεις κρύβει το Ασφαλιστικό

Μειώσεις στις συντάξεις, που ξεκινούν από 15% και φτάνουν έως και πάνω από 30% (για τους υψηλόμισθους που εντάσσονται στο πλαφόν), κρύβονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αν πάρει την έγκριση των δανειστών, θα αλλάξει εκ βάθρων την Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι πληθωριστικές πιέσεις πληγώνουν την Τουρκία εκεί που πονάει


Η γέφυρα του Γαλατά, όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Η τουρκική οικονομία φαίνεται πως εισέρχεται σε βαρύ χειμώνα, αποχαιρετώντας το 2015 με ανοιχτά όλα τα μέτωπα που εδώ και χρόνια το σύστημα Ερντογάν υπόσχεται να κλείσει - Πηγή: REUTERS/Osman Orsal
Η επιτάχυνση του πληθωρισμού στην Τουρκία θέτει εν αμφιβόλω τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Ερντογάν
Η ενίσχυση του δολαρίου αποκαλύπτει τα αδιέξοδα της τουρκικής οικονομίας

Κάτω από τα 35 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από το 2004 με τις ευλογίες των Σαούντ


Πετρελαιοπηγή της Devon στο Γκάθρι (Guthrie) της Οκλαχόμα, όπως αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015. Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει μαραζώσει τους μικρότερους παραγωγούς και την ανερχόμενη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου, που πλήττονται από την πολιτική των Σαουδαράβων να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή αργού, ρίχνοντας τις τιμές έως ότου οι ΗΠΑ και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του Ριάντ υποχωρήσουν, μειώνοντας τη δική τους. - Πηγή: REUTERS/Nick Oxford/Files