Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Παρέμβαση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην Εκδήλωση – Συζήτηση «Ο πόλεμος από τη Μέση Ανατολή περνάει στην Τουρκία με τη σφαγή των Κουρδικού λαού και αγγίζει την Ευρώπη»

Πέμπτη 14/1, στη  ΑΣΟΕΕ.
Τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται από το Παρίσι μέχρι την Τουρκία και την Συρία, από την Ινδονησία, το Μάλι και την Λιβύη μέχρι τον Καύκασο και την Ουκρανία αποδεικνύουν ότι ο πόλεμος έχει επιστρέψει όχι μόνο στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια αλλά και στις ίδιες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις.  Αποτελώντας διέξοδο στη βαθιά καπιταλιστική κρίση μέσω του ξαναμοιράσματος του πλανήτη, την άνθιση της βιομηχανίας Άμυνας-Ασφάλειας. Αξίζει να επισημανθεί ότι η κρίση στην Ουκρανία ξαναέφερε το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, προκάλεσε νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών τόσο στις Δυτικές χώρες όσο και στα κράτη της Ανατολής-Κεντρικής Ευρώπης και Βαλτικής, την στράτευση των γυναικών και την υποχρεωτική στράτευση όπου είχε σταματήσει. Το ίδιο σενάριο ζούμε στη Μέση Ανατολή με τις τεράστιες αγορές οπλικών συστημάτων και τις ακόμη μεγαλύτερες από την Ινδία και τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΙΜΙΑ: ΠΕΔΙΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΟΠΩΣ ΤΟ 1996, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ 2016, ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΟΛΕΘΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τη Παρασκευή 22/1, στις 9.00 π.μ. επαναλαμβάνεται στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη του συναγωνιστή Νίκου Αργυρίου. Ουσιαστικά επιχειρούν να δικάσουν το κίνημα των ελεύθερων φαντάρων, τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Πάλη ενάντια στο Πόλεμο, το Ρατσισμό, τον Εθνικισμό και το Φασισμό, Μέσα και Έξω από το Στρατό. Πρόκειται για το ξεδίπλωμα της επίθεσης και της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και σημαντικών τμημάτων του βαθέως κράτους απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Να μην χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης στην Ελλάδα

AMNESTY GREEK LOGO 04 plain copyΤο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που -μεταξύ άλλων- αφορά και σε θέματα αντιρρησιών συνείδησης, αποτυγχάνει να επιλύσει τα χρόνια ζητήματα παραβιάσεων των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης και να εξασφαλίσει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.

O 10 ΕΤΩΝ ΧΑΪΡΕΤΙΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΒΙΔΑ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Βολή από άρμα μάχης σε συνοικία της Τζίζρε που δεν είχε ούτε χαντάκια, ούτε συγκρούσεις: Πέθανε ένα παιδί.
Άρματα μάχης έβαλλαν στην συνοικία Καλέ της πόλης Τζίζρε όπου δεν υπήρχαν ούτε συγκρούσεις, ούτε χαντάκια. Σε σπίτι που χτυπήθηκε από οβίδα άρματος, σκοτώθηκε ένα παιδί 10 ετών, και τραυματίστηκαν βαριά η μητέρα του και ο αδερφός του. Γείτονας που δήλωσε πως ¨είδαμε πως τα χαντάκια ήταν πρόφαση¨ συνελήφθη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Αποκαλύπτεται ξανά το πώς τα ευρωπαϊκά κράτη, με πρόφαση τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας οξύνουν την κρατική τρομοκρατία εντός και εκτός συνόρων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αναβαθμίσουν την ιμπεριαλιστική τους παρέμβαση
Η προώθηση των θέσεων των τζιχαντιστών στη Λιβύη αποτελεί νέα απειλή για την Ευρώπη και είναι πιθανόν να προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.

"Η Γερμανία δεν θα έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την υποχρέωσή της να συμβάλει κατά το δικό της μερίδιο", δήλωσε η υπουργός στην εφημερίδα Bild απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Βερολίνο σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, πεδίο ένοπλων συγκρούσεων από την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2001.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ...Με ΜΑΤ… καθαρίζουν τους απεργούς της Σκοτ

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η εργοδοσία της χημικής βιομηχανίας Σκοτ ΑΕ που εδρεύει στην Μάνδρα Αττικής, προκειμένου να σπάσει την απεργία διαρκείας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι μετά από τη συνέλευσή τους το περασμένο Σάββατο.
Οι απεργοί απαιτούν την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους, αφενός γιατί η απόλυσή του έγινε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το σωματείο, και αφετέρου, γιατί στηρίχτηκε αποκλειστικά στην μαρτυρία της επόπτριας, πρώην Γ.Γ. του σωματείου, η οποία, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σωματείο για προσωπικό της όφελος, δεν δίστασε ούτε στιγμή να απευθυνθεί στον εργοδότη, ο οποίος την προβίβασε, λόγω των δυνατοτήτων της, στην συγκεκριμένη θέση ως … επόπτρια. 

Απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ τα Χριστούγεννα παρά την κερδοφορία


ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙς ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Π.Χ. ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ.
Για μια ακόμη φορά, η εργοδοσία του ομίλου Μυτιληναίου εντείνει την εκμετάλλευση και τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, προχωρώντας, παραμονές Χριστουγέννων, σε σειρά απολύσεων στη ΜΕΤΚΑ, με αστείες προφάσεις περί αναδιάρθρωσης της εταιρείας, περικοπές λόγω μείωσης κερδών και περιορισμό του κύκλου εργασιών. Σε όσους εργαζόμενους αμείβονταν με μπλοκάκι η εταιρεία δεν κατέβαλλε καμία αποζημίωση, ενώ έχει ανακοινώσει πως θα γίνουν και άλλες απολύσεις. Την ίδια στιγμή, σε μια ακόμη εταιρεία του ομίλου, το Αλουμίνιον της Ελλάδος, η εργοδοσία ανακοίνωσε νέες περικοπές μισθών στους εργαζόμενους, ύψους έως και 15%, επικαλούμενη συρρίκνωση των εξαγωγών και αγνοώντας πλήρως τις συλλογικές αποφάσεις και απαιτήσεις της συνέλευσης των εργαζομένων για αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση των απωλειών που τους έχουν επιβληθεί από το 2013.

Επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου: Όταν ελικόπτερα Apache βομβάρδισαν τον Σαντάμ - ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ...
Image
Αφού έριξαν το τείχος του αίσχους και κατέρρευσε οι δήθεν σοσιαλιστικός κόσμος...
Στις 17 Γενάρη 1991, επτά μήνες αφου ο ιρακινός δικτάτορας Σαντάμ Χουσεΐν εισέβαλε και προσπάθησε να προσαρτήσει το γειτονικό Κουβέιτ.
 Η επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου ξεκίνησε εκείνη την ημέρα, και ο Σαντάμ ηττήθηκε από μια συμμαχία 39 χωρών. 
Ήταν η έναρξη του πολέμου της νέας εποχής, των παράπλευρων απωλειών και έξυπνων όπλων. 
Ήταν ο πόλεμος που μετά επεκτάθηκε σε Βαλκάνια-Καύκασο, Αφρική, στις ίδιες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις, λαμβάνοντας νέα διάσταση το 2001 ως ¨πόλεμος κατά της τρομοκρατίας"... Που συνεχίζεται πλέον παντού, από Ουκρανία έως Συρία, από Λιβύη έως Αφγανιστάν, με τη γαλλική κυβέρνηση επικεφαλής των ευρωπαικών επεμβάσεων, με την πρωτόγνωρη ένταση της δολοφονίας μεταναστών.

Φρεγάτες "γαλέρες" στο Στόλο! Αδικίες κατά προσωπικού που μάταια αναζητά το δίκιο του

Image
Τα άρθρα για τις "γαλέρες του Στόλου" που είχε δημοσιεύσει το Onalert.gr είχαν προκαλέσει αίσθηση. Αφορούσαν σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με αρματαγωγά του Στόλου και δεν είχαν αμφισβητηθεί από κανέναν. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε αφού ο συντάκτης τους έχει πολλές και καλές γνώσεις νομικών θεμάτων.
Φαίνεται όμως ότι "γαλέρες" δεν έχουμε μόνο στα αρματαγωγά. Έχουμε και στις φρεγάτες. 
Το άρθρο που ακολουθεί αυτό αποκαλύπτει. Όπως επίσης δείχνει ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να αισθανθεί το προσωπικό των ΕΔ ότι έχει εκτός από υποχρεώσεις και δικαιώματα που θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε.

BINTEO ME THN ΠΡΟΣΑΡΑΞΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Image
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ!
Η τουρκική ακτοφυλακή  δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της το γεγονός

ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΩΝ.ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ .


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ . ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.....

Ο Κινέζος πάει σε Ιράν, Σ. Αραβία, Αίγυπτο… συντονισμός με τη Μόσχα


Ο Σι Τσινπίνγκ θα επισκεφθεί, την επόμενη εβδομάδα, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. Με φόντο την επιδείνωση της σαουδαραβο-ιρανικής αντιπαράθεσης, την άρση των κυρώσεων προς το Ιράν και τον πόλεμο στη Συρία, αυτό το ταξίδι αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Υπερασπίζοντας τα εθνικά της συμφέροντα, η Κίνα ενεργεί σε έναν γενικό γεωπολιτικό συντονισμό με τη Ρωσία.
Του Πιοτρ Ακόπωφ

Οι ΗΠΑ παίζουν στην κυριολεξία με την «φωτιά» νομιμοποιώντας την τουρκική επιθετικότητα στην Συρία

1452884755025Οι Τουρκικές επιθέσεις  πυροβολικού κατά των ισλαμιστών στην βόρεια Συρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν ένα  «πολύ καλό αποτέλεσμα» στην περιοχή Manbij», όπου οι ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας και μαχητές  πολεμούσαν τους ισλαμιστές , ανακοίνωσε  Αμερικανός αξιωματούχος . 

Προχωράει η συμφωνία Ιράν-Δύσης

Ο ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, ο ιρανοαμερικανός χριστιανός πάστορας Σαΐντ Αμπεντινί και ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Αμίρ Χεκμάτ είναι οι τρεις από τους τέσσερις Ιρανούς που φέρουν διπλή υπηκοότητα και αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι από την Τεχεράνη στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων, μετέδωσε πριν από λίγο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο πρόσκειται στους κύκλους των συντηρητικών. Το πρακτορείο ειδήσεων δεν κατονόμασε τον τέταρτο που αφέθηκε ελεύθερος.

Ισραήλ και Σαουδική Αραβία: Μια ανίερη συμμαχία και οι σκοπιμότητές της

A handout photograph made available by the Saudi Press Agency (SPA) shows Saudi King Salman bin Abdul Aziz Al Saud attending the opening session of the Gulf Cooperation Council (GCC) summit in Riyadh, Saudi Arabia. EPA, SAUDI PRESS AGENCY

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Στη Μέση Ανατολή, της οποίας η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί, στρατηγικά, αναπόσπαστο μέρος στους σχεδιασμούς των μεγάλων δυνάμεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθεί και να αξιολογεί κανείς τις εξισορροπιστικές κινήσεις των διαφόρων δρώντων- κρατικών και μή- που συνεχώς διαγκωνίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Ναι, το Ισραήλ εκτελεί Παλαιστινίων χωρίς δίκη

An illustrative image of a soldier securing a Jerusalem bus. An illustrative image of a soldier securing a Jerusalem bus. 
Olivier Fitoussi

Netanyahu: Swedish FM's remarks on killings of Palestinians are 'outrageous and stupid'
Two Palestinians, from different walks of life, brought together in death at a checkpoint
Senior IDF officers visit Palestinian terrorists in jail in effort to understand their motives

Τα οικονομικά της κρίσης των προσφύγων που αποκαλύπτουν την ηθική χρεοκοπία μας


Raising special taxes and taking desperate people’s valuables are not the acts of a compassionate polity ‘The French and the British vying with one another to see who can be the most inert and pathetic on the questions of Calais and Dunkirk makes dispiriting sense; without a moral purpose, a competitive yet indifferent impotence pervades.’ Photograph: Carl Court/Getty Images

The Germans want to introduce a pan-European tax to pay for the refugee crisis. The Danish want to pass a law to seize any jewellery worth more than £1,000 as refugees arrive – apart from wedding rings. 

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μας χτυπάει την πόρτα



Χρήστος Κατόπης
Η σύλληψη των πέντε εθελοντών που διέσωζαν πρόσφυγες στην Λέσβο όπως και των τριων στην κατάληψη που πρoσέφερε φαγητό σε πρόσφυγες στη Χίο, έρχεται σε μια περίοδο πλούσια σε περιστατικά αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, όπως η υπόθεση της έκδοσης των πέντε φοιτητών στην Ελλάδα, η αστυνομοκρατία και η απαγόρευση διαδηλώσεων στο Παρίσι.

Εφιάλτες, προδότες του λαού 1941-1944

http://pitsirikidotnet.gr
wpid-wp-1453053168065.jpegΈνα βίντεο ντοκουμέντο, που παρουσιάζει και περιγράφει την δράση όλων εκείνων των δήθεν Ελλήνων πατριωτών, που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές καταδίδοντας και στέλνοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα Έλληνες αντιστασιακούς, ή καταλήστευαν τις περιουσίες τους κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, προκειμένου να σώσουν τους εαυτούς τους και να επωφεληθούν.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: