Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Έφτασε η αμερικανική μηχανοκίνητη ταξιαρχία - Άμεση αντίδραση της Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Τα αμερικανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Πολωνία (πηγή: ΑΡ)

Μια μεγάλη φάλαγγα αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων εισήλθε σήμερα στην Πολωνία, σε μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη των τελευταίων ετών, ενώ η επιχείρηση καταγγέλθηκε αμέσως από τη Μόσχα.
Η παρουσία της εν λόγω μονάδας στην Πολωνία, αλλά επίσης στις χώρες της Βαλτικής, την Ουγγαρία, τηΡουμανία και τη Βουλγαρία, αποτελεί απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προκειμένου να «ενισχύσει την ασφάλεια της περιοχής», πάντοτε στο πλαίσιο του συντονισμού του ευρωατλαντικού άξονα, προς διασφάλιση των μονοπωλιακών συμφερόντων του έναντι άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Τη φάλαγγα, η οποία αποτελείται από 24 τεθωρακισμένα οχήματα Humvee και δέκα φορτηγά, υποδέχθηκαν στα γερμανο - πολωνικά σύνορα Πολωνοί στρατιώτες, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αποτελεί τμήμα της πρώτης μεταφοράς Αμερικανών στρατιωτών και βαρύ στρατιωτικού υλικού, το οποίο έφθασε στην ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» (Ατλαντική Αποφασιστικότητα), που είχε αποφασισθεί από το ΝΑΤΟ, μετά από πρόταση του απερχόμενου πρόεδρουΜπαράκ Ομπάμα.

Το γενικό επιτελείο της ταξιαρχίας εγκαθίσταται στο Ζαγκάν, στη δυτική Πολωνία, όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια επίσημη τελετή. Η ταξιαρχία θα αριθμεί περίπου 3.500 στρατιώτες, 87 άρματα μάχης Abrams και περισσότερα από 550 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

«Το θεωρούμε απειλή εναντίον μας», αντέδρασε αμέσως ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρόκειται για μια επιχείρηση που απειλεί τα συμφέροντά μας, την ασφάλειά μας», πρόσθεσε. Χωρίς να κατονομάσει τις ΗΠΑ, κατήγγειλε το γεγονός ότι μια «τρίτη χώρα ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά μας στην Ευρώπη. Δεν είναι καν μια ευρωπαϊκή χώρα», υπογράμμισε.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, δήλωσε από την πλευρά του πως αυτή η «βιαστική» ανάπτυξη, που πραγματοποιείται από την κυβέρνηση Ομπάμα, φαίνεται να είναι «ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

1 / 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου