Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Γελοίες φιλοπόλεμες δηλώσεις εχθρικές στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας!


“Μπορούμε να ανέβουμε στα Ίμια όποτε θέλουμε” λέει ο Τσαβούσογλου! Πως θα κατέβουν δεν ξέρει…Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει για μια ακόμα φορά προκλητικά: 
"Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσοσογλου, για να συμπληρώσει προκαλώντας: "Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε". 

Η δήλωση αυτή ήταν φυσικά μια "αιχμηρή" αναφορά στην κρίση του 1996 στα Ίμια.

Σε ανάλογο προκλητικό ύφος ήταν και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης:

Ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ σχολιάζοντας στο pronews.gr τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για το αν οι Τούρκοι Αρχηγοί των επιτελείων έπρεπε να ανέβουν σταΊμια ή όχι δήλωσε:

«Εάν ήθελαν να ανεβούν στα Ίμια όντως θα μπορούσαν να ανεβούν. Το ζήτημα είναι, σε τι κατάσταση θα βρίσκονταν όταν θα έφευγαν από τα Ίμια» ανέφερε η πηγή του ΥΠΕΘΑ για να καταλήξει: «Το 2017 δεν είναι 1996».

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί και οι δύο κυβερνήσεις που ο εθνικιστικός πολεμοκάπηλος ανταγωνισμός συνυπάρχει με τον ανταγωνισμό των δύο αδίστακτων αρχουσών τάξεων για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου,

τι σημαίνει θερμό επεισόδιο, τι σημαίνει πολεμική σύγκρουση για τους δύο λαούς; 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ;

ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

Το επισημαίνουμε ξανά:
το εθνικιστικό-φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργεί το αυταρχικό καθεστώς βολεύει όσο τίποτε την επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την αντεργατική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δικαιολογεί τους προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς-χάρισμα στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, αλλά και την πρωτοφανή στρατιωτικοποίηση του λαού μας και μετατροπή του σε Ισραήλ των Βαλκανίων!
Από την άλλη μεριά οι κόκκινες γραμμές του εθνικιστή ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά, οι εθνικιστικές και ακραίες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου αποτελούν αντικείμενο προς εκμετάλλευση από το Πολιτικό Ισλάμ που εκπροσωπεί ο Ερντογάν για να διαμορφώσει την εθνικιστική πλατφόρμα σύγκλισης με τους φασίστες Γκρίζους Λύκους, ώστε να περάσουν από κοινού το ολοκληρωτικό νέο πολιτικό σύστημα που αντιστοιχεί στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της Τουρκίας.
Βάζοντας λοιπό τους εργαζόμενους σε Ελλάδα και Τουρκία στο στόχαστρο, εντείνουν τους εξοπλισμούς και την πολεμική προετοιμασία, την ίδια στιγμή που άλλες μορφές του κοινωνικού όπως τα Μνημόνια-οι περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες απογειώνεται, ενώ η πολεμική σύγκρουση με την μορφή της διακρατικής σύγκρουσης έρχεται πιο κοντά εξαιτίας του άγριου ανταγωνισμού τους για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο με επίδικα ενεργειακές πηγές-δρόμους ενέργειας και εμπορίου με παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Αυτός ο πρωτόγνωρος επικίνδυνος φιλοπόλεμος ανταγωνισμός τους έχει το πόλεμο καθημερινότητα.
Με συνεχή ακραία επεισόδια που προκαλούν και οι δύο κυβερνήσεις.
Τα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ επενδύουν προπαγανδιστικά στην τουρκική επιθετικότητα και προβάλλουν μόνο τις ακρότητες της Τουρκικής κυβέρνησης.
Δε λείπουν όμως και οι προκλήσεις του ελληνικού κράτους.
Πρωταγωνιστής ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που βασίζει προκλητικά την πολιτική επιβίωση του ίδιου και του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ στην πολεμική κλιμάκωση. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι θα επιβάλλει τα προκλητικά πολιτικά του ανοίγματα στις ΗΠΑ, ρίχνοντας γέφυρες με τα δισεκατομμύρια των πολεμικών εξοπλισμών που τους χαρίζει με απευθείας αναθέσεις συμβολαίων, αλλά και με τα αποκρουστικά πολιτικά ανοίγματα στους μιλιταριστές και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. 
Θυμίζουμε την επίσκεψη βουλευτών των ΑΝΕΛ, των ΣΥΡΙΖΑ και των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο, την πρόκληση θερμού επεισοδίου στα Ίμια με ανεύθυνη προκλητική του ενέργεια, την οποία είχε επαναλάβει πέρσυ με τα ίδια επικίνδυνα αποτελέσματα. 
Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ και αυτές στη βάση σχεδίου.
Μάλιστα, τις αποκαλύψεις κάνουν γνωστά ακραία μιλιταριστικά σαιτ, καθώς η κυβέρνηση οικοδομεί το πολιτικό προφίλ ενός απρόβλεπτου φιλοπόλεμου παίκτη, ικανοποιώντας τους μιλιταριστές-εθνικιστές-φασίστες στο έπακρο, αδιαφορώντας όμως για την ΕΙΡΗΝΗ, το παρόν και το μέλλον των δύο λαών του Αιγαίου.

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνική ολιγαρχία
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση, τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Τούρκοι-Ελληνες εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από τον πόλεμο-εθνικισμό-ρατσσμό-φασισμό.
Μόνο από τον κοινό αγώνα εξαρτάται η ΕΙΡΗΝΗ και η ΕΥΗΜΕΡΙΑ των δύο λαών
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου