Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πληθαίνουν οι Αντιδράσεις για τις εξτρεμιστικές πολεμικές προμήθειες του Πάνου Καμμένου

Αποτέλεσμα εικόνας για πολεμικι εξοπλισμοιΤο τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να διασπάται το πέπλο της μονόπλευρης προπαγάνδας της κυβέρνησης και της συγκεκριμένης αμερικάνικης πολεμικής βιομηχανίας.
Τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς πληθαίνουν οι φωνές που ασκούν δριμεία κριτική τόσο στο μέγεθος των πολεμικών εξοπλισμών, στους όρους των συμβάσεων αφού δεν γίνονται διαγωνισμοί, όσο και στην καταλληλότητα-αναγκαιότητα αυτών.
Συχνά η κριτική γίνεται από εθνικιστικές-μιλιταριστικές φωνές που εκπροσωπούν ανταγωνιστικά ευρωπαικά συμφέροντα.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δώσουμε βαρύτητα σε όσα καταγγέλλονται και να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα.
Για εμάς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται αδίστακτα στις ΗΠΑ και αγοράζει τρελά εξοπλιστικά προγράμματα  προκειμένου να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο υλοποιώντας τους Μεγαλοιδεατικούς στόχους: 
ΑΟΖ, Ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος παγκόσμιων ενεργειακών και εμπορικών ροών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέει ψέματα. Υποσχόταν ότι θα έβγαινε από το Μνημόνιο το 2018, ενώ τώρα για να εξασφαλίσει τη δόση 1,5 δις ευρύ, παρατείνει το μνημόνιο, επιβάλλει νέους φόρους, εξαφανίζει μισθούς-συντάξεις-αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται προκλητικά στον λαό μας. 
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε ένα πολύ τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που παρότι δεν το δηλώνει ξεκάθαρα, μάλλον στοχεύει στην επίτευξη της Ελληνικής αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο Πέλαγος. 
ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
Θεωρούμε ότι η Αριστερά και το εργατικό κίνημα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν σε αυτούς τους πολεμικούς-επιθετικούς-εθνικούς αστικούς στόχους της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου.
ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ   ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Πρέπει να πούμε ΟΧΙ. Πρέπει να αντιδράσουμε.
Τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στους προκλητικούς εξοπλισμούς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
αποσπάσματα του άρθρου 

Του Στέλιου Φενέκου*
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ανακοίνωσε (με... non-paper!) ότι θα προχωρήσει σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 5 δις ευρώ το οποίο θα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16 και των S-300 καθώς και την αγορά ενός αριθμού F-35. Άραγε με ποιες θεσμοθετημένες διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού;
Επίσης όπως δημοσιεύθηκε εκτεταμένα, εξετάζεται και η δυνατότητα παραχώρησης από τις ΗΠΑ των μεγαλύτερων αντιτορπιλικών στον κόσμο, τύπου Arleigh Burke, εκτοπίσματος 9500 τόνων, με βύθισμα 9,5 m, με τεράστιους στροβιλοκινητήρες (4+4), και με πλήρωμα πάνω από 320 άτομα.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τους εξοπλισμούς αυτούς, είναι αποκαλυπτικά των προθέσεων του κ. Καμμένου:
1. Γιατί επέλεξε την αγορά των πανάκριβων F-35 τα οποία είναι πρωτίστως για καταστροφή επίγειων στόχων, ενώ στην αερομαχία έχει αποδεχθεί ότι έχουν πολλές αδυναμίες ακόμη και έναντι των F-16;
2. Για ποιο λόγο θα θέλαμε ένα αντιτορπιλικό τεράστιο, πολυδάπανο και με ιδιαίτερες απαιτήσεις υποστήριξης (λιμάνια, δεξαμενές, προσωπικό, καύσιμα κλπ) όταν αυτό έχει σχεδιασθεί για τις ανοικτές θάλασσες, και για αποστολές συνοδείας και προστασίας αεροπλανοφόρων, μεγάλων ομάδων αμφιβίων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής και προβολής ισχύος στην ξηρά, χωρίς όμως να μας δοθούν και τα αντίστοιχα όπλα;
Πόσο μάλλον όταν τα μεγαλύτερα προβλήματα του στόλου σήμερα είναι η συντήρηση και τα ανταλλακτικά στις υπάρχουσες Φρεγάτες, για να είναι επιχειρησιακά αποτελεσματικές, και η ταχεία ολοκλήρωση του προγράμματος των υποβρυχίων και των πυραυλακάτων.
3. Γιατί εξακολουθούμε να μην επιλέγουμε Ευρωπαϊκά προγράμματα συμπαραγωγής πλοίων και εξοπλιστικών συστημάτων, τα οποία έχουν αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι οι πλέον αποτελεσματικές επιλογές στο βάθος του χρόνου (επιχειρησιακά και οικονομικά);
Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η λατρεία που νοιώθει ο κ. Καμμένος για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (την οποία δεν χάνει ευκαιρία να την επισκεφθεί εφευρίσκοντας διάφορους λόγους) και το δέος που δεν κρύβει για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον ωθούν να προσδοκά την εύνοιά και την υποστήριξή του στις πολιτικές φιλοδοξίες του (ας προσμετρήσουμε και τον παράδοξο... εκσυγχρονισμό και των P3B-Orion).
Επίσης εύλογα γεννάται η απορία, πως θα αντιδράσει ο σκληρός Συριζαϊκος πυρήνας, αλλά και οι χώρες της ΕΕ που μας δανείζουν, στις αυθαίρετες και επιπόλαιες επιλογές Καμμένου που δεν στηρίζονται σε προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες;
* Ο Στέλιος Φενέκος είναι Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου