Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Άθλιες συνθήκες υγείας και καψώνια ξανά στην Θήβα

Μας αναφέρουν νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου στο ΚΕΠΒ ότι τα απαραίτητα εμβόλια πραγματοποιήθηκαν μόλις την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου δηλαδή 10 ημέρες αφού παρουσιάστηκαν. 10 μέρες άτομα που κοιμούνται 40 σε κάθε θάλαμο ήταν χωρίς τα απαραίτητα εμβόλια, μια “υγειονομική βόμβα¨, για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση που αγαπά το πολιτικό προσωπικό. Από ότι φαίνεται η διοίκηση του ΚΕΠΒ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των νεοσυλλέκτων και είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν, για παράδειγμα, μια επιδημία μηνιγγίτιδας ανάμεσα τους.Είναι απασχολημένοι φαίνεται αυτό το διάστημα στο κυνήγι του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.
Θέση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και της Eπιτροπής Aλληλεγγύης Στρατευμένων είναι ότι τα εμβόλια των νεοσυλλέκτων πρέπει να γίνονται πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων ώστε να προλαβαίνει ο οργανισμός να δημιουργεί είναι ανοσία, και ήδη από το κέντρο ο οργανισμός να είναι προστατευμένος. Μαζί πρέπει να γίνεται ολόκληρος ο υγειονομικός έλεγχος, ώστε άτομα που δεν μπορούν να υπηρετήσουν να μην ταλαιπωρούνται. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή, και ένα από τα βασικά δικαιώματα του είναι το δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη, δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο. Πρώτα οι εξετάσεις και μετά κατάταξη, είναι αυτονόητο.


Στο ίδιο κέντρο πραγματοποιήθηκε καψώνι σε θαλαμούς της τρίτης μοίρας για να υποδεχτούν τους νεοσύλλεκτους, να τους εντάξουν στην πραγματικότητα του ελληνικού στρατού. Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου τους υποχρέωσαν να αδειάσουν τα περιεχόμενα των τσαντών και των φωριαμών τους στο θάλαμο για να επιθεωρήσουν “αν είχαν φαγητά μαζί τους”. Μάλιστα το συγκεκριμένο καψώνι είχανε σχεδιάσει καιρό να το κάνουνε, αρχικά με αφορμή ένα αναφερόμενο κλεμμένο κινητό. Δεν το κάνανε για αυτό αλλά βρήκαν άλλη αφορμή τελικά.


Ο στρατιωτικός κανονισμός απαγορεύει ρητά τα καψώνια, καλούμε τους συνάδελφους φαντάρους να βγούνε μαζικά παραπονούμενοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, για να μην επιτρέπουν σε κανέναν αξιωματικό να τα καταπατά. Να αρνηθούν να δείξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Να υποχρεώσουν τον αξιωματικό που θέλει να το παίξει αυστηρός να εκτεθεί στην στρατονομία που υποτίθεται ότι υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις.


Μόνο με την καθημερινή μας συνδικαλιστική δράση στο στράτευμα μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου