Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εγκατέλειψαν ολόκληρα χωριά στην Σαμοθράκη χωρίς γιατρό! Κάνουν Ιατρείο περιστασιακά στρατιωτικοί γιατροί στο Καφενείο!

Θεωρούμε ότι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα διάλυσης της Δημόσιας Υγείας εξαιτίας της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων που διαλύουν το κοινωνικό κράτος για να ευνοήσουν την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση είναι το νησί της Σαμοθράκης.
Στο νησί λοιπόν αυτό με την σημαντική στρατιωτική παρουσία, τους χιλιάδες κατοίκους και με τους ακόμη περισσότερους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου οι υγειονομικές ανάγκες καλύπτονται από τους 2 στρατιωτικούς γιατρούς.
Το 2017, 2 στρατιωτικοί γιατροί καλύπτουν τις ανάγκες στα χωριά για ένα ολόκληρο νησί, εξετάζουν περιστασιακά στα καφενείο των χωριών!
Αυτό αποκαλύπτει η εθνικιστική-μιλιταριστική εκπομπή της ΕΡΤ  "Αρετή και Τόλμη" παραγωγής της Ακροδεξιάς ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και του Ομίλου Βαρδινογιάννη!
Από τη μια μεριά η περιφρόνηση της ζωής των κατοίκων -που ο εθνικισμός τους χαρακτηρίζει ακρίτες και τους ντύνει εθνοφύλακες- και από την άλλη μεριά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να επιβάλλει όρους στρατιωτοκοποίησης που ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών δεν είχε κατορθώσει μιλώντας προπαγανδιστικά για τον "κοινωνικό ρόλο" του Στρατού.
Φυσικά όλα αυτά έχουν παρανομαστή την τεράστια επίθεση στα διακαιώματα του κόσμου της εργασίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας των γιατρών και τις μηδαμινές απολαβές τους που δεν αρκούν να καλύψουν τις τεράστιες οι νομικές ανάγκες τους (σίτιση, στέγαση κλπ).
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Στρατός με την εκμετάλλευση των φαντάρων -κάνοντας το Αγροτικό κατά τη διάρκεια της θητείας - ενώ επί της ουσίας αποσκοπεί σε κοινωνικά μπαλώματα αλλά και στην αντιδραστική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων!
Αλήθεια γιατί το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση κινούμενη από λόγους πελατειακών σχέσεων, ψηφοθηρίας και καλλιέργειας προνομίων στους στρατιωτικούς ενδιαφέρεται να τους παρέχει μόνο σε αυτούς δωρεάν κατοικία, αλλά δεν πράττει κάτι ανάλογο στους εκπαιδευτικούς, στους γιατρούς κλπ.
Γιατί;
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να ορθώσουμε ένα μέτωπο στρατιωτών-φοιτητών-εργαζόμενων στην υγεία-κατοίκων ενάντια στην εξαθλίωση, την εργασιακή εκμετάλλευση, την κυβέρνηση και τα Μνημόνια.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 15' ΛΕΠΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου