Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Άμεση αντίδραση από το ΓΕΣ για την αντιμετώπιση των κοριών.

Αποτέλεσμα εικόνας για korioi

«Λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση που γράψαμε για τους κοριούς στην πύλη του Στρατοπέδου Ηλιόπουλου στάλθηκε επόπτης με ειδικό συνεργείο για την αντιμετώπιση των κοριών και τον έλεγχο τυχόν εναπομεινάντων αβγών ή και ακμαίων.

 Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση ήταν καταλυτικός παράγοντας για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Εάν υπάρχουν ίχνη του εντόμου λογικά θα γίνει τις επόμενες ημέρες απολύμανση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Ξέρουμε ότι στην θητεία μας δεν είμαστε μόνοι.
Πιστεύουμε ότι αυτή η ανακοίνωση πρέπει να δημοσιευτεί για να καταλάβουν και οι άλλοι φαντάροι σε όλη την Ελλάδα ότι η γνωστοποίηση των προβλημάτων υγιεινής και των δύσκολων συνθηκών κατά την διάρκεια της θητείας φέρνει πολλές φορές την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.»
Για μία ακόμη φορά θυμίζουμε στους συναδέλφους φαντάρους ότι ο κοριός είναι ένα έντομο που μπορεί να δημιουργήσει πληγές και ερεθισμούς, αλλά και να καταρρακώσει την ψυχολογία τους αφού μπορεί να μην σε αφήσει να κοιμηθείς όλο το βράδυ. Οι ίδιοι οι φαντάροι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί, να αναφέρουν αμέσως την ύπαρξη κοριών μόλις την αντιληφθούν και να ακολουθούν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής (καθαριότητα θαλάμων, όχι άρβυλα πάνω σε κρεβάτια, κλπ).
Αντίστοιχα οι διοικήσεις των μονάδων θα πρέπει να δρουν άμεσα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη εξάλειψη των κοριών και κάθε μορφής εντόμων, ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός φτιάχνει και τα έντομα αναπτύσσονται περισσότερο. Ξέρουμε ότι πολλές φορές οι διοικήσεις ρίχνουν όλο το φταίξιμο στους φαντάρους και ‘φροντίζουν’ η αντιμετώπιση των κοριών να είναι μια επιπλέον αγγαρεία κάτι που οδηγεί πολλές φορές στην απόκρυψη της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση όμως η υγεία των φαντάρων είναι πάνω από όλα. Οι διοικήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι τα ζητήματα υγιεινής δε λύνονται με αυταρχισμό αλλά με συνεχές ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί που αφήνουν για χρόνια άπλυτες τις κουβέρτες δε μπορούν να εξαντλούν σε φαντάρους την αυστηρότητά τους. Νομίζουμε ότι είναι λογικό σε έκτακτες καταστάσεις το πρόγραμμα να διαφοροποιείται και να δίνεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου