Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Βυσματοκρατία, αυταρχισμός, εκμετάλλευση και αυθαιρεσίες, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του στρατοπέδου 507 Μ/Κ ΤΠ στην Άσσηρο (34η Μ/Κ Ταξιαρχία)

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στο 507 Μ/Κ ΤΠ, στην Άσσηρο. Ρεκόρ ασυδοσίας και αυταρχισμού διεκδικεί και για το 2017, η διοίκηση της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας. Ρεκόρ που τώρα εκτελεί, όχι για πρώτη φορά, ο διοικητής του 507 Μ/Κ ΤΠ, ενώ μαζί, για να ενισχύσουν την κατάσταση αυτή, διάφορα «μαντρόσκυλα» (όπως ακριβώς περιέγραψαν οι ίδιοι οι φαντάροι) του διοικητή δεν αφήνουν το έργο του ανολοκλήρωτο.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, μέσα από τις καταγγελίες των συναδέλφων:

«Ο διοικητής του στρατοπέδου έχει δημιουργήσει τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας στην μονάδα με αποδέκτες τους φαντάρους αφού μοιράζει ποινές με το τσουβάλι, Αυτές, μάλιστα, συνιστούν ρεκόρ σε όλο το Γ' Σώμα Στρατού. Οι απειλές κατά των φαντάρων είναι καθημερινή συνήθεια του εν λόγω διοικητή, μάλιστα δε διστάζει να απειλεί με ομαδικές ποινές. 
Εδώ αξίζει να σταθούμε σε δύο μαρτυρίες.
Παράδειγμα πρώτο: Μας απείλησε πως αν μας δει να πίνουμε καφέ από άλλη μονάδα, θα τον κουβαλάμε στους ώμους σαν Φαράω ... Παράδειγμα δεύτερο, και αφού διαμαρτυρηθήκαμε: “Μέχρι να φύγω από εδώ, κουμάντο θα κάνω εγώ”... Φαίνεται ότι δεν αστειεύεται όταν οραματίζεται Φαραωνικές καρέκλες και φαντάρους στη θέση Αιγυπτίων σκλάβων...
Το έργο του όμως έχει προεκτάσεις, αφού φαίνεται πώς, στελέχη που απολαμβάνουν τα προνόμια που τους παρέχει, συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς και τις αυθαιρεσίες όταν αυτός σταματάει.
Ο οδηγός του, χαμηλόβαθμο στέλεχος ΕΠΟΠ, επιτίθεται σε οποιονδήποτε διαμαρτυρηθεί, τραμπουκίζοντας μας και απειλώντας μας για “Βούλγαρους που θα στείλει να μας τσακίσουν”. Λειτουργεί, πραγματικά, σαν μπράβος του διοικητή
Το ίδιο ισχύει και για δύο ακόμη Υπαξιωματικούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται επίσης σαν τραμπούκοι και -όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνάδελφοι- σαν υπόδικοι χρυσαυγίτες.
Το κοινό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κανείς από αυτούς δεν κάνει καμία υπηρεσία, προφανώς ως “παροχή” για την προσφορά τους προς την διοίκηση.
Κανείς από τους διοικητές των λόχων δεν κάνει τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα. Κι αυτό γιατί φοβούνται.
Το ίδιο συμβαίνει με διαφορετικούς τρόπους, με φαντάρους που απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια. Πρόκειται για φαντάρους οι οποίοι βολεύονται συνεχώς, παιδιά που έχουν λεφτά, βύσματα που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, αφού κυκλοφορούν ψίθυροι στο στρατόπεδο ότι έκαναν μέχρι και δώρα για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα βυσματικά τους προνόμια. Φορτώνοντας έτσι το βάρος των υπηρεσιών στις πλάτες των υπολοίπων. Οι υπηρεσίες μας πάνε περίπου 5 μέσα και μία έξω χωρίς φυσικά να δίνεται ούτε καν υπηρεσιακό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία. Αυθαιρεσίες, τραμπουκισμοί και βαρβαρότητα χτυπούν διαδοχικά, είτε τους ΕΠΟΠ και τα χαμηλόβαθμα στελέχη είτε τους φαντάρους. Αυτό, μάλιστα, δεν συμβαίνει μόνο σε μία μονάδα του σχηματισμού, ώστε να μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» (αν και είναι τρομερά δύσκολο να το πεις κανείς για καταστάσεις που διαιωνίζονται), αλλά σε διαφορετικές – τη μία μετά την άλλη. Δε συνέβαιναν μόνο με την παλιά διοίκηση της ταξιαρχίας, αλλά συμβαίνουν και με την καινούρια. Συμβαίνουν, δε, και αυτό δεν είναι τυχαίο, σε ένα σχηματισμό για τον οποίο πολιτική και στρατιωτική ηγεσία «νιώθουν περήφανες», καθώς αποτέλεσε και αποτελεί κόμβο για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια.

Το ψάρι, λοιπόν, βρωμάει από το κεφάλι. Τα εκτελεστικά όργανα είναι οι διοικητές των σχηματισμών και των μονάδων. Επιδιώκοντας να ανταλλάξουν τις βάρβαρες υπηρεσίες τους με καριέρες και προνόμια. Ο αρχηγός ΓΕΣ, Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αποστολάκης, το υπουργείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί και τα μαντρόσκυλα των υπόλοιπων κομμάτων, που θέλουν θητεία στα 18 και κραυγάζουν για πολεμική προετοιμασία, είναι συνένοχοι και ηθικοί αυτουργοί. Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός, μέρος του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, καμάρι της «σιδηράς πυγμής» του ελληνικού κράτους.

Έτσι χτίζεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Χτίζεται πάνω στα νεκρά κορμιά φαντάρων και χαμηλόβαθμων μισθοφόρων. Στο συνάδελφο που σκοτώθηκε μετά από εξαντλητικές υπηρεσίες, οδηγώντας ένα από τα κλασσικά σαπάκια του ελληνικού στρατού. Στους φαντάρους που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται άσχημα στις διαρκείς ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Θυσιάζει, καμιά φορά, ακόμα και υποστράτηγους, ανώτερους αξιωματικούς και κατώτερους. Τους αξιωματικούς και την υπαξιωματικό που βρίσκονταν στο παμπάλαιο Huey, για να κάνουν επίδειξη επιθετικότητας των ενόπλων δυνάμεων στους λαούς των γειτονικών χωρών, κατ’ εντολή της ηγεσίας του στρατού και της κυβέρνησης.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι αυταρχισμός, βυσματοκρατιά, χρυσαυγιτισμός και χώσιμο, θάνατοι και ατυχήματα, είναι χαρακτηριστικά του στρατού που ετοιμάζουν. Ενός στρατού, όπου πρώτα οι φαντάροι και μετά κατά σειρά οι «τελευταίοι στην τροφικοί αλυσιδα», ΕΠΟΠ ή ΟΒΑ ή υπαξιωματικοί κλπ, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναλώσιμο υλικό για τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους. Τα φτωχά στρωμάτα θα πήζουν στις υπηρεσίες και την διαρκή πολεμική ετοιμότητα, κρέας στα κανόνια των επιδίώξεων της Ελληνικής Κυβέρνησης και του εγχώριου κεφαλαίου στην περιοχή.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν σε αυτή την πραγματικότητα που τους ετοιμάζουν. Να δουν τι συμβαίνει με τα τραγικά ατυχήματα και τους διαρκείς θανάτους, που στην πραγματικότητα είναι δολοφονίες της πολεμικής μηχανής. Να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, οι γονείς τους να σπάσουν τα τηλέφωνα στις διοίκησεις των στρατοπέδων.

Να τοποθετηθεί η ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης, του ΓΕΣ, καθώς και ο αρχηγός του Γ΄ Σώματος Στρατού. Είναι συνένοχοι στα κατά συρροή εγκλήματα που έγιναν, γίνονται και θα συνεχίσουν να εκτελούν ενάντια στη νεολαία.

Κάτω τα χέρια από τους φαντάρους
Να σταματήσουν ΧΘΕΣ οι τραμπουκισμοί, τα καψώνια και οι απειλές
Ανθρώπινες έξοδοι και υπηρεσίες. Να σταματήσουν οι πολύνεκρες ασκήσεις και χρεώσεις
     
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 



1 σχόλιο: