Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Και άλλο ατύχημα στο στρατό, με αλυσοπρίονο!


Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που δημοσιεύσαμε γράμμα από τις επιτροπές φαντάρου Έβρου, για τα γνωστά σκηνάκια που γίνονται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου, το οποίο κατήγγειλε ότι οι φαντάροι καλούνται ακόμα και να πληρώσουν από τη τσέπη τους για τις ασκήσεις αυτές, σαν να μην έφτανε ότι γίνονται σε μια περίοδο όξυνσης των ανταγωνισμών Ελλάδας-Τουρκίας και των κρατών των Βαλκανίων (βλ. http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_86.html).
Και στο παρελθόν, έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές καταγγελίες για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στις συγκεκριμένες ασκήσεις, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα (βλ. http://diktiospartakos.blogspot.gr/2009/02/blog-post_08.html, http://diktiospartakos.blogspot.gr/2010/03/508-502-3.html, http://diktiospartakos.blogspot.gr/2010/03/blog-post_08.html). 

Αυτή τη φορά, είχαμε σοβαρό τραυματισμό. 
Ένας λοχίας ΕΠΟΠ από το 502, ενώ καθάριζε από δέντρα και κλαδιά την περιοχή στον Ψηλό Σταλό χτες, έκοψε το δάχτυλό του με αλυσοπρίονο, και διακομίστηκε στη Θεσσαλονίκη!
Είναι προφανές για εμάς ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουμε απλά ένα ''ατύχημα''. Είναι το είδος και οι συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται στα στρατόπεδα και σε αυτές τις ασκήσεις, η πραγματική αιτία για τον κίνδυνο τραυματισμών, και υπερβολικής σωματικής-ψυχικής καταπόνησης. Όλους τους τελευταίους μήνες, με τη σωρεία θανατηφόρων ατυχημάτων, σοβαρών τραυματισμών και αυτοκτονιών στον στρατό, που έχουν καταγγελθεί δημόσια με σκοπό να αποτραπούν τα χειρότερα, είναι φανερό πως η ένταση της πολεμικής προετοιμασίας έχει πολλαπλασιάσει τις ανθρώπινες θυσίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, στο βωμό της πολεμικής μηχανής, που δεν εξυπηρετεί, φυσικά, τα συμφέροντα των πολλών, αλλά τα συμφέροντα των λίγων, της ελληνικής ολιγαρχίας.

Θα το επαναλάβουμε:
ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ
ΓΙΑ ''ΠΕΤΑΜΑ'' ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου