Slider

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

“Καψώνι” σε στρατιωτικούς που μεγαλώνουν μόνοι τους παιδιά!

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία που έφθασε στο Militaire.gr σχετικά με την αντιμετώπιση μονογονεϊκών στρατιωτικών οικογενειών σε σχηματισμό του Στρατού Ξηράς. 
Η καταγγελία είναι στοιχειοθετημένη και όπως θα διαπιστώσετε έχει συνταχθεί από άνθρωπο που γνωρίζει άριστα νόμους, κανονισμούς και διατάξεις.
Τι γράφει:
Είναι γεγονός ότι ο Νόμος προστατεύει τις ελληνικές οικογένειες που υφίστανται και μεγαλώνουν παιδιά με έναν γονέα. Εύκολα (;) γίνεται αντιληπτό ότι ο νομοθέτης θέσπισε τις σχετικές διατάξεις για να προστατεύσει τα παιδιά και όχι τους γονείς. Αναφορικά, λοιπόν, με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υφίσταται πρόβλεψη ότι όσοι/ες μεγαλώνουν παιδιά χωρίς την υποστήριξη του πατέρα (κατά τεκμήριο επιμέλειας που δίνεται στην μητέρα) δεν θα εκτελούν υπηρεσίες με διανυκτέρευση μακριά από τα τέκνα.

Αφορμής δοθείσης από πρόσφατη διαταγή στην Μεραρχία «ΣΜΥΡΝΗ» Βεροίας προκύπτουν κάποια ερωτήματα, καθώς υπάρχει έγγραφο ενυπόγραφο υλικό, από το οποίο προκύπτει ότι η «ηγεσία μάζεψε» όλους τους έχοντες σχετικά κοινωνικά προβλήματα που ο νομοθέτης θέλει να βοηθήσει με τρόπο τέτοιο που προσομοιάζει σε άλλη διαδικασία μακράν της βοήθειας. Διερωτάται λοιπόν ο μέσος συνετός άνθρωπος στρατιωτικός ή μη:

α. Ποια ακριβώς θα είναι η ώρα από την οποία το επόμενο λεπτό θα θεωρείται έναρξη διανυκτερεύσεως; Τα μεσάνυκτα; Η ώρα κατακλίσεως των στρατιωτών; Η δύση του ηλίου η οποία είναι διαφορετική στην βόρειο από την νότιο Ελλάδα; Ποια ακριβώς θα είναι η ώρα αυτή μέχρι την οποία ανήλικα τέκνα θα είναι «ασφαλή» χωρίς την επιμέλεια του γονέα που έχει την ευθύνη όπως την απέδωσε η Δικαστική εξουσία της Πολιτείας; Αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι η μετακύλιση αυτής της ευθύνης είναι εξαιρετικά εύκολη και συνάμα επικίνδυνη σε βλάβες επί τέκνων; γνωρίζουν τον αλγόριθμο επί αυτής της εξασφαλίσεως;

β. Ποιες είναι οι υπηρεσίες που δεν χρειάζονται την νύκτα δεδομένου ότι οι υπηρεσίες εκτελούνται για επαγρύπνηση και αποτροπή του αιφνιδιασμού του εχθρού όπως υπαγορεύουν τα δόγματα των Στρατιωτικών θεσμών;

γ. Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί «προβληματική διμοιρία» που αντί να βοηθήσει υφιστάμενες υπηρεσίες στελεχών, να εκτελεί υπηρεσία που φαντάζει «καψώνι» μόνο και μόνο για την ικανοποίηση αισθήματος εκδικήσεως προσωπικού χωρίς διαζύγιο και χωρίς μέλος ΑΜΕΑ; Ποιοι ακριβώς στελεχώνουν τον «Πίνακα Υπηρεσιών ΚΕΠΛΗ από 12 έως 30 Ιουνίου 17» και τι ακριβώς γινόταν πριν τη 12η Ιουνίου 17;

δ. Ποιος θα έχει την ευθύνη αν δύο ανήλικα τέκνα πίσω στην οικεία του – εν υπηρεσία / βάρδια – στελέχους καούν ζωντανά επειδή κάποιος διέταξε την μητέρα τους ουσιαστικά να τα αφήσει μόνα τους; Ενημερωτικά προς τους αναγιγνώσκοντες το παρόν, την ευθύνη θα έχουν όλοι οι υπογράφοντες τα σχετικά έγγραφα με την μερίδα του λέοντος να πίπτει στην «κεφαλή».

ε. Στην ερώτηση: «Στρατηγέ με ευπείθεια θα εκτελέσω την διαταγή και την υπηρεσία μου…όμως τι λύση δίνετε για τα παιδιά μου ούτως ώστε να τα βρω το βράδυ ασφαλή;» τι θα απαντά από την ηγεσία; ότι δεν είναι δικό της πρόβλημα ούτε δικά της παιδιά; τα παιδιά δηλαδή ήταν του νομοθέτη όταν ρύθμισε μέτρα μέριμνας;Σκοπός του παρόντος δεν είναι να υπογραμμίσει την διοικητική ευελιξία και επάρκεια που πρέπει να έχει μια «ηγεσία». Σκοπός είναι η αποτροπή βλάβης επί οιουδήποτε τέκνου. Αυτό που περιμένει ο νομοθέτης από την εκάστοτε διοίκηση που εφαρμόζει τα θεσπίσματά του είναι να εξυπηρετείται ο σκοπός κύριοι «ηγέτες»….και ο σκοπός είναι η προστασία των παιδιών των στελεχών και όχι η «ανακάλυψη» υπηρεσιών στα μέσα του μήνα, που όπως προελέχθη, υπό το υφιστάμενο πλαίσιο γεγονότων φαντάζει «καψώνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου