Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ανοιχτή επιστολή της επιτροπής φαντάρων Έβρου στην εκπομπή ΕΠΩΝΥΜΩΣ της ΕΡΤ1

Δεν φτάνει που η κρατική τηλεόραση έχει ολόκληρη εκπομπή αφιερωμένη στον ΕΣ απασχολεί και άλλα προγράμματα της για να μας αποδείξει την προσφορά του 4ου σώματος στην περιοχή της Θράκης. 
Δύο επεισόδια της εκπομπής της ΕΡΤ1, ΕΠΩΝΥΜΩΣ με θέμα την προσφορά του ΕΣ στρατού στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. 
Μια γελοία προπαγάνδα με στόχο την ανάδειξη από την μια της στρατιωτικής ετοιμότητας και δύναμης και από την άλλη την κοινωνική προσφορά του ΕΣ στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν μιλάει κανείς όμως για τα νεύρα και τα κορμιά των χιλιάδων φαντάρων και στελεχών που γίνονται κιμάς για αυτή την ετοιμότητα! Το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή του Έβρου όπου δραστηριοποιείται η επιτροπή γράφτηκαν δεκάδες καταγγελίες στελεχών και φαντάρων για τις συνθήκες διαβίωσης και για τις συνέπειες της υπεράσπισης του αξιόμαχου. Οι ασκήσεις ετοιμότητας στα σύνορα είναι καθημερινότητα. Εξαντλητικές ασκήσεις χωρίς εξόδους και υπηρεσιακά είναι η πραγματικότητα στα φυλάκια. Οι αναγνωρίσεις εδάφους για εξόρμηση των ταγμάτων του Βόρειου Έβρου είναι πλέον βασική πτυχή του προγράμματος. Τα αλεξίσφαιρα και ο εξοπλισμός «του μαχητή» είναι το παρουσιαστικό πλέον του φαντάρου σε όλο τον Έβρο.



Μέσα σε όλα αυτά τραγικές ελλείψεις σε κάθε λογής ζήτημα που αφορά την καθημερινότητα και την ασφάλεια του προσωπικού. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ για συναγερμούς και άσκοπη προετοιμασία, περικοπές σε αναλώσιμα, συντήρηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων. Προφανώς αυτά δεν θα τα δείξει κανένα τηλεοπτικό πρόγραμμα!

Δεν μιλάει κανείς για τον φόβο που προκύπτει στην περιοχή από τα τζαρτζαρίσματα και την πολεμική προετοιμασία, την ανασφάλεια των πληθυσμών και την διατάραξη της ειρηνικής τους ζωής. Μένουν μόνο στις κορώνες του σωματάρχη του 4ου Σώματος Στρατού Καμπά πως ο στρατός δεν περνάει κρίση και είναι έτοιμος για τα πάντα!!! Δείχνουν τις επίπλαστες εικόνες για τους γιατρούς του στρατού που βοηθούν τις περιοχές χωρίς να μιλάει για τις τραγικές ελλείψεις των πληθυσμών τις περιοχής σε βασικές παροχές υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας. Ελλείψεις που και πάλι καλύπτονται από την υπερεκμετάλλευση των φαντάρων!

Το μόνο που φοβούνται είναι η πάλη των φαντάρων. Μόνο το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό έχει καταφέρει να επιβάλλει βελτίωση της καθημερινότητας: από την καθημερινή ζωή των στρατευμένων ως το μπλοκάρισμα των επιθετικών σχεδιασμών για την παρέμβασή του στρατού εντός και εκτός συνόρων. Όποιος επιλέγει την στάση του συλλογικού αγώνα έναντι του ατομικού δρόμου δεν είναι ούτε κορόιδο ούτε μάρτυρας. Όσοι είμαστε στο Έβρο δεν καμαρώνουμε για τις κακουχίες που περνάμε αλλά για την δράση μας ενάντια στο πυρήνα των επιθετικών σχεδιασμών του κεφαλαίου.

Αυτή είναι η άλλη μεριά του Δ ΣΣ που δεν θα την δείξει ποτέ η ΕΡΤ η οποιαδήποτε άλλο πρόγραμμα!


ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΕΕ και ΝΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου