Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Νέα εξέγερση μεταναστών στη Μόρια-φωτιές, πετροπόλεμος, δακρυγόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@lesboslegal
Βλ. και το κείμενο της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής ΚίνησηςHot Spot-η Σιωπή των Αμνών
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/hot-spot.html

Για ακόμα μία φορά σημειώθηκε εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Μόριας η οποία τελικά κατεστάλη λίγες ώρες μετά.
Η εξέγερση μάλιστα κατεστάλη με παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, η εξέγερση Αφρικανών μεταναστών, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, στη Μόρια.
Οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για μία ακόμα φορά για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο (μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016), αλλά και για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία.


Φωτογραφίες: Twitter /@lesboslegal

Οι μετανάστες είχαν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το hotspot της Μόριας, ενώ δεν άφηναν να πλησιάσει κανείς, ούτε καν και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς βοήθησαν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.
Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν κλείσει τον δρόμο με κάδους απορριμάτων τους οποίους έκαψαν, ενώ είχαν προκαλέσει ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.
Σε βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρεται ότι φάνηκαν αστυνομικοί να πετούν πέτρες στους διαμαρτυρόμενους μέσα στο κέντρο κράτησης. 

Πληροφορίες: lesvosnews.gr


Βλ. και το κείμενο της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, Hot Spot-η Σιωπή των Αμνών


http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/03/hot-spot.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου