Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Κλιμάκωση της βίας στην Παλαιστίνη από το κράτος ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ Ισραήλ

Το εθνικιστικό και ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου, που στηρίζουν οι ΗΠΑ και όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την νέα έκρηξη βίας που έπληξε τους λαούς της περιοχής.
Το καθεστώς Κατοχής και καθημερινής επίδειξης Κρατικής Τρομοκρατίας.
Η αυταρχική και αποδεικτική του βέβηλου, ολοκληρωτισμού της απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να εγκαταστήσει ανιχνευτές μετάλλων στα σημεία εισόδου τού ιερού για μουσουλμάνους και Εβραίους Όρους του Ναού στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας την είσοδο στους άνδρες έως 50 ετών, αποσκοπεί στη βίαιη ανατροπή τους καθεστώτος που επικρατεί, στον αποκλεισμό των Παλαιστινίων. 
Είναι μια κατακτητική-επεκτατική πολιτική, συνέπεια των εποικισμών, που στοχεύει στην διεύρυνση του ελέγχου του Ισραηλινού κράτους. Συνέχεια των μαζικών φυλακίσεων, δικαστικών αυθαιρεσιών, βασανιστηρίων, της στυγνής διπλής καταπίεσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην Παλαιστίνη, αλλά της μισαλλοδοξίας και εθνικιστικής τύφλωσης που καλλιεργείται στον Ισραηλινό λαό για να υποστεί σε κλίμα "εθνικής ενότητας" άγρια αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα.
Αυτή η πολιτική σπέρνει το μίσος και το θάνατο, φέρνει τον πόλεμο.
Το Ισραήλ έστειλε έξτρα στρατεύματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έθεσε τον στρατό σε ύψιστο συναγερμό και προχώρησε σε επιχειρήσεις μαζικών συλλήψεων 29 ατόμων.

Αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της βίας  οι επτά νεκροί μέσα σε δύο μέρες.

Τρεις Ισραηλινοί μαχαιρώθηκαν την Παρασκευή σε καταυλισμό της Δυτικής Όχθης, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα τρεις Παλαιστίνιοι είχαν χάσει με τον ίδιο τρόπο τη ζωή τους.
Άλλες δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για τα εξής:

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη. Ένας δεύτερος δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο ενός άλλου Παλαιστίνιου, που χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε μια άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όμως οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Σάραφ, 17 ετών, ο Μοχάμεντ Λάφι, 18 ετών και ο Μοχάμαντ Χάσαν Άμπου Γάναμ, άγνωστης ηλικίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τον θάνατο του Σάραφ ευθύνεται ένας Ισραηλινός έποικος.

Να σημειωθεί επίσης ότι το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 του Ισραήλ μετέδωσε πως ένα 8χρονο παιδί πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 377 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων από τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος των διαδηλωτών.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει το στυγνό κατοχικό, εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καθεστώς του Ισραήλ. 
Οι πρόσφατοι περιορισμοί κι απαγορεύσεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.
Καταδικάζουμε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ.
Καταγγέλλουμε το ελληνικό κράτος που στηρίζει το αντίστοιχο του Ισραήλ, συγκροτεί άξονες πολέμου με αυτό και βρίσκεται σε στρατηγική στρατιωτική συμμαχία, όπως επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί.
Καλούμε όλους τους λαούς και τα κινήματα να σταθούν στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης για την ικανοποίηση των ιστορικών και δίκαιων αιτημάτων του.
Μόνο ο εργατικός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός αγώνας μας μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους ανταγωνισμούς και πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των αρχουσών τάξεων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου