Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μεγάλη ευκαιρία: Γίνε εποχιακός δούλος στα Public!

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά και οι απανταχού χαραμοφάηδες τεμπέληδες νέοι να πίνουν τις φρεντάρες τους σε κάποια παραλία, τα αραλίκια, όμως, αργά ή γρήγορα θα τελειώσουν και, τότε, θα ρθει η ώρα για δουλειά για τους ρέμπελους του τόπου. 
Άκου, λοιπόν, ρεμπεσκέ, δεν το αξίζεις, αλλά όσο εσύ λιαζόσουν, η τύχη σου δούλευε: μια από τις πιο υγιείς επιχειρήσεις του τόπου, τα Public, σε καλούν να φτιάξεις την καριέρα σου, αρχής γενομένης από τις εποχιακές δουλειές της προσχολικής περιόδου, εποχής που τα σχολαρούδια ορμάνε μετά γονέων και κηδεμόνων για τσάντες, κασετίνες, μολύβια, στυλό κλπ.



Άμα δεν έχεις κάποιο πτυχίο και δε σε ενθουσιάζει η φάση, βέβαια, μην μπεις καν στον κόπο, περιμένουν πιο άξιοι στην ουρά για τα ψωροκατοστάρικα που ονειρεύεσαι.


Και μην παραπονιέσαι, ρε χαραμοφάη που ζητάς ακόμα χαρτζιλίκι από τον παππού και τη γιαγιά σου, που η σύμβαση είναι για ένα μόνο μήνα, δες το σαν ευκαιρία, πού θα βρεις καλύτερα από προϋπηρεσία στο εργασιακό περιβάλλον των Public;


Γιατί τα Public έχουν αξίες, κύριε, δεν είναι ό,τι κι ό,τι, το λέει και κάτω από την υποβολή βιογραφικού, άλλωστε.


Κι άμα δε σου φτάνουν αυτά, ρώτα και κάναν άνθρωπο για το τι εστί Public. Ρώτα για τις απολύσεις υψηλόμισθων υπαλλήλων της τάξεως των 700-800 ευρώ, την ίδια ώρα που η επιχείρηση έκανε άνοιγμα σε νέες περιοχές. Ρώτα για τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων voucher και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Ρώτα για τις αξιολογήσεις των εργαζομένων βάσει των ατομικών πωλήσεων. Ρώτα για την κάλυψη της χασούρας της επιχείρησης απ’ ευθείας από την τσέπη σου. Ρώτα, μάθε και δες τι κελεπούρι χάνεις.


Κομμένα, όμως, κάπου εδώ τα αστεία. Και κομμένες και οι κακόγουστες πλάκες από την πλευρά των Public. Των Public που έχουν το θράσος να μιλάνε για ευκαιρίες καριέρας, την ίδια στιγμή που πλουτίζουν στις πλάτες των φθηνών και αναλώσιμων εργαζομένων. Των Public που απολύουν υψηλόμισθους των 700 ευρώ και μειώνουν μισθούς όποτε το θελήσουν. Των Public που επιβάλλουν την κυριακάτικη εργασία και τα εξαντλητικά ωράρια των Black Fridays και των Λευκών Νυχτών. Των Public που αξιοποιούν κάθε γραμμή από τις αντεργατικές νομοθεσίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία. Κομμένα, λοιπόν, τα αστεία για αξίες και σεβασμό, θα μας βρείτε απέναντί σας.
http://www.attack.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου