Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Στέλνουν Υποχρεωτικά και ΠΑΡΑΝΟΜΑ φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ-Ο Στρατός παραβιάζει ακόμη μια φορά δικαιώματα και Νόμους


Αντιστράτηγος Στεφανής:

δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι...

Αυτός είναι ο Στρατός του ΑΓΕΣ Στεφανή και του Π.Καμμένου:
ένας στρατός που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τους φτωχούς φαντάρους
Άντε πάλι τα ίδια...
Για μια ακόμη φορά ο Ελληνικός Στρατός παραβιάζει τα δικαιώματα των στρατευμένων και τους νόμους βγάζοντας υποχρεωτικά φύλλο πορείας για Κύπρο σε συνάδελφο φαντάρο που είχε αρνηθεί.
Τι και αν ο φαντάρος τους είχε δηλώσει την άρνηση του να υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ κατά τη διάρκεια της προεπιλογής στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Το ΓΕΣ θέλει να στείλει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αυτό το πάμφτωχο παιδί, οικογένειας με τρία παιδιά που ασχολείται με αγροτικές καλλιέργειες.
Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι πέρα από τα εθνικιστικά λογύδρια και την πολεμοκαπηλεία του Υπουργείου Άμυνας, η επιλογή των φαντάρων για ΕΛΔΥΚ ακολουθεί ταξικά κριτήρια.
Τους φτωχούς φαντάρους στέλνουν στην πρώτη γραμμή της Κύπρου για να υπερασπιστούν τα πετρέλαια της TOTAL - MIBIL είτε με εξαγορά είτε με εκβιασμό.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν και να Υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους.  
Τους θυμίζουμε:

ΕΛΔΥΚ: οι αγωνιζόμενοι Φαντάροι μπορούν να Νικούν στον Στρατό, μπορούν να Υπερασπίζουν τα Δικαιώματα τους

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Η πλάκα είναι ότι ενώ καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος, η ιεραρχία διαδίδει ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα, οι πλούσιοι και τα πολιτικά βύσματα προπαγανδίζουν «το κάτσε καλά, μην αγωνίζεσαι, μην διεκδικείς, γλύψε για να φτιαχτείς»…

Στον Στρατό είναι ο μόνος χώρος που η νεολαία μετρά σημαντικές Νίκες.

Πραγματικά, καθημερινά στα στρατόπεδα διεξάγονται σημαντικές αντιπαραθέσεις όπου αγωνιστές φαντάροι με μαχητικό και συλλογικό συχνά τρόπο Αμφισβητούν του Παραλόγου τη Θητεία.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων αυτών αποτελεί η ΕΛΔΥΚ και οι Παράνομες μεταθέσεις των συναδέλφων που διατάζονται να πάρουν φύλλο πορείας για τη Μεγαλόνησο είτε ενώ έχουν Αρνηθεί, είτε δεν πληρούν τα κριτήρια.



Και όμως, παρά τις πιέσεις, παρά τις απειλές, όχι μόνο κόπηκαν όλες οι Μεταθέσεις συναδέλφων με χαρακτηρισμό σωματικής ικανότητας Ι3-Ι4, αλλά κυρίως κόπηκαν οι Μεταθέσεις όλων των συναδέλφων που είχαν υπογράψει στα ΚΕΝ ότι δεν επιθυμούν να μετατεθούν στην Κύπρο.
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το να μην Ψαρώνουμε Συνάδελφοι: Ποτέ, Πουθενά και σε Κανέναν.
Να γνωρίζουμε και να Διεκδικούμε τα Δικαιώματα μας.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Συνάδελφοι Αντισταθείτε. Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
Δείτε τι είχε προηγηθεί:
ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΕΛΔΥΚ: ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΣ ΝΟΜΟYΣ;
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι την εποχή της εμπλοκής του Στρατού στην πολιτική και κοινωνική ζωή, όταν ο πατερναλιστικός του ρόλος πηγαίνει χέρι χέρι με την χρήση του Στρατού ως Δύναμη Καταστολής.
Τα πρώτα που παραβιάζονται είναι τα δικαιώματα των Στρατευμένων.
Εξάλλου για αυτό η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη εκτέλεσε το συμβόλαιο πολιτικού θανάτου του Κινήματος των Φαντάρων με τη δίχρονη καταδίκη μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, ώστε να μην υπάρχει καμιά διεκδίκηση και αμφισβήτηση.
Δείτε γιατί. Πραγματικά το έλα να δεις γίνεται με τις Μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ. Ο Ελληνικός Στρατός παραβιάζει κάθε διαταγή, κάθε σχετικό νόμο και υποχρεώνει φαντάρους να πάνε εντελώς Παράνομα στην Κύπρο.
Με πρόσχημα ότι ενώ στις προηγούμενες σειρές το 95% δήλωνε πρόθυμο να πάει Κύπρο, ενώ τώρα μόλις το 70% δήλωσε εθελοντικά την πρόθεση μετακίνησης στη Μεγαλόνησο.
Έχουν παραβιάσει όλες τις νομικές διατάξεις προκειμένου να τους βγουν τα νούμερα.
Η ΔΟΘ, η υπεύθυνη διεύθυνση του ΓΕΣ για τις μεταθέσεις στέλνει στην Κύπρο φαντάρους με σωματική ικανότητα Ι3, που σύμφωνα με τις αναρτήσεις του army.gr του σαιτ του ΓΕΣ δηλαδή δεν πάνε ΕΛΔΥΚ.
Επιχειρούν να στείλουν ΕΛΔΥΚ φαντάρους που είχαν αρνηθεί, λέγοντας τους ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι υποχρεωτική αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός. 
Καταρχήν να πούμε ότι η προεπιλογή για την ΕΛΔΥΚ είναι ταξική, αφού μέσω τηλεφώνων και πελατειακών σχέσεων ποτέ κανένα πλουσιόπαιδο, κομματικό βύσμα ή επώνυμος δεν επιλέχθηκε για Κύπρο!
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τις άθλιες μεθοδεύσεις που ακολουθούν οι υπηρεσίες του ΓΕΣ.
Όχι μόνο στέλνουν Παράνομα φαντάρους που έχουν αρνηθεί και δεν πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια που προβλέπουν οι διαταγές, αλλά αρνούνται να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα τους συναδέλφους και τους γονείς τους που τους ζητούν να απαντήσουν στις δίκαιες ενστάσεις τους. 
Ας δούμε επομένως την αντιμετώπιση που έτυχε συνάδελφος.
Αρχικά πήρε τηλέφωνο στο Γραφείο Στήριξης Οπλιτών του ΓΕΣ, που συχνά μας καταγγέλλεται ότι δίνει άσχετες απαντήσεις, αρνείται να αναλάβει την ευθύνη σε σειρά ζητημάτων και απλώς πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Και αυτή τη φορά η απάντηση που έδωσαν σε στρατευμένο και γονιό ήταν να καλέσουν την Στρατολογία.
Μα όλοι γνωρίζουν ότι η Στρατολογία δεν έχει καμιά σχέση με τις Μεταθέσεις και την ΕΛΔΥΚ.
Και αυτό ακριβώς δήλωσαν τα στελέχη της Στρατολογίας, χωρίς να δώσουν καμιά άλλη απάντηση, χωρίς να κάνουν καμιά άλλη υπόδειξη.
Όταν μετά από υπόδειξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ο στρατευμένος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη ΔΟΘ-Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας, απέτυχε.
Ο λόγος;
Δεν σήκωνε κανείς τα τηλέφωνα.
Αναρωτιόμαστε, το ΓΕΣ έχει κατεβάσει ρολά; Λειτουργεί; Ποιος θα απαντήσει υπεύθυνα στους φαντάρους; Υπάρχει κανείς; 
Πιέζουν τους φαντάρους για να τους στείλουν Υποχρεωτικά και Παράνομα στην Κύπρο
Για μια ακόμη φορά ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται στους συναδέλφους φαντάρους για να δεχτούν υποχρεωτικά και εντελώς παράνομα το φύλλο πορείας για την ΕΛΔΥΚ. Σε δύο τουλάχιστον ΚΕΝ, από το ΚΕΝ Άρτας και το ΚΕΤΘ Αυλώνα, την Πέμπτη 24/3 ενημέρωσαν φαντάρους που στη φάση Προεπιλογής είχαν Αρνηθεί να πάνε Κύπρο, ότι πρόκειται να μετατεθούν εκεί. 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να Αντισταθούν στην Αυθαιρεσία και να μην υποκύψουν στο «Ψάρωμα» και στις Απειλές του αρμόδιου αξιωματικού του κλιμακίου της ΕΛΔΥΚ που τους περιμένει στην Αυλώνα. Δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμιά διαταγή που Υποχρεώνει τους στρατιώτες να πάνε στην Κύπρο αν το έχουν Αρνηθεί. Η διαταγή που συχνά επικαλείται ο εν λόγω στρατιωτικός είναι το Φύλλο πορείας για ΕΛΔΥΚ, δηλαδή δεν μας απαντά στο ερώτημα που πρέπει να του θέσουμε και υπεκφεύγει. 
Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία να αναδείξουμε είναι το εξής: η ΕΛΔΥΚ είναι επί της ουσίας ένας Μισθοφορικός Στρατός. Τα κλιμάκια του ΓΕΣ στην πραγματικότητα προεπιλέγουν και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά που κατάγονται από φτωχές οικογένειες. Γνωρίζοντας την οικογενειακή τους κατάσταση και τι επιπλέον οικονομικά βάρη φορτώνει στις αδύναμες πλάτες τους η Υποχρεωτική Στράτευση, επιχειρούν να τα Εξαγοράσουν με δέλεαρ τα 270 ευρώ!
Τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κύπρο είναι Φούμαρα. Η ΕΛΔΥΚ συγκροτείται με ταξικούς όρους, από τους πιο φτωχούς φαντάρους και τους πιο αδύναμους κοινωνικά. Πάντα όμως θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, εθελοντών φαντάρων από μικροαστικά και αστικά στρώματα, για να συγκαλύπτουν την οδυνηρή και ακραία ταξική τακτική του ΓΕΣ και του ΥΕΘΑ!
Πλέον υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ΓΕΣ και τους αξιωματικούς, που παραπληροφορούν και παραπλανούν. Δεν έλειψαν οι καταγγελίες για τα κλιμάκια του ΓΕΣ που επισκέφτηκαν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων για να ενημερώσουν όσους έχουν προεπιλεγεί για τα «προνόμια» της ΕΛΔΥΚ, πιέζοντας τους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τη μετακίνηση στην Κύπρο, λέγοντας ψέματα ότι «η μετάθεση στην Κύπρο είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός η Μετάθεση γίνεται Υποχρεωτικά».
Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να προβλέπει κάτι τέτοιο. Οι συνάδελφοι το ξέρουν και το επικαλούνται για να ακούσουν νέα ψέματα ότι «ψηφίστηκε νόμος πρόσφατα που προβλέπει υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο».
Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.
Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.
Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές.
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις).
Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ” τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται.
Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ πολύ που με στηρίζεται σε αυτό το δύσκολο αγώνα που κάνω να κρατήσω το γιο μου να υπηρετήσει στην ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή