Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΟΒΑ: άλλα ισχύουν στο Πολεμικό Ναυτικό και άλλα στον Στρατό Ξηράς;

Εμείς θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι ΟΒΑ σε Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να έχουν μετά από 24ωρη υπηρεσία, Απαλλαγή.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έλαβε σειρά καταγγελιών από τους ΟΒΑ, τη νέα γενιά των Μισθοφόρων Στρατιωτών με τον οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλησαν να αντικαταστήσουν τους πιο ακριβούς ΕΠ.ΟΠ, ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύουν να διεκδικήσουν Μονιμοποίηση.
Αναλώσιμοι και υποταγμένοι Μισθοφόροι Στρατιώτες μιας χρήσης, έρμαια του πελατειακού κράτους και σε (3) χρόνια σε πετούν στην Ανεργία!

Όμως, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας των Π.Καμμένου και Δ.Βίστα, οι ΟΒΑ όχι μόνο ζουν και υπηρετούν έναν Παραλογισμό, αλλά υφίστανται ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από τον διαφορετικό τρόπο που το ΓΕΣ και το ΓΕΝ αντιμετωπίζουν το ζήτημα της Απαλλαγής μετά από 24ωρη υπηρεσία των ΟΒΑ.
Θυμίζουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΣ και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις καταγγελίες των ΟΒΑ, σύμφωνα με τις οποίες καταργούνταν οι Απαλλαγές μετά από 24ωρη υπηρεσία.
Το ΓΕΣ ενημέρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ποτέ δεν έστειλε σήμα στις μονάδες με το οποίο να καταργεί τη θετική αυτή ρύθμιση. 
Όλοι οι ΟΒΑ χαίρουν των θετικών ρυθμίσεων αυτών όπως και όλα τα στελέχη. 


Όμως μια τελείως διαφορετική απάντηση δίνει το ΓΕΝ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΝ ώστε να θέσει το ζήτημα της μη χορήγησης Απαλλαγής στους ΟΒΑ μετά από 24ωρη υπηρεσία.

Το ΓΕΝ είναι αλήθεια ότι ασχολήθηκε με το θέμα...

Μάλιστα, χρειάστηκε 6 ώρες για να απαντήσει ότι δεν υφίσταται ζήτημα και το πράγμα είναι Αυτονόητο [μιλάμε για Αντανακλαστικά και ταχύτητα αντίδρασης, όχι ψέματα].
Μετά από 6 ώρες το ΓΕΝ μας απάντησε ότι οι ΟΒΑ-Μισθοφόροι Στρατιώτες δεν δικαιούνται Απαλλαγής.
Γιατί; Μα γιατί οι ΟΒΑ συνεχίζουν να θεωρούνται στρατιώτες και δεν απολαμβάνουν των προνομίων των στρατιωτικών.
Ο αηδιαστικός και εξίσου εκμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στήσει το Υπουργείο Άμυνας είναι ο εξής: 
αφού τελειώσεις τους 9 μήνες της στρατιωτικής θητείας και υποστείς όλη την καταπίεση-εργασιακή εκμετάλλευση-οικονομική επιβάρυνση που είναι η Υποχρεωτική Στράτευση, καλείσαι να προβείς σε Ανακατάταξη ως Μισθοφόρος Στρατιώτης.
Με αυτή τη διαδικασία ο Στρατός δεν χρειάζεται να σε εκπαιδεύσει, ούτε και να σου κάνει πρόσληψη.
Ουσιαστικά από Έφεδρος Στρατιώτης της αγγαρείας και της μαυρίλας, μετατρέπεσαι σε Μισθοφόρος Στρατιώτης-ΟΒΑ των 600 ευρώ της αγγαρείας και τελευταίος τροχός της αμάξης.
Και το Πολεμικό Ναυτικό, Όπλο αιχμής του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ανάγκη τους ΟΒΑ, ιδιαίτερα τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Εμείς θεωρούμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι ΟΒΑ σε Στρατό Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να έχουν μετά από 24ωρη υπηρεσία, Απαλλαγή.
Όμως, επίσης προκύπτει το ερώτημα: 

Γιατί ΟΒΑ-ΕΠΟΠ-στελέχη να λαμβάνουν Απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία και όχι οι φαντάροι που και πιο πολλές υπηρεσίες κάνουν και πιο δύσκολες-κοπιαστικές!
Απαιτούμε η υπηρεσία να πηγαίνει 1-1 για όλους τους φαντάρους.



ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και Στρατό, ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία, είναι η Χειρότερη Επιλογή:
σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς!
σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα.
Μπράβο των εφοπλιστών, των εργολάβων, των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.
σε θέλει Αναλώσιμο!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου