Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η Refugees International σε μια νέα έκθεση-κόλαφο για την Ελλάδα…

Νέα έκθεση κόλαφος για την Ελλάδα στο προσφυγικό, καθώς η Refugees International αναφέρεται σε τρομερές συνθήκες κράτησης για χιλιάδες αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου…
Η έκθεση έχει τίτλο «Σαν φυλακή» (Like a Prison) και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι μετανάστες – πρόσφυγες είναι απελπιστικές, ενώ την ίδια στιγμή η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το θέμα δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.
Από τη συμφωνία του 2016 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την επαναπροώθηση των μεταναστών και την αποθάρρυνσή τους να κινηθούν προς το ευρωπαϊκό έδαφος, μόλις 1.210 έχουν επιστρέψει, ενώ 12.000 έχουν αφιχθεί μόνο φέτος.
Αλλά έχει μειωθεί ο συνολικός αριθμός ανθρώπων που φτάνει στα τουρκικά παράλια με τη φιλοδοξία να εισέλθει σε τουρκικό έδαφος, μείωση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί από το ότι οι υποψήφιοι ενημερώνονται για την τύχη όσων το έχουν ήδη αποτολμήσει.
Στην έκθεση επαναλαμβάνονται οι αναφορές για βαρύτατα ψυχολογικά τραύματα που υφίσταται ο πληθυσμός των προσφύγων – μεταναστών, γενικά για καταστροφικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου