Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Όνειδος η στάση των αρχών απέναντι στους 44 πρόσφυγες

Σήμερα, Παρασκευή, στις 5:00 το πρωί, με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές, οι 44 πρόσφυγες που είχαν ζητήσει καταφύγιο στο "φιλόξενο" Ρέθυμνο, φορτώθηκαν κακήν κακώς σε δύο λεωφορεία, με άγνωστο προορισμό. 
Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών έχουν υποβάλλει αίτημα ασύλου και ανάμεσα τους υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά, δύο ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια, ηλικιωμένος αλλά και δύο σύζυγοι Bρετανών πολιτών. Οι αστυνομικές αρχές, αφαιρώντας τα όποια κινητά τηλέφωνα διέθεταν και χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους, ως όφειλαν, ουσιαστικά τους απήγαγαν άγρια χαράματα. 
Καταγγέλλουμε την πρακτική των αστυνομικών αρχών που προχώρησαν στην μεταφορά αυτών των ανθρώπων, σαν να ήταν οι χειρότεροι ποινικοί κρατούμενοι, χωρίς να τηρηθεί καμιά νόμιμη διαδικασία.

Καταγγέλλουμε επίσης, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στην πράξη επέδειξαν πλήρη αδιαφορία στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη αξιοπρεπή διαμονή τους. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρήθηκαν εξ’ αρχής βάρος για τις τοπικές αρχές και γι΄ αυτό εντέχνως μεθοδεύτηκε η εκδίωξη τους.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι αρμόδιες αρχές αποτελεί όνειδος για την πόλη του Ρεθύμνου και πρέπει να συναντήσει την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα Παρασκευή, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

στις 6μ.μ. στο Δημαρχείο Ρεθύμνου





Πρωτοβουλία Έμπρακτης αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες - Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου