Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι ή δεν είναι αυτές φωτογραφίες πυρηνικών εγκαταστάσεων στον Άραξο;


Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πιο πιστός και πρόθυμος σύμμαχος των ΗΠΑ Αποπροσανατολίζει;

Οι φωτογραφίες αυτές από το google map που αφορούν τη βάση του Αράξου είναι ίδιες ή όχι με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις  που φυλάσσονται πυρηνικά σε βάσεις του εξωτερικού;
Οι φωτογραφίες:


ΑΡΑΞΟΣ


ΑΡΑΞΟΣ


Bangor Trident Base



Barksdale



Ιντσιρλίκ



RAF Lakenheath



RAF Lakenheath


ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να παλέψει ενάντια στις βάσεις πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

Ενάντια στη βάση του Αράξου ορμητήριο για την Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ! 

Προσπαθώντας να απαντήσει στις κααγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και άλλων φορέων του μαζικού κινήματος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίστας τόνισε από το βήμα της Βουλής: 

Στην αεροπορική βάση στον Άραξο δεν υπάρχουν πυρηνικά.

Η αεροπορική βάση του Αράξου είναι υπό ελληνική διοίκηση εδώ και πολλά χρόνια. μετά την περίοδο της δικτατορίας δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην αεροπορική βάση του Αράξου. 

Μόνο μια κεραία υπάρχει από την περίοδο 1967 - 1974, η οποία είναι ανενεργή και δεν έχει απομακρυνθεί κυρίως λόγω του κόστους, είπε ο κ. Βίτσας.

Πάντως ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία για το κλιμάκιο των Αμερικάνων τεχνικών που βρίσκεται στον Άραξο, υποστήριξε ότι έχουν έρθει για να εξετάσουν πιθανή αποκατάσταση ζημιών σε αεροσκάφος F-16 που είχε βγει εκτός διαδρόμου.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το κλιμάκιο των Αμερικανών τεχνικών πρόκειται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Σούδα, για να εξετάσει κι ένα άλλο αεροσκάφος F-16 το οποίο έχει επίσης υποστεί ζημιές. Αυτά αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Με αυτό τον τρόπο νομίζει ότι απαντά ο ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις καταγγελίες μας;

Θα μεταφέρουν οι Αμερικανοί ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ στην βάση της Σούδας και στον Άραξο;


Την ώρα που πληθαίνουν τα σύννεφα πολέμου πάνω από την Κορεατική χερσόνησο με αφορμή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας -ως εκδήλωση βεβαίως ενός ευρύτερου ανταγωνισμού μεταξύ των τοπικών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστικών χωρών ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας και Ιαπωνίας - και οι λαοί αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της εξολόθρευσης αλλά και τον εντεινόμενο οικονομικό πόλεμο, την εκβιαστική απειλή της πείνας!

Η χώρα μας εντάσσεται εν κρυπτώ στον πυρηνικό χάρτη.

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που επιβεβαιώνουν αυτά που το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουν αποκαλύψει εδώ και μήνες, αυτά που η έντιμη δημοσιογραφική στάση φέρνει στο προσκήνιο.

Ότι δηλαδή υποδομές από την Τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ σχεδιάζεται να μεταφερθούν στην Σούδα και σε άλλες βάσεις που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, όπως επίσης καταγράφεται πλέον και ένταση των προετοιμασιών για μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο.

Η Ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στον πιο πιστό εταίρο, στον πιο επικίνδυνο για τους λαούς σύμμαχο των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών μετατρέποντας τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις σε πολεμικό ορμητήριο τους. 

Με αυτό τον τρόπο σχεδιάζει να υλοποιήσει τους στρατηγικούς οικονομικούς-πολιτικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου σε Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Είναι αποκαλυπτική των στοχεύσεων και η αλληλουχία των εξελίξεων σε πολιτικό-στρατιωτικό-ενεργειακό επίπεδο:

οι βάσεις του Αράξου-Ακτίου-Σούδας παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στους βομβαρδισμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων εναντίον των λαών σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επίσης τη δράση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στην Λάρισα κατά τη διάρκεια της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που συνεχώς βυθίζεται στο αίμα). Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες συντήρησης, επισκευής και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου αλλά και στη Σούδα, δίνοντας έμφαση στις προδιαγραφές φρούρησης που πρέπει να ικανοποιούν τα αμερικανικά στάνταρ, αλλά και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων αποθηκευτικών χώρων. Η ελληνική κυβέρνηση, που προσδοκά αναβάθμιση του ρόλου της από την ταύτιση με τους αμερικανικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, δεν απαντά αν εκεί πρόκειται να εγκατασταθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα ή αναβαθμισμένα όπλα μαζικής καταστροφής. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν ακριβώς ότι έκαναν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θέτοντας τον λαό μας σε θανάσιμο κίνδυνο, όταν έκρυβαν την ύπαρξη πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις!

η ελληνοκυπριακή και ελληνική ηγεσία παραχωρούν ενεργειακά κοιτάσματα σε ενεργειακούς κολοσσούς όπως ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος της “Exxon Mobil” και ο γαλλικός της "TOTAL", μετατρέπουν τη Βόρεια Ελλάδα σε σταυροδρόμι των αμερικανικών ενεργειακών σχεδιασμών. 

την νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ.

την αγορά αμερικανικών όπλων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν στον λαό μας αξίας 5 δις. δολαρίων.

σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και τις συμφωνίες εμπλέκονται Έλληνες επιχειρηματίες όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, εφοπλιστές, αλλά και οι Έλληνες βιομήχανοι του πολέμου που διεκδικούν μερίδιο από τα πολεμικά συμβόλαια. 

Πιστεύουμε ότι το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να βγουν μπροστά. 

Όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης και ο αστικός κόσμος φέρουν τρομερή ευθύνη για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. 

Αλλά συστηματικά καλλιεργούν τους όρους ενδεχόμενης εκδίκησης, τον όποιο εκμεταλλεύονται για να σπείρουν την Ισλαμοφοβία, να προπαγανδίσουν ότι μετανάστες-πρόσφυγες είναι "ασύμμετρες απειλές". 

Εντείνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης ενάντια τους, κλιμακώνοντας τον ¨πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που σημαίνει νέες επεμβάσεις, αύξηση της καταστολής και του ελέγχου για τον εργαζόμενο λαό μας. 
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ
ΕΞΩ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχουν πυρηνικά στον Αραξο, το λέει και ο Γ.Γ του ΚΚΕ [...] η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αραξου, προκειμένου,😎😪 όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα[...] πηγή:http://www.902.gr/eidisi/politiki/140306/pyrinika-ston-araxo-oi-diapseyseis-tis-kyvernisis-ypohreonoyn-se-epagrypnisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή