Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κυβέρνηση-στρατοκράτες επιβάλλουν 5 δις δολάρια εξοπλισμούς με πρόφαση τους S 400

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός μεταξύ δύο αδίστακτων αστικών τάξεων  για τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου είναι το καλύτερο δώρο για τους πολεμοκάπηλους πολιτικούς και στρατοκράτες, για τις πολεμικές βιομηχανίες και τους εμπόρους όπλων.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν προωθεί την αγορά των ρωσικών πυραύλων S400, άρχισαν πάλι τόσο το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ και ο αρχηγός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, τα ΜΜΕ και τα φιλοκυβερνητικά μιλιταριστικά σάιτ να απαιτούν αγορές όπλων αξίας 5 ΔΙς δολαρίων.
Βλέπεις, το αντιστάθμισμα των τουρκικών εξοπλισμών από την Ρωσία είναι οι ελληνικές προμήθειες αμερικανικών όπλων και η επέκταση της παραχώρησης της βάσης στη Σούδα που μετατρέπεται στο μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών. 
Αυτά πρέπει να πληρώσει ο λαός μας που υπόκεινται την απίστευτη φορολογία, την στέρηση των εργασιακών του δικαιωμάτων, που του αρπάζουν το σπίτι και την σύνταξη.
Αυτό είναι το κόστος του νέου Μεγαλοιδεατισμού της κυβέρνησης και του στρατιωτικού κατεστημένου, των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών ενεργειακής και πολεμικής βιομηχανίας.
Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Άμυνας θέλουν να επιβάλλουν στον λαό μαςε δύο εξοπλιστικά προγράμματα:
·                     τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών αεροσκαφών F 16 αξίας 2,5 δις δολ.
·                     την προμήθεια δεκάδων πανάκριβων αμερικανικών αεροσκαφών F 35, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2-3 δις δολ και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εξαιτίας των πανάκριβων ιδιομορφιών.
Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα, επιδιώκει πιο θαρρετά αυτή τη φορά να επιβάλλει την αγορά οπλικών συστημάτων από τους φίλους του Αμερικανούς και δηλώνει σε κάθε περίπτωση:
«Είναι καιρός οι ΕΔ να εκσυγχρονιστούν με νέα σύγχρονα μέσα», ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας παρόλα αυτά ότι με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος και η συνδρομή των ΗΠΑ στην προσπάθεια αυτή.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι σε πρόσφατες συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, ανέδειξε την απειλή ακραίων ισλαμιστών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι: “Η αναβάθμιση της Ελλάδας εξοπλιστικά θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή” (συνέντευξη του στο thinknews.gr). 

Βεβαίως, αναλυτές που τοποθετούνται για το ζήτημα της προμήθειας F 35 από την Τουρκία, αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες επιλογές του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου κρύβουν ϊδεολογικές εμμονές" και τονίζουν: 
"Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς την προμήθεια τόσων αεροσκαφών πέμπτης γενιάς από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία την ίδια στιγμή που έχουν τεθεί υπό διαθεσιμότητα 274 ενεργοί πιλότοι Τουρκικών μαχητικών και έχουν καθηλωθεί στο έδαφος πάνω από εκατό F-16.

Το F-35 ειδικεύεται στην καταστροφή επίγειων στόχων και όχι στην κατάρριψη αντίπαλων αεροσκαφών. Με την αγορά των F-35A η Τουρκία μάλλον στοχεύει στο να εξακολουθεί να παραβιάζει η αεροπορία της τα σύνορα άλλων κρατών, χωρίς να κινδυνεύουν τα αεροσκάφη της να καταρριφθούν από επίγειες δυνάμεις. Τα stealth χαρακτηριστικά των F-35, δηλαδή να μην εντοπίζονται εύκολα από ραντάρ υψηλών συχνοτήτων, θα αποτρέψουν την κατάρριψη τους από τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών που ανταγωνίζεται η Τουρκία. Με απλά λόγια η Τουρκική αγορά των εκατό F-35A έχει ως στρατηγικό στόχο την χρήση αεροπορικής ισχύος στα ανατολικά της σύνορα, χωρίς να κινδυνεύει από αντιαεροπορικές δυνάμεις και όχι την απόκτηση υπεροχής έναντι της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Αιγαίου.
Αν το ΥΠΕΘΑ επιθυμεί την διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ των δυο αεροπορικών δυνάμεων θα όφειλε να επενδύσει σε ένα αεροσκάφος, που εξασφαλίζει την αεροπορική υπεροχή έναντι αντίπαλων αεροσκαφών, όχι σε κάποιο που ειδικεύεται στην καταστροφή επίγειων στόχων.
Αυτά περιγράφει ο αναλυτής Κωνσταντίνος Λεντάκης σε άρθρο του στο armynow.net προκαλώντας εύλογα ερωτήματα καθώς η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι διαλυμένη και τα F 35 είναι ένα θανάσιμο όπλο, κατάλληλο για να επιβάλλει την ιμπεριαλιστική της πολιτική επιτιθέμενη σε ανυπεράσπιστους λαούς!
Τι S-300, τι S-400, τι S-500...
Οι στρατιωτικοί και οι εθνικιστές-μιλιταριστές, εντός και εκτός κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα καθεστωτικά ΜΜΕ σπέρνουν τον πανικό.
Και αποκαλύπτουν ότι το πανέρι των εξοπλισμών έχει και άλλες λύσεις. 
Ρωσικές... οι οποίες είναι δύσκολο να υλοποιηθούν λόγω της αμερικανοφιλίας της κυβέρνησης αλλά τα μιλιταριστικά σαιτ ζουν από τις διαφημίσεις των πολεμικών βιομηχανιών δεν έχουν τίποτε να χάσουν και προβάλλουν αντίστοιχα οπλικά συστήματα που προβάλονται ως "κίνηση ματ"!
Βλέπεις, η κούρσα των εξοπλισμών δεν έχει τέρμα... Πολύ βολικό για αυτούς που ζουν και πλουτίζουν από τον πόλεμο, την καταστροφή, την δυστυχία του κόσμου της εργασίας.
Ήδη διαφημίζουν την απάντηση, αφού η Μόσχα να ανακοινώνει ότι η νέα έκδοση των S-500 θα τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι το 2020.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Yuri Borisov έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε Διεθνές Στρατιωτικό Τεχνικό Φόρουμ. Αυτή τη στιγμή το S-500 βρίσκεται σε φάση δοκιμών είπε και γρήγορα θα τεθεί στη διάθεση των ρωσικών ΕΔ. 
Το χρονοδιάγραμμα των δοκιμών τηρείται πιστά όπως λένε οι Ρώσοι, υπολογίζοντας ότι οι S-500 θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικοί μέσα στην επόμενη τριετία....
Το S-500 θα είναι ένα σύστημα πολύ μεγάλης μεγάλης εμβέλειας με δυνατότητες εγκλωβισμού πολύ περισσότερων στόχων από τους “προγόνους” του S-300 και S-400.
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία 
για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_198.html

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου