Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

To Διεθνές Αντιπολεμικό κίνημα είναι εδώ: «STOP στη ΝΑΤΟϊκή βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία»!

Μεγάλη κινητοποίηση του Αντιπολεμικού Κινήματος στη Γερμανία.
Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές επικέντρωσαν τη διαμαρτυρία τους στη σημαντικότερη βάση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη, τη βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, κοντά στην πόλη Καϊζερσλάουτερν, εξαιτίας του προγράμματος χρήσης οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροχημάτων, καθώς προχωρούν σε διατεταγμένες δολοφονίες και σφαγές αμάχων.

Οι ομιλητές στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο πανγερμανικής καμπάνιας, τόνισαν την προσωπική ευθύνη τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ όσο και της υπουργού Άμυνας φον ντερ Λέιεν, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τον πόλεμο με τα οπλισμένα μη επανδρωμένα, γνωστά ως UCAV(Unmanned Combat Aerial Vehicles).

Οι αποκαλύψεις το 2013 ότι η βάση Ράμσταϊν έπαιξε σημαντικό ρόλο σε δολοφονικές ενέργειες εναντίον αντιπάλων χωρίς να έχει εξηγηθεί επαρκώς και να έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το νομικό πλαίσιο της χώρας, προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, με τους ακτιβιστές πλέον να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πρόγραμμα των Αμερικανών στη βάση, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και το αρχηγείο του ΝΑΤΟϊκού αεροδιαστημικού προγράμματος.

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους και Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι συνομιλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ για την παραχώρηση αντίστοιχων δολοφονικών "διευκολύνσεων". 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου