Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Στρατός εκμεταλλεύεται συστηματικά τους φαντάρους με προβλήματα υγείας

148 ΤΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΚΩ: Επικίνδυνη εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων με προβλήματα υγείας
Παρά τα μεγάλα λόγια και τις "δεσμεύσεις", αποδεικνύεται ότι ο Στρατός του Πάνου Καμμένου και του ΑΓΕΣ Στεφανή όχι μόνο δεν σέβεται τα δικαιώματα των συναδέλφων φαντάρων, αλλά συστηματικά μας εκμεταλλεύεται εργασιακά, θέτοντας μάλιστα σε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και την υγεία μας.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το παράνομο άγριο χώσιμο των στρατιωτών σωματικής Ικανότητας Ι4, τους οποίους χώνουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, αδιαφορώντας για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Στην ΚΩ λοιπόν, στο 148 ΤΕ, Αρχιλοχίας θέλει να παρουσιάσει έργο. Και φυσικά, "την προσφορά του στην πατρίδα και το στράτευμα" θα αποδείξει η εντατικοποίηση και οι φοβερές απαιτήσεις του απέναντι στους φαντάρους. Καθαριότητες επαναλαμβανόμενες που πληρούν τις προϋποθέσεις διαφημιστικών κλισέ, επιβάλλουν ένα κλίμα λες και είσαι πρωτοετής στην Σχολή Ευελπίδων (τα κρεβάτια πρέπει πάντα να είναι τεζαρισμένα), αλλά και αντικατάσταση των συνεργείων απεντόμωσης με την δωρεάν εργασία των φαντάρων, οι οποίοι και δεν ξέρουν και αναγκάζονται να κάνουν επικίνδυνα πράγματα.
Οι κοριοί δεν αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία, αλλά από φαντάρους που τριγυρνούν ψεκάζοντας δηλητήρια, συχνά παρουσίας συναδέλφων τους. 
Φαντάρος με χαρακτηρισμό Σωματικής Ικανότητας (Ι4) έχει αναλάβει το ΚΑΨΑ.
Πρόκειται για το ΚΨΜ των στρατιωτικών. Ο φαντάρος δεν πρέπει μόνο να τους παρέχει τα συνηθισμένα είδη και προϊόντα, αλλά να τους μαγειρεύει και "μεζεδάκια"!
Επίσης, είναι υποχρεωμένος να δίνει υπηρεσίες στις κάμερες.
Ο συνδυασμός αυτών των υπηρεσιών περιορίζει στο ελάχιστο τον ελεύθερο χρόνο, αλλά κυρίως εξαφανίζει τις ώρες ύπνου.
Η εκμετάλλευση και το χώσιμο οξύνουν φυσικά τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζονται με παυσίπονα, αντί να ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία των Υγειονομικών υπηρεσιών.
Εμείς απαιτούμε από τη διοίκηση της μονάδας, που πρόσφατα άλλαξε, να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα αρνητική συμπεριφορά ως προς τους στρατευμένους.
Να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που προκάλεσε ο προηγούμενος διοικητής, να τιθασεύσει τη μανία και την απαράδεκτη-παράνομη συμπεριφορά συγκεκριμένων μονίμων.
Το ΓΕΣ καλείται να σεβαστεί την υγεία των συναδέλφων και να φροντίσει ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Συνάδελφοι, βγείτε στην Αναφορά Παραπονούμενοι, τόσο στο διοικητή της μονάδας όσο και στον Ταξίαρχο. Όσο πιο μαζικά και αποφασιστικά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου