Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Γαλλία αποφασισμένοι απεργοί έκλεισαν τα διυλιστήρια και απειλούν τον Μακρόν

Στα πρόθυρα παράλυσης η Γαλλία, απεργοί απέκλεισαν διυλιστήρια 

Εντείνονται και διευρύνονται οι αντιδράσεις των Γάλλων στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν αν και αρχικά ήταν ήπιες έως και υποτονικές και με περιορισμένη κάλυψη από τα media.
Τώρα οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, ενώ ήδη τα σωματεία απέκλεισαν αρκετά διυλιστήρια σήμερα, δίνοντας το στίγμα της δυναμικής τους και της αποφασιστικότητάς τους.
Στη Νότια Γαλλία σωματεία απέκλεισαν το διυλιστήριο της Total ενώ στα βόρεια της χώρας έστησαν οδοφράγματα σε αποθήκες καυσίμων και σε οδικούς κόμβους σε λιμάνια παραλύοντας τη δραστηριότητα. 

Οι εκπρόσωποι των σωματείων δηλώνουν αποφασισμένοι για μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κινητοποιήσεις, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση της εργασιακής μεταρρύθμισης. 

Η κυβέρνηση Μακρόν φοβούμενη έλλειψη καυσίμων στην αγορά ανέπτυξε αστυνομικές δυνάμεις μπροστά σε σημεία ανεφοδιασμού και διυλιστήρια σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας αίσθηση προδιαγεγραμμένης σκληρής αντιπαράθεσης με τα σωματεία. 

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ραγδαία πτώση του Εμμάνουελ Μακρόν μετά την εργασιακή μεταρρύθμιση το πολιτικό κεφάλαιο που διαμόρφωσε με την ευρεία νίκη στις εκλογές, ως μόνη λογική λύση απέναντι στη Λε Πεν, εξανεμίζεται και ένας νέος γύρος συγκρούσεων είναι πιθανό να οδηγήσει σε αναθεώρηση συμμαχιών. 

Πολιτικά η αποδόμηση του Μακρόν και του νεοσύστατου κόμματός του καταγράφηκε στις εκλογές για τη Γερουσία την Κυριακή, όπου κατέκτησε πολύ λιγότερες έδρες από αυτές που υπολόγιζε.
http://crisismonitor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου