Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Κινήσεις ενσωμάτωσης της Κύπρου στις Μητέρες Πατρίδες;


Το αστικό κατεστημένο, με πρωταγωνιστή τον εκλιπών πρόεδρο Παπαδόπουλο, έταξε ότι ΑΟΖ-Φυσικό Αέριο και Πετρέλαια θα φέρουν την Ειρήνη, την Ευδαιμονία, την Επίλυση του Κυπριακού...
Όμως προκάλεσαν την πολεμική ένταση, έφεραν ξένους στρατούς και ενεργειακές εταιρείες κολοσσούς, Αγορές Όπλων και Προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών...
Τώρα οι λαοί της Κύπρου απειλούνται με Οριστική ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!  
Μπορεί τα βλέμματα των περισσοτέρων να είναι στραμμένα στη Βόρεια Κορέα, στην Καταλονία και στη Μέση Ανατολή... 
Ταυτόχρονα, στην Κύπρο, εντοπίζονται πολύ σοβαρές εξελίξεις μετά την αποτυχία του τελευταίου γύρου συνομιλιών επίλυσης του πολύχρονου ζητήματος.

Εξελίξεις που επιταχύνουν και απειλούν να δώσουν δραματικό χαρακτήρα ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και βλέψεις ανάδειξης του ρόλου των αστικών κρατών της περιοχής, έχοντας ως παρανομαστή στρατηγικά συμφέροντα που συνδέονται με το ενεργειακό τομέα.

O ρόλος των "Μητέρων Πατρίδων" είναι για μια ακόμη φορά καθοριστικός και απειλεί να είναι εξίσου ολέθριος όπως και στο παρελθόν.

Τις απειλητικές δηλώσεις εκπροσώπων του Τουρκικού αστικού κατεστημένου διαδέχονται σοβαρές κινήσεις αφομοίωσης των Κατεχόμενων Κυπριακών εδαφών καταγγέλλει η Ελληνοκυπριακή πολιτική ηγεσία. 

Ας δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτει η αρθρογραφία:

Με έγγραφο που θα κατατεθεί άμεσα στα Ηνωμένα Έθνη -και θα κυκλοφορήσει σε όλα τα κράτη -μέλη-, θα καταγγέλλει την Τουρκία για ενέργειες αφομοίωσης των κατεχομένων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε σχετικά με τη μεταφορά νερού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα, ότι πρόκειται έργο «που δόθηκε σε εταιρείες υπόπτου σχέσης με τον περίγυρο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υπό τη μορφή μονοπωλίου και με τιμές που δεν είναι καθόλου φθηνές και είναι ίσως και ακριβότερες από προηγουμένως». Με τον ίδιο τρόπο γίνονται σκέψεις για τον ηλεκτρισμό, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό άλλες ενέργειες της Τουρκίας είναι η αύξηση του εποικισμού, η ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου, με 300 τεμένη και 320 θρησκευτικούς λειτουργούς, η λειτουργία θρησκευτικών σχολών, τα οικονομικά  πρωτόκολλα και η προσπάθεια αλλαγής του «δικαστικού» συστήματος. Τόνισε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εισάγει την ισλαμιστική μορφή της παιδείας σε μια κοινότητα κοσμική και πρόσφατα ήρθε κλιμάκιο του ΑΚP για να ιδρύσει ομάδα στην Κύπρο. Κανένα από τα κόμματα των κατεχομένων, ακόμα και τα ακροδεξιά, δεν είναι ισλαμικά, είπε.

Αυτή την επικίνδυνη και επιθετική πολιτική ακολουθεί η μια "Μητέρα Πατρίδα", το Τουρκικό κράτος.

Σημαντικές όμως και οι ενέργειες της άλλης "Μητέρας Πατρίδας", της Ελλάδας. 
Στην ανακοίνωση μας "Τι δουλειά έχουν τα ελληνικά F16 στην Κύπρο με εντολή του Π.Καμμένου; http://diktiospartakos.blogspot.gr αποκαλύπταμε ότι ουσιαστικά "η πτήση επομένως των ελληνικών F16 στην Κύπρο συνδέεται άμεσα με το ταξίδι στις ΗΠΑ των Τσίπρα-Καμμένου-Κοτζιά όπου όλοι εκτιμούν ότι θα σφραγίσει την ελληνοαμερικανική πολεμική συνεργασία: η συμφωνία για την Σούδα θα δώσει νέα επικίνδυνη για τους λαούς διάσταση στην συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων στους βάρβαρους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επιτυγχάνει το ρόλο του πιο πρόθυμου και ικανού πολεμικού συνεργάτη του Προέδρου Τραμπ.
Η συμφωνία αυτή συνδέεται με την ρύθμιση του ζητήματος του πανάκριβου εκσυγχρονισμού των ελληνικών F16 (το κόστος υπολογίζεται σε 1,7 με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), το ενδεχόμενο προμήθειας των επίσης πανάκριβων F35 (άλλα 3 δις δολάρια) και την προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ!
Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που παπαγαλίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα, ως απαραίτητοι στον ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, ο  οποίος δεν κλιμακώνεται μόνο πάνω από το Αιγαίο, αλλά σε μια τεράστια ζώνη από τα Βαλκάνια μέχρι την Κύπρο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη οι στρατευμένοι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι επαναφέρουν το τυχοδιωκτικό επιθετικό Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και το συνδέουν τόσο με την πτήση των Ελληνικών F16 την 1η Οκτωβρίου στην Κύπρο, όσο και με την απαίτηση πραγματοποίησης πολεμικών εξοπλισμών".
Το σκεπτικό μας δικαίωσε -χωρίς να είναι πρόθεση τουο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Κύπρου, Νίκος Παπαδόπουλος. Μιλώντας σε συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο: Γεωπολιτικές και Ενεργειακές Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ζήτησε την κήρυξη της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος! Το ενιαίο αμυντικό δόγμα, είπε ότι θα πρέπει να αναβιώσει και να επικαιροποιηθεί «ιδίως επειδή χώρες όπως η Τουρκία έχει τις δικές της απόψεις για το πώς πρέπει να γίνει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων».
Ζήτησε επίσης τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, κοινές συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών και επιτροπές για συντονισμό των δράσεων στους τομείς της άμυνας, της ενέργειας κα. Ο Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το σημαντικότερο όφελος από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου δεν είναι το οικονομικό αλλά το γεωστρατηγικό, «ιδίως αν αναπτυχθεί η διασύνδεση μέσω Ελλάδος».

Έχει σημασία όμως να σταθούμε σε αυτό το Συνέδριο, για το οποίο διαβάζουμε:
"Ως το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς δεξαμενής σκέψης της ΙΑΕΕ, με έδρα στις ΗΠΑ και παραρτήματα σε όλες τις σημαντικές από πλευράς Ενέργειας χώρες του κόσμου, η ΗΑΕΕ (www.haee.gr) ενημερώνει και διευκολύνει σε πάγια βάση τη διεθνή κοινότητα και τους επενδυτές περί των υπό διερεύνηση, αλλά και των ήδη υλοποιούμενων προγραμμάτων τα οποία αφορούν στους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Η παρατηρούμενη κατακόρυφη αύξηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για επενδυτικά προγράμματα όπως ο EastMed, EuroAsia Interconnector, IGB, Σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης, ΤΑΡ, καθώς και η επικείμενη έναρξη ερευνών για νέα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο από γνωστές εταιρείες του εξωτερικού όπως πολύ πιθανόν η Exxon Mobil, Total, Edison κλπ,. απαιτούν συνεχή ενημέρωση των διεθνών παραγόντων και ευρύτερη προβολή στο εξωτερικό. 

Το παράδειγμα της Κύπρου, που πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σαν "οδικός χάρτης" για την ελληνική Πολιτεία και αγορά, θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης. Τα σχέδια και τρέχοντα προγράμματα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της Energean Oil & Gas και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) ενδιαφέρουν άμεσα τους ξένους επενδυτές και θα εξεταστούν λεπτομερώς, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τις ανάλογες δραστηριότητες στην Κύπρο"
Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ακόμη πιο σοβαρά συμπεράσματα για τις πολιτικές εξελίξεις που "έρχονται", στη βάση συγκεκριμένων βλέψεων για τεράστια οικονομικά κέρδη,  παρακολουθώντας τους ομιλητές και τις ενότητες στις οποίες ανάπτυξαν τον συλλογισμό τους  https://www.haee.gr
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ "ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ" ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε
ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου