Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Το «πλοίο των νεοναζί» - δουλεμπόρων στα κατεχόμενα - Στα αμπάρια τους έκρυβαν επί πληρωμή μετανάστες

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία του σκάφους των αυτόκλητων διωκτών μεταναστών και προσφύγων στα κατεχόμενα

- Με επιστολή του προς τη Βουλή επιβεβαιώνει την καταγγελία Περδίκη ο Υπ. Μεταφορών
- Το πλοίο υπό σημαία Μογγολίας κατέπλευσε στα κατεχόμενα, καθώς αν προσέγγιζε λιμάνι της Κ.Δ. το πλήρωμα θα συλλαμβανόταν
- Στα "αμπάρια" τους έκρυβαν έναντι αμοιβής μετανάστες από τη Σρι Λάνκα, δηλώνοντάς τους ως ναυτικούς
- Το «C-Star», μήκους 40 μέτρων έχει αγοραστεί από μια "πολυεθνική" ακροδεξιών από χώρες της Ευρώπης
- Αυτοαποκαλούνται «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» (Generation Identity Movement)
- Από το καλοκαίρι "αλωνίζουν" παρεμποδίζοντας την διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θάλασσα
Δια επιστολής του προς τη Βουλή, της περασμένης Δευτέρα, ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έθεσε ενώπιόν του ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, αναφορικά με το αποκαλούμενο "πλοίο των ναζί" το οποίο έριξε άγκυρα, κατά τον περασμένο Ιούλιο, στο κλειστό λιμάνι της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, στα κατεχόμενα.

Το σκάφος υπό σημαία Μογγολίας, σύμφωνα με τις αναφορές του υπουργού, δεν προσέγγισε λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση οι Αρχές της Δημοκρατίας θα προχωρούσαν στη άμεση σύλληψη του πληρώματος. 

Συγκεκριμένα, το πλοίο υπό την ονομασία «C-Star», περίπου 40 μέτρων, έχει αγορασθεί από μια "πολυεθνικού χαρακτήρα" ακροδεξιά οργάνωση, απαρτιζόμενη κυρίως από Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς και Αυστριακούς, που αυτοαποκαλείται «Κίνημα για τη Διατήρηση της Ταυτότητας» (Generation Identity Movement). Με το πλοίο αυτό και με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη» (Defend Europe), οι ακροδεξιοί αυτόκλητοι «σωτήρες» της Ευρώπης άρχισαν από το καλοκαίρι εξορμήσεις στη Μεσόγειο, με σκοπό να παρεμποδίζουν τις διασώσεις προσφύγων και μεταναστών.

Ο Υπ. Μεταφορών στην ενημερωτική του επιστολή παραθέτει προς την Βουλή ως απάντηση στις ερωτήσεις του κ Περδίκη και με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται στο σύστημα παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας που διαθέτει το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, το πλοίο «C- Star» εντοπίστηκε μεταξύ τις 25/7/2017 και ώρα 15:53 μέχρι 26/7/2017 και ώρα 15:09 στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Στις 26/7/2017 και ώρα 15:14 το πλοίο χάθηκε από τις οθόνες, καθώς είχε απενεργοποιηθεί το σύστημα εντοπισμού του (AIS). Στις 27/7/2017 και ώρα 16:38 το πλοίο ενεργοποίησε εκ νέου το σύστημα AIS του και εμφανίστηκε στις οθόνες να βρίσκεται στο κλειστό λιμάνι της Αμμόχωστου. Στις 28/7/2017 και ώρα 19:03 αναχώρησε από το κλειστό λιμάνι της Αμμόχωστου και, αφού πραγματοποίησε μια κυκλική πορεία γύρω από το Ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο με πορεία νοτιοδυτική, εξήλθε από τα χωρικά ύδατα της Δημοκρατίας και στις 30/7/2017 ακολούθησε σταθερή δυτική πορεία με κατεύθυνση την κεντρική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο υπουργός Συγκοινωνιών διευκρινίζει, στην επιστολή του, ότι το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έχει ούτε αρμοδιότητα, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να ελέγχει τους επιβάτες και ούτε μπορεί να γνωρίζει τον αριθμό των επιβατών στα πλοία που διέρχονται από τον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου. Πληροφορώντας παράλληλα τη Βουλή ότι το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και κατ’ επέκταση το υπουργείο του, σε περίπτωση που λαμβάνει πληροφορίες σε σχέση με παράνομες πράξεις και δραστηριότητες από πλοία που προσεγγίζουν κατεχόμενα λιμάνια, αυτές διαβιβάζονται ανάλογα σε άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τις δικές τους ενέργειες.

ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" - ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ
Αξίζει να μνημονευθεί το γεγονός ότι οι αυτόκλητοι διώκτες των προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο έχουν ήδη κηρυχθεί ως ανεπιθύμητοι από σειρά ευρωπαϊκών χωρών, με αυτές να του απαγορεύουν και τον ελλιμενισμό του προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Κακήν κακώς εκδιώχθηκε από τη Σικελία όσο και από την Αίγυπτο, μετά από θαλάσσιο "μπλόκο" που τους έστησαν ακτιβιστές που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες στον κόλπο του Σουέζ. Επίσης, κηρύχθηκαν ως ανεπιθύμητοι στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να πορευθούν προς την Κύπρο, ρίχοντας Άγκυρα στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου σε κατεχόμενο από την Τουρκία έδαφος. Στην επιστολή του ο υπουργός δεν διευκρινίζει κατά πόσο επιχείρησαν πρώτα να προσεγγίσουν σε λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εντούτοις όμως και στα κατεχόμενα δεν έτυχαν και της καλύτερης υποδοχής, δεδομένου ότι άμεσα τους πέρασαν χειροπέδες, με την κατηγορία της πλαστογραφίας εγγράφων, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν παράνομα στο πλοίο τους και, μάλιστα επί πληρωμή, 20 πολίτες από τη Σρι Λάνκα, τους οποίους δήλωναν ως ναύτες!

Εν συνεχεία οι "ναύτες" από τη Σρι Λάνκα ομολόγησαν πως είχαν πληρώσει τους ακροδεξιούς για να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, ουσιαστικά πλέον εμπλέκοντας τους αυτόκλητους σωτήρες σε κύκλωμα δουλεμπορίας, είτε εκτεταμένο, είτε μόνο για την περίπτωσή τους. Άμεσα υπό σύλληψη ετέθησαν ο καπετάνιος, ο βοηθός καπετάνιος και το οκταμελές πλήρωμα με την κατηγορία ότι στα έγγραφα δήλωσαν ψευδώς τους πολίτες από τη Σρι Λάνκα ως ναυτικούς, ωστόσο ακολούθως και για άγνωστους λόγους, αυτοί αφέθησαν ελεύθεροι, λαμβάνοντας παραλλήλως οδηγίες από το ψευδοκράτος να αποπλεύσουν αμέσως. 

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 38χρονου καπετάνιου από την Ουκρανία, με την κατηγορία ότι αγκυροβόλησε παράνομα στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μετά από τον έλεγχο που έγινε στο μητρώο καταστρώματος, διαπιστώθηκε ότι το υπό σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα πλοίο του επισκέφθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016 το κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Ο Ουκρανός κατηγορήθηκε για παράνομη είσοδο σε κλειστό λιμάνι.
http://www.newsit.com.cy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου