Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Στις εταιρίες φέρνει κέρδη το ΝΑΤΟ και ο Πόλεμος; Space Hellas: Προσφορά για προμήθεια Μετεωρολογικού Ραντάρ στην Ρουμανία

Ο πόλεμος και το ΝΑΤΟ δεν φέρνει κέρδη μόνο στις πολεμικές βιομηχανίες.
Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ρουμανίας.
Εκεί έγινε πρόσφατα τεράστια Νατοϊκή Άσκηση με καθοριστική την συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ιδιαίτερη σχέση με τις ΗΠΑ που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μεταφράζεται μόνο σε μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανική βάση, σε αγορές πανάκριβων όπλων, αλλά και στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής σε μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια έως των Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και Μέση Ανατολή.
Στρατιωτικές επιχειρήσεις και σχεδιασμοί που συνδέονται άμεσα με τα αμερικανικά και ελληνικά ενεργειακά πλάνα, στρέφονται εναντίον της Ρωσίας. 
Οι επεμβάσεις τους όμως και οι βομβαρδισμοί λαών βάζουν τον λαό μας στο στόχαστρο της εκδίκησης.
Στο πλαίσιο αυτό, από 14 έως 21 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Τίργκου Μούρες, στη γεωγραφική περιοχή της Τρανσυλβανίας, στη Ρουμανία, η πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «Β-9, CARPATHIAN EAGLE-17», με τη συμμετοχή μονάδων των κρατών της Διαβαλκανικής Συνόδου των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της προαγωγής της στρατιωτικής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης των συμμετεχόντων χωρών.
Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από Ελλάδα, πΓΔΜ, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, και Μαυροβούνιο.
Οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας το έχουν τονίσει ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για την προώθηση των επιχειρήσεων, των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου.
Να όμως πως γίνονται αυτές οι δουλείες:

Space Hellas: Προσφορά για προμήθεια Μετεωρολογικού Ραντάρ στην Ρουμανία 

Προσφορά για προμήθεια Μετεωρολογικού Ραντάρ στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (”ΕΜΥ”) της Ρουμανίας κατέθεσε η ελληνική εταιρία Space Hellas. 

Το έργο, όπως ανακοίνωσε η ελληνική εταιρία, αφορά την προμήθεια ενός Μετεωρολογικού Ραντάρ 

τύπου C Band, καθώς και των υπηρεσιών εγκατάστασης, ελέγχων αποδοχής, εκπαίδευσης, εγγύησης, συντήρησης και παροχής τεχνικής βοήθειας στο προσωπικό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Σκοπός του έργου είναι η παροχή μετεωρολογικών δεδομένων και εικόνων ραντάρ στην 
Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης του Εθνικού 
Συστήματος Αντιχαλαζικής Προστασίας και Αύξησης Υετού. Η εγκατάσταση του ραντάρ θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Grivita της Ρουμανίας με στόχο την πλήρη κάλυψη της επιφάνειας της χώρας και συγκεκριμένα της οροσειράς των Καρπαθίων, η οποία μέχρι σήμερα δεν καλύπτεται πλήρως από το δίκτυο ραντάρ που διαθέτει η Μετεωρολογική 
Υπηρεσία της Ρουμανίας. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.600.000 € μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.και τον διαγωνισμό για την «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Polarimetric C Band Doppler Radar», προκήρυξε το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρουμανίας. 
Νέα Συνέλευση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 19.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου