Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανικές δυνάμεις σε ασκήσεις… ταχείας ανάπτυξης στην Ευρώπη

Η 5η Ίλη του 4ου Συντάγματος Ιππικού, της Ομάδας Μάχης της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 1ης Μεραρχίας Ιππικού αναπτύχθηκε δύο φορές στην ανατολική Ευρώπη μετέχοντας σε ασκήσεις. Η Ίλη αναπτύχθηκε από την Πολωνία στη Λετονία όπου και μετείχε σε άσκηση με δυνάμεις από την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και τις ΗΠΑ.
«Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα και ο συντονισμός μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ», δήλωσε αξιωματικός της ίλης. Οι Αμερικανοί στρατιώτες ασκήθηκαν σε ακραίο περιβάλλον επιδεικνύοντας την άριστη εκπαίδευσή τους.
Τους επόμενους μήνες άλλες μονάδες της Ομάδας Μάχης της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας θα ασκηθούν με την σειρά τους στην Ευρώπη στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νατοϊκών δυνάμεων έναντι της Ρωσίας.
Μετά την άσκηση ταχείας ανάπτυξης η ίλη εκτέλεσε και δεύτερη το σενάριο της οποίας περιλάμβανε και αναγνώριση της ζώνης ανάπτυξης. «Αποστολή μας δεν είναι να δρούμε ως δύναμη αναγνώρισης, αλλά να σχηματίζουμε πλήρη εικόνα για τον διοικητή της ταξιαρχίας», δήλωσε βετεράνος λοχίας της ίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου