Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ενάντια στον λαό και Υπέρ του ΝΑΤΟ ο νέος Ελληνικός Στρατός!

Για μήνες σέρνεται η συζήτηση για την αναδιάρθρωση στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πως θα γίνει όμως;
 Τι σημαίνει; 
Τι ανάγκες έρχεται να ικανοποιήσει;
Στα ερωτήματα αυτά καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας.
Όμως η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα επιλέγει να ασχοληθεί με το θέμα της μετεγκατάστασης των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ξαναμοιράζοντας τα κέρδη, τα προνόμια και τη διεκδίκηση ψήφων που προσφέρει το πελατειακό κράτος.
Όσο και αν έχει σημασία το συγκεκριμένο ζήτημα για τους φαντάρους και τις τοπικές κοινωνίες, αλλού είναι η ουσία.
Αυτή αποκαλύπτεται από την απόφαση για μεταφορά των ιπτάμενων ραντάρ από την Ελευσίνα στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει συζήτηση εντός και εκτός της Πολεμικής Αεροπορίας και όπως μας λέει το φιλοκυβερνητικό μιλιταριστικό σαιτ militaire.gr "η μεταφορά στηρίχθηκε στο γεγονός ότι από το ΝΑΤΟ έχει δοθεί “έργο” στα ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ, μέσω των οποίων “καλύπτονται” χώρες στα βόρεια σύνορα μας".
Ουσιαστικά μεταφέρουν τη βάση των «ιπτάμενων ραντάρ» στη Θεσσαλονίκη γιατί στόχος τους είναι  η εναέρια κάλυψη των Αμερικανικών και Νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στον έλεγχο των Στενών.
Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Ξεκίνησαν οι περιπολίες ελληνικών F-16 στο Μαυροβούνιο! Για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου! http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/11/f-16_17.html) αποκαλύπταμε τον νέο πολεμικό ρόλο του ελληνικού κράτους στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον λόγο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβαίνει στους νέους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς. 
Γράφαμε λοιπόν στην ανακοίνωση μας "Νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια! http://diktiospartakos.blogspot.gr 
"Δεν είναι εξάλλου τυχαίες οι παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα:
 "Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της" δήλωσε, στην ομιλία του, στις 10 Οκτωβρίου, στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».

Στην πρόσφατη ομιλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στην ημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με θέμα «Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις» αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος με τους αγωγούς, τις βάσεις (βλέπε Αλεξανδρούπολη), την ελληνική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντιπαράθεση τους με το καθεστώς Πούτιν. Λέει λοιπόν ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος:

"Ιδιαιτέρως για το θέμα της ενέργειας, θα πρέπει να πω ότι η ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κόμβο ενέργειας από κοινού με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία, μέσα από την κατασκευή του αγωγού East Med και με το Eurasian Interconnector (με προφανή τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη για τη χώρα μας), θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση των πηγών προελεύσεως, άρα και στη διασπορά του κινδύνου από μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές πρακτικές που επηρεάζουν την ασφάλεια και επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από σχέδια όπως ο TAP, ο IGB, η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου όπως είπε πρόσφατα και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζουμε να δούμε και Αμερικανό επενδυτή".

Να λοιπόν πως αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί συναντούν το στρατιωτικό τους σκέλος στην Αναδιάρθρωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Πολεμική Αεροπορία μεταφέρει τη βάση των ιπτάμενων ραντάρ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας σε αυτό της Θεσσαλονίκης για να προσφέρει εναέρια κάλυψη στους Αμερικανούς και Νατοϊκούς Μισθοφόρους που δημιουργούν βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Σκοπός τους ο έλεγχος των Βαλκανίων και των Στενών που έχουν βεβαίως στρατηγική σημασία για την κίνηση των πολεμικών στόλων από και προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Η αντιδραστική και πολεμοκάπηλη αυτή κίνηση έχει όμως και μια ευρύτερη αρνητική συνέπεια εναντίον του κόσμου της εργασίας. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ευθύνεται για την καλοκαιρινή καταστροφή των δασών αφού αντί να ανανεώσει τον αεροπορικό στόλο των γηρασμένων και σακαταμένων Πυροσβεστικών αεροσκαφών πέταξε 600 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των μεταχειρισμένων αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροπλάνων ORION, ξαναχτυπά.
Ουσιαστικά αφήνει όλη τη Βόρεια Ελλάδα απροστάτευτη μεταφέροντας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Θεσσαλονίκη στην Ελευσίνα.
Ως γνωστόν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είχαν μετεγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο διασποράς τους ώστε να είναι κοντά στα πιθανά μέτωπα πυρκαγιάς για να παρέμβουν άμεσα.
Τώρα αυτό το σχέδιο πυροσβεσης εγκαταλείπεται.
Αλλά θα πείτε, εδώ εγκατέλειψαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα... 
Τι μπορούν να κάνουν
Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων.
Αεροσκάφος – φορέας του συστήματος είναι ένα τροποποιημένο δικινητήριο jet ΕΜΒ-145 της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το οποίο στην πολιτική του έκδοση μπορεί να μεταφέρει 48 – 50 επιβάτες.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα (4) αεροσκάφη, τα οποία ανήκουν στην 380 Μοίρα Αεροφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).
Οι αποστολές που δύναται να εκτελέσει, είναι οι ακόλουθες:
Δημιουργία διευκρινισμένης εικόνας αέρος και επιφανείας.
Ανταλλαγή πληροφοριών (μέσω DATA LINK & VOICE) με Μονάδες Αεράμυνας και ΠΝ.
Έλεγχος Α/Φ αεράμυνας και υποστήριξη επιθετικών επιχειρήσεων.
Υποστήριξη των διαδικασιών ελέγχου εκπομπών (Emission Control – EMCON) των επιγείων Radars καθώς και των Μονάδων επιφανείας.
Συλλογή και καταγραφή ηλεκτρονικών πληροφοριών (ESΜ – ELINT).
Παροχή αεροναυτιλιακής βοήθειας.
Υποστήριξη των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντισταθεί και να πρωταγωνιστήσει στην συγκρότηση ενός νέου Αντιπολεμικού Κινήματος.
Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγή του πολέμου, πρέπει να αναπροσαρμοστεί και το Αντιπολεμικό κίνημα.
Ένας πόλεμος που δεν είναι μακριά αλλά μέσα στην ίδια σου την χώρα.
Πόλεμος που δεν ξέρεις πότε γίνεται Καταστολή και Ασφάλεια.
Πόλεμος που δεν θέλει τη συναίνεση και την ενεργό συμμετοχή μόνο του στρατιώτη, αλλά και του μαθητή που οδηγεί υποβρύχιο, του φοιτητή που σχεδιάζει ΗΟΤ SPOT, του πτυχιούχου που βολεύεται σε μια ΜΚΟ και ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Προσφύγων, του εργαζόμενου στην ΕΑΒ αλλά και στα ναυπηγεία.
Απαιτείται λοιπόν ένα Αντιπολεμικό Κίνημα εργατικής κατεύθυνσης Ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και στη Στρατιωτικοποίηση του λαού μας, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, τους Πολεμικούς Άξονες μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου και τις βάσεις, την τρομερή όξυνσης της ταξικής εργατική λεηλασίας στο όνομα της «εθνικής» αστικής ανάπτυξης, των εργατικών θυσιών για τους «εθνικούς στόχους» της άρχουσας τάξης, του Βαρδινογιάννη και του Λάτση, της πολεμικής βιομηχανίας και των εφοπλιστών. Ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα αμφισβητήσει την καπιταλιστική Αναδιάρθρωση, θα πει ΟΧΙ σε ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα. 
Αντιπολεμικό κίνημα που θα πει όχι στο μιλιταρισμό και την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ, θα πετάξει τον Στρατό από τα σχολεία, τις πολεμικές βιομηχανίες και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τα Πανεπιστήμια.
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ την πάλη του με φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, εργατικές λέσχες, κινήσεις πόλης και θα Αλληλοεπιδράσει σε μια νέα σύνθεση των κοινωνικών κινημάτων και της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Απαιτείται λοιπόν ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα αμφισβητήσει την Κοινωνική Ειρήνη-Υποταγή στους εθνικούς σχεδιασμούς τους  
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα αγωνιστεί από την σκοπιά της έντασης του Κοινωνικού πολέμου για την Ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, από την σκοπιά της κοινωνικής Απελευθέρωσης.
Η ένταση των ταξικών συγκρούσεων είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος διασφάλισης της ειρήνης στο Αιγαίο.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ 

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό, το πανεπιστήμιο, το εργοστάσιο ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου