Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος και οι Αμερικανοί!

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, επισημαίνει ότι «Η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. 
Δεν το λέει όποιος και όποιος. Στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία το 2014. Δηλαδή ήταν ο υπεύθυνος ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ που σχεδίασε, οργάνωσε και διαχειρίστηκε το Πραξικόπημα των ΝΑΖΙ στην Ουκρανία που βαρύνονται με απίστευτα εγκλήματα, προκάλεσε τον πόλεμο με την Ρωσία.

Αυτός είναι σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα που μιλά με αυτό τον "κολακευτικό τρόπο" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (άραγε τι να έλεγαν οι Μακρονησιώτες που "τίμησε" ο ΣΥΡΙΖΑ στο γνωστό επικοινωνιακό σοου πολιτικού ξεπλύματος για την σχέση που οικοδομούν με της ΗΠΑ).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, αλλά και το σύνολο της αστικής τάξης έχουν όμως άλλες προτεραιότητες.

Ας τις παρακολουθήσουμε στην ομιλία του Πάνου Καμμένου στην ημερίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με θέμα «Η Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

Καταρχήν περιέγραψε τον τρόπο οικοδόμησης συνεργασιών και συμμαχιών, τη μεθοδολογία που η ελληνική αστική τάξη προκρίνει έναντι της Τουρκίας (με δεδομένο βεβαίως το Δόγμα Αποτροπής, την ένταση της πολεμικής προετοιμασίας, αλλά και το γεγονός ότι απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που δεν χωρούν οι εθνικιστικές κορώνες).

Δηλώνει ο Π.Καμμένος για το δίλημμα της στρατηγικής της ελληνικής άρχουσας τάξης: 

Θα είμαστε μια χώρα η οποία θα λειτουργεί στη λογική της θεωρίας του «μηδενικού αθροίσματος», δηλαδή θα επιδιώκουμε το κέρδος μας μέσα από τις απώλειες κάποιου άλλου, ή θα επιζητούμε την προώθηση μιας λογικής «win - win» όπου ωφελούνται όλοι και με την οποία προσπαθούμε να εντοπίσουμε και να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο συμφερόντων, κάτι που εξασφαλίζει ισχυρότερη δυναμική στην από κοινού προώθηση κι επίτευξή τους;

Εναλλακτικά το ελληνικό κράτος επιχειρεί να απομονώσει το Τουρκικό και να το δαιμονοποιήσει, καθίστοντας το εχθρό του Δυτικού κόσμου και του ΝΑΤΟ. Επισημαίνει ο Πάνος Καμμένος: "οι ίδιες οι μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής όπως και οι Μουσουλμάνοι των Βαλκανίων, έχουν πλήρως αντιληφθεί οτι η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να καταστεί ο πάτρωνάς τους και όχι ο εταίρος τους, και ότι η Άγκυρα επιθυμώντας στην πράξη την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας διολισθαίνει συστηματικά και μεθοδικά προς ένα αυταρχικό, καθεστώς, κάτι που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν της ευρύτερης περιοχής να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, με συνήθως καταστροφικά αποτελέσματα. Η Τουρκία, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα, όπως είπε ένας κορυφαίος Αμερικανός αναλυτής και εν ενεργεία πολιτικός μετατρέπεται σε ένα δεύτερο Ιράν στην περιοχή μας".

Ακολούθως περιγράφει το πως ασκείται η κυβερνητική πολιτική στους τομείς "Εξωτερικής Πολιτικής και Πολέμου": 

"σταθερή προτεραιότητά μας είναι η άσκηση μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης αμυντικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέπει να αξιοποιούμε τη γεωπολιτική μας θέση, έτσι ώστε να προωθούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα και να ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας, αμβλύνοντας με την παρέμβασή μας παραδοσιακές και νέες αντιθέσεις (Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λίβανος, Κόσσοβο, Μάλι, Λιβύη δείχνουν για ποια Ειρήνη και Σταθερότητα μιλά ο Π.Καμμένο).

Σε αυτό το πνεύμα, η χώρα μας έχει αναπτύξει ένα ευρύ και πολυδιάστατο πλέγμα συνεργασιών με πολλές χώρες στην περιοχή, οι οποίες επεκτείνονται και στην αμυντική συνεργασία με όσα κράτη μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις και προσεγγίσεις για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη. Ήδη αναπτύσσουμε σε βάθος και σε εύρος τις διμερείς και τριμερείς αμυντικές συνεργασίες μας, στα βόρεια με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες της Βαλκανικής, όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο, στα νότια με επίκεντρο την Κύπρο επεκτεινόμαστε στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε όλες τις moderate χώρες της περιοχής, χωρίς αποκλεισμούς, και με την πρόθεση να δεχθούμε σε αυτές και όσες άλλες χώρες δύνανται και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην υλοποίηση της κοινής αντίληψης ασφάλειας. Το ίδιο κάνουμε και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τις οποίες έχω την άποψη ότι έχουμε κοινά συμφέροντα στην περιοχή, η κάθε χώρα για τους δικούς της λόγους".

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (Ξεκίνησαν οι περιπολίες ελληνικών F-16 στο Μαυροβούνιο! Για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου! http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/11/f-16_17.html) αποκαλύπταμε τον νέο πολεμικό ρόλο του ελληνικού κράτους στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον λόγο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβαίνει στους νέους τεράστιους πολεμικούς εξοπλισμούς. Γράφαμε λοιπόν στην ανακοίνωση μας "Νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια! http://diktiospartakos.blogspot.gr 

"Δεν είναι εξάλλου τυχαίες οι παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα:
 "Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της" δήλωσε, στην ομιλία του, στις 10 Οκτωβρίου, στο AUSA convention Center Washington DC, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα «προωθώντας την ελευθερία και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή».
Το τι σημαίνουν όλα αυτά αποκαλύπτει η ανακοίνωση του Κογκρέσου σχετικά με την ελληνοαμερικανική συμφωνία εκσυγχρονισμού των F16:
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: 
Αυτή η προτεινόμενη συμφωνία θα συμβάλει στην επίτευξη στόχων της εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ που αποτελεί σημαντικό εταίρο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 σε μια διαμόρφωση F-16 Block V θα ενισχύσει την ικανότητα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και να παραμείνει διαλειτουργική με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στο μέλλον, μειώνοντας έτσι την απειλή που δημιουργούν οι εχθροί της συμμαχίας στις ΗΠΑ και τη συμμαχία. Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος:
"η Ελλάδα καθίσταται ο πιο σημαντικός πυλώνας ασφάλειας και συνεργασίας, σε μια από τις πιο ασταθείς περιοχές της Ευρώπης, μία χώρα που εκπληρώνει τις νατοϊκές της υποχρεώσεις και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.
Επέκταση της συμφωνίας για την Σούδα, προετοιμασίες για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, βάση εφόρμησης η Ανδραβίδα και κέντρο της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, διεκδίκηση νέων βάσεων για τα μη επανδρωμένα δολοφονικά UAV σε Λάρισα-Άκτιο-Σκύρο, παραχώρηση βάσεων σε Κάρπαθο κλπ. διαμορφώνουν το παζλ της σχέσης προνομιακού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ.
Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και οι τρομοκράτες των ΗΠΑ διευκολύνονται "στην πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»!

Παρά τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια περί "εθνικής άμυνας, εδαφικής ακεραιότητας" αποκαλύπτεται ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος έχει σαφής επεκτατικούς στόχους, επιδιώκει την ανάδειξη του σε ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ της Ανατολικής Μεσογείου.
Τονίζει λοιπόν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
"Η χώρα μας ελέγχει άξονες πρόσβασης από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη προς την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ το Αιγαίο και η Κρήτη δεσπόζουν επί της Ανατολικής Μεσογείου ελέγχοντας και το θαλάσσιο άξονα επικοινωνίας με τη Μαύρη Θάλασσα. Για όποιον λοιπόν επιθυμεί την ανοιχτή και απρόσκοπτη επικοινωνία δια των θαλασσίων γραμμών αλλά και δια ξηράς, η Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική και μόνο διότι βρίσκεται τοποθετημένη σε αυτό το σημείο του πλανήτη. Θα σας αναφέρω πολύ επιγραμματικά τι σημαίνουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνιών και συγκοινωνιών: Σημαίνουν ελεύθερη ναυσιπλοΐα, διευκόλυνση του εμπορίου και της διακίνησης αγαθών, άνθηση του τουρισμού, ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης και όχι μόνον, είτε μέσω αγωγών είτε μέσω πλοίων μεταφοράς υδρογονανθράκων. Βεβαίως, όποιος εξασφαλίζει την ανοιχτή και απρόσκοπτη διατήρηση των συγκοινωνιών πρέπει να είναι και σε θέση να ασκεί και τον αποτελεσματικό τους έλεγχο για τον περιορισμό των παράνομων δραστηριοτήτων διακίνησης ανθρώπων, καυσίμων, ναρκωτικών, οπλισμού και πυρομαχικών αλλά και όπλων μαζικής καταστροφής καθώς και επίδοξων τρομοκρατών".
Πως συνδέεται όμως το Ελληνικό κράτος με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, το πως ζητεί να κατοχυρώσει ΑΟΖ και την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, το σοβαρό ρόλο που διεκδικεί στην εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής σε μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια εως τη Μέση Ανατολή-Αφρική αποκαλύπτεται ξανά από την ομιλία του Π.Καμμένου. 
Ομιλία που αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος με τους αγωγούς, τις βάσεις (βλέπε Αλεξανδρούπολη), την ελληνική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντιπαράθεση τους με το καθεστώς Πούτιν. Λέει λοιπόν ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος:
"Ιδιαιτέρως για το θέμα της ενέργειας, θα πρέπει να πω ότι η ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κόμβο ενέργειας από κοινού με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ιταλία, μέσα από την κατασκευή του αγωγού East Med και με το Eurasian Interconnector (με προφανή τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη για τη χώρα μας), θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση των πηγών προελεύσεως, άρα και στη διασπορά του κινδύνου από μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές πρακτικές που επηρεάζουν την ασφάλεια και επάρκεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από σχέδια όπως ο TAP, ο IGB, η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου όπως είπε πρόσφατα και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, ελπίζουμε να δούμε και Αμερικανό επενδυτή".
Στο στόχαστρο τους οι «ασύμμετρες απειλές», ο εσωτερικός εχθρός

Στην ανακοίνωση μας "Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας" http://diktiospartakos.blogspot.gr


Carpathian Eagle-17: Στα Καρπάθια Όρη οι Ειδικές Δυνάμεις με Chinook - ΦΩΤΟ

Τονίζαμε"  Μια ακόμη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια ήρθε να αποδείξει τον ρόλο που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η ιδιαίτερη σχέση με τις ΗΠΑ που οικοδομεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μεταφράζεται μόνο σε μετατροπή όλης της χώρας σε αμερικανική βάση, σε αγορές πανάκριβων όπλων, αλλά και στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής σε μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια έως των Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και Μέση Ανατολή.

Να πως μας επιβεβαιώνει ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, δίνοντας βεβαίως ιδιαίτερη σημασία στην συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Πόλεμο κατά των προσφύγων:
"Αμυντικά δε, η Ελλάδα υπήρξε πάντοτε παρούσα στην ίδια πλευρά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Κορέα και αργότερα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και οπουδήποτε χρειάστηκε, ακόμα και σε περιπτώσεις που συγκρούστηκε με την ίδια της την ηθική με τους ομόδοξους λαούς της Βαλκανικής.[...] Οι πληγές του πολέμου στα Βαλκάνια δεν έχουν ακόμα επουλωθεί, υπάρχουν εθνοτικές διαμάχες στο εσωτερικό τους, κοινωνικές αναταραχές, ανιστόρητες διεκδικήσεις, που προκαλούν ακόμα και την ίδια την έννοια του αμετάβλητου των συνόρων, θρησκευτικές διαμάχες και εξτρεμισμοί, απόπειρες πραξικοπημάτων και διαφθορά, προσπάθειες διείσδυσης του θρησκευτικού εξτρεμισμού και σύνδεσής του με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. Αυτή ακριβώς τη σύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την τρομοκρατία και το μαύρο χρήμα που περνάει στα Βαλκάνια θα πρέπει να την τονίσουμε ιδιαίτερα, γιατί αυτή ενδυναμώνει τη γεωπολιτική θέση της χώρας, ιδίως στην περιοχή των Βαλκανίων".
Ποια είναι όμως η επιχειρησιακή συμμετοχή-συνενοχή του ελληνικού κράτους στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους;
Απαντά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
"Η χώρα μας διαθέτει το πιο σύγχρονο δίκτυο αερολιμενικών και λιμενικών διευκολύνσεων, δια των οποίων, μπορεί να μεταφέρει ταχύτατα και με ασφάλεια οποιοδήποτε όγκο προσωπικού, υλικών, μέσων και δυνατοτήτων από και προς τον ηπειρωτικό κορμό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και των ακτών της Μαύρης Θάλασσας, και τη Μέση Ανατολή. Αυτό το έχουν αντιληφθεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αξιοποιούν την πολιτική μας πρόθεση, αλλά και τις άριστες υπηρεσίες που μπορούμε να παρέχουμε, ιδιαίτερα στη Βάση της Σούδας.[...] Το επίπεδο της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας με αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών, που όπως είπα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ, οφείλεται και στο γεγονός ότι το προσωπικό των δύο στρατών έχει οικοδομήσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων μια αμοιβαία σχέση σεβασμού κι εμπιστοσύνης. Οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αυξάνονται κατακόρυφα αν χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες και οι υποδομές της Ελλάδας, λόγω της γειτνίασης της, με περιοχές που κυριολεκτικά φλέγονται σήμερα, όπως για παράδειγμα η Συρία. Ιδιαίτερη σημασία για τα κοινά συμφέροντά μας έχει η Κρήτη και ιδιαίτερα η Σούδα η οποία παρέχει στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δυνατότητες, ευκολίες, υποστήριξη και ασφάλεια που όμοιές τους δεν παρέχονται από καμία άλλη χώρα σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο αδίστακτες άρχουσες τάξεις που είναι ικανές να οδηγηθούν σε "θερμά" πολεμικά επεισόδια για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους.

Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντισταθεί και να πρωταγωνιστήσει στην συγκρότηση ενός νέου Αντιπολεμικού Κινήματος.

Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγή του πολέμου, πρέπει να αναπροσαρμοστεί και το Αντιπολεμικό κίνημα.
Ένας πόλεμος που δεν είναι μακριά αλλά μέσα στην ίδια σου την χώρα.
Πόλεμος που δεν ξέρεις πότε γίνεται Καταστολή και Ασφάλεια.
Πόλεμος που δεν θέλει τη συναίνεση και την ενεργό συμμετοχή μόνο του στρατιώτη, αλλά και του μαθητή που οδηγεί υποβρύχιο, του φοιτητή που σχεδιάζει ΗΟΤ SPOT, του πτυχιούχου που βολεύεται σε μια ΜΚΟ και ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Προσφύγων, του εργαζόμενου στην ΕΑΒ αλλά και στα ναυπηγεία.
Απαιτείται λοιπόν ένα Αντιπολεμικό Κίνημα εργατικής κατεύθυνσης Ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και στη Στρατιωτικοποίηση του λαού μας, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών, τους Πολεμικούς Άξονες μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου και τις βάσεις, την τρομερή όξυνσης της ταξικής εργατική λεηλασίας στο όνομα της «εθνικής» αστικής ανάπτυξης, των εργατικών θυσιών για τους «εθνικούς στόχους» της άρχουσας τάξης, του Βαρδινογιάννη και του Λάτση, της πολεμικής βιομηχανίας και των εφοπλιστών. Ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα αμφισβητήσει την καπιταλιστική Αναδιάρθρωση, θα πει ΟΧΙ σε ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα. 
Αντιπολεμικό κίνημα που θα πει όχι στο μιλιταρισμό και την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ, θα πετάξει τον Στρατό από τα σχολεία, τις πολεμικές βιομηχανίες και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τα Πανεπιστήμια.
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ την πάλη του με φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, εργατικές λέσχες, κινήσεις πόλης και θα Αλληλοεπιδράσει σε μια νέα σύνθεση των κοινωνικών κινημάτων και της ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Απαιτείται λοιπόν ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα αμφισβητήσει την Κοινωνική Ειρήνη-Υποταγή στους εθνικούς σχεδιασμούς τους  
Απαιτείται ένα Αντιπολεμικό κίνημα που θα αγωνιστεί από την σκοπιά της έντασης του Κοινωνικού πολέμου για την Ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, από την σκοπιά της κοινωνικής Απελευθέρωσης.
Η ένταση των ταξικών συγκρούσεων είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος διασφάλισης της ειρήνης στο Αιγαίο.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΟΖ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ 

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό, το πανεπιστήμιο, το εργοστάσιο ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου