Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Πώς η βιομηχανία όπλων κατέλαβε την ΕΕ… σε τέσσερα γραφήματα

Το λόμπι της βιομηχανίας όπλων έχει φτάσει να επηρεάζει τον τρόπο που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ασφάλειας και της άμυνας.
Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. που προορίζεται για στρατιωτικές δαπάνες διαρκώς αυξάνεται.
Τα σχέδιά της να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων μέσω του Ευρωπαϊκού ταμείου άμυνας αναδεικνύει την ταχύτητα με την οποία επιτυγχάνεται η στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε.
Τα γραφήματα του Corporate Europe Observatory συγκεντρώνουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη δράση των λόμπι και τη σχέση τους με την Ε.Ε.
Τα λόμπι της βιομηχανίας όπλων που διαμορφώνουν τις πολιτικές Άμυνας που εφαρμόζει η Ε.Ε.
Η συνολική δαπάνη για τα λόμπι των δέκα ισχυρότερων ευρωπαϊκών εταιριών οπλικών συστημάτων αγγίζει πλέον τα 5.1 εκατομμύρια ευρώ.


Οι ισχυρότεροι λομπίστες στο χώρο του εμπορίου οπλικών συστημάτων
Οι δηλωμένες δαπάνες τους και στο κάτω μέρος του γραφήματος ο αριθμός των συναντήσεων που πραγματοποίησε κάθε ένας από αυτούς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.


Στο διάστημα από το 2013 μέχρι το 2016 έγιναν τουλάχιστον 37 συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων της βιομηχανίας όπλων και διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Διαμορφώνοντας την ατζέντα για την Άμυνα της Ε.Ε. 
Το 2015 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιουργεί την Ομάδα Προσωπικοτήτων για την έρευνα για την Άμυνα. Στην ομάδα κυριαρχούν τα μέλη που προέρχονταν από τη βιομηχανία όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου