Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Τεράστια Νίκη των Φαντάρων ενάντια στο ΝΑΤΟ: τι δηλώνει ένας Αγωνιστής Συνάδελφος!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με συνέπεια όχι μόνο προβάλλει όλες τις αγωνιστές συμπεριφορές συναδέλφων, αλλά σταθερά παλεύει για την αποφασιστική, μαχητική και ενωτική δράση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Στο πλαίσιο αυτών δημοσιοποιούμε τις απόψεις του αγωνιστή συναδέλφου Αλέκου Εμμανουήλ που στάθηκε όπως και άλλοι στρατιώτες απέναντι στο ΝΑΤΟ και ΑΡΝΗΘΗΚΕ να φυλάξει την νέα Αμερικανική-Νατοϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη. 
Θυμίζουμε:

Τεράστια Νίκη των Φαντάρων ενάντια στο ΝΑΤΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ...
Κανένας φαντάρος τελικά από την 156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης δεν στάλθηκε να φυλάξει τον ΝΑΤΟικο σταθμό αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς πολεμικών ελικοπτέρων που έχει στηθεί εδώ και ένα μήνα περίπου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ έλαβαν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις αντιδράσεις των φαντάρων και το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τους συναδέλφους Φαντάρους και το σύνολο του προσωπικού: 

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ενώ είχε ανακοινωθεί από τον διοικητή της μονάδας ότι θα σταλούν φαντάροι, καθώς οι ΝΑΤΟικοί έχουν το θράσος να απαιτούν να γίνεται η φύλαξη της βάσης από εμάς μαζί με τα στελέχη του στρατού, του Λιμενικού και της αστυνομίας, αυτό δεν υλοποιήθηκε!

Όπως δε θα υλοποιηθεί και καμιά άλλη εξυπηρέτηση για τα ΝΑΤΟικά σχεδία και την πολεμική εμπλοκή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.  

Χάρη στην άμεση αντίδραση των συναδέλφων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο υπήρξε ένα κλίμα ανησυχίας και αμφισβήτησης το οποίο προβλημάτισε τη διοίκηση,  γράφτηκε η επιστολή καταγγελίας όπου οι φαντάροι είπαν το δικό τους ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και στην κυβέρνηση του πολέμου και της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης. 


Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στις υπηρεσίες φύλαξης της βάσης για τα ελικόπτερα των Αμερικάνων μισθοφόρων φονιάδων των λαών. 

Αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

Η νίκη αυτή αποτελεί μια ακόμη επιτυχημένη προσπάθεια των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και της συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κάθε στρατιώτης πρέπει να αγωνίζεται.

Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλευόσαστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 
Διαβάστε τι μας λέει ο συνάδελφος:
Οι φαντάροι δεν έχουν καμιά δουλειά στις πολεμικές επιδρομές του ΝΑΤΟ

Ο «Ριζοσπάστης» μιλά με έναν από τους φαντάρους που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη φύλαξη της ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων που έχει στήσει η κυβέρνηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τον Αλέκο Εμμανουήλ.
-- Ποια είναι τα προβλήματα του φαντάρου σήμερα;
-- Γενικό πρόβλημα αποτελεί η επιδίωξη να γίνουν οι φαντάροι πειθήνια όργανα του συστήματος που υπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Γι' αυτό ο φαντάρος, από τη στιγμή που για πρώτη φορά περνάει την πύλη του στρατοπέδου, πρέπει να γνωρίζει ότι στη στρατιωτική του θητεία συνεχίζει να έχει όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που είχε ως πολίτης. Αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν σταματούν στην πύλη του στρατοπέδου. Οπου γίνεται προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μέσα στα στρατόπεδα, ο φαντάρος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει με αναφορές και διαμαρτυρίες την κατοχύρωση και την εφαρμογή τους.
Ενα άλλο οξυμένο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δίνει στους φαντάρους 8,62 ευρώ το μήνα. Περιττό να αναφερθεί πως το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για τα αναγκαία. Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται εκατομμύρια σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, στις τουαλέτες υπάρχουν ποντίκια. Ενώ ο λαός δεινοπαθεί, η κυβέρνηση δίνει χρήματα για νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και το συσσίτιο περιλαμβάνει μισή μερίδα φαγητό και ενίοτε σκουλήκια όπως στο Μεσολόγγι. Εδώ δεν υπάρχουν χρήματα για καθαριστικά είδη και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια για τα «F-16».
-- Γιατί αντιδράσατε στην ανάληψη υποστηρικτικών καθηκόντων στη ΝΑΤΟική βάση ελικοπτέρων από τη μονάδα σας στην Αλεξανδρούπολη;
-- Δεν πρόκειται ποτέ να φυλάξουμε, ούτε να εκτελέσουμε καμιά άλλη υπηρεσία που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς φονιάδες των λαών. Προσωπικά αυτό υποστήριξα στην αναφορά μου προς τη διοίκηση. Το ίδιο έπραξαν κι άλλοι συνάδελφοί μου. Είναι προκλητικό και απαράδεκτο να φέρνουν μέσα στην πατρίδα μας, στο ίδιο το σπίτι μας, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ που σχεδιάζουν και εξαπολύουν πολέμους ενάντια στους λαούς. Να φυλάμε και να γινόμαστε έτσι συνένοχοι στα εγκλήματά τους, που ξέρει όλος ο κόσμος. Τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας και άλλων. Δεν ξεχνάμε την επέμβαση των Αγγλοαμερικανών στη χώρα μας σε βάρος του ελληνικού λαού το 1946 - 1949, ενάντια στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Τελικά προσβάλλει και ντροπιάζει τον φαντάρο να του δίνονται εντολές για να υπηρετεί τα συμφέροντα των φονιάδων των λαών, που είναι ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της νεολαίας.
-- Από τα πρώτα πράγματα που επιδιώκεται να αποδεχτούν οι φαντάροι, είναι ότι στο στρατό δεν έχουν δικαιώματα. Πώς κατοχυρώνουν σήμερα οι φαντάροι τα δικαιώματά τους;
-- Ο φαντάρος από την πρώτη μέρα παρουσίας στη μονάδα βομβαρδίζεται από μια σειρά ιδεολογήματα, όπου λένε ότι «εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός». Το κράτος, όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθούν να περάσουν στη συνείδηση του φαντάρου ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα και ελευθερίες. Οτι δεν υπάρχουν τρόποι διεκδίκησης και διαμαρτυρίας. Ο φαντάρος όμως έχει κάθε δικαίωμα, θαρρετά, αγωνιστικά, να παλέψει για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για δικαιώματα και ελευθερίες.
Προσπαθούν με τη φοβία να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια διεκδίκησης.
Η άρνηση φύλαξης ΝΑΤΟικών βάσεων από Ελληνες φαντάρους αποτελεί και παράδειγμα για τον τρόπο που ο φαντάρος μπορεί να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του μέσα στο στρατό. Η επιλογή της αναφοράς και της διαμαρτυρίας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια περιορισμού και εκφοβισμού, αποτελεί τρόπο διεκδίκησης. Τα δικαιώματά μας και οι ελευθερίες δεν μας χαρίζονται από κανέναν. Αντίθετα, με περήφανη και αγωνιστική στάση κατακτιούνται στην πράξη. Αυτή η στάση είναι η μοναδική που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για διεύρυνση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα.https://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου