Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Καρδάμυλα Χίος: όταν του Παραλόγου η θητεία φορτώνει ποινές και φυλακές!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν επικοινωνεί μόνο με τα προβλήματα και τις αγωνίες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Διατηρεί σταθερό δίαυλο επικοινωνίας και με τις Σειρούλες που έχουν απολυθεί, ακόμη και με αυτούς που σήμερα ως γονείς βρίσκονται ξανά μπροστά στου "Παραλόγου τη θητεία".
Οι συνάδελφοι μας αυτό αισθάνονται την ανάγκη να μοιραστούν τα όσα τράβηξαν φορώντας το χακί.
Βέβαια, αν κάποιος έχει εικόνα του σημερινού στρατού, εύκολα συνειδητοποιεί ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά.
Ιδιαίτερα σε διαχρονικά "μαύρες μονάδες" όπως τα Καρδάμυλα της Χίου.
Η επιστολή όμως του συναδέλφου από το παρελθόν -με τον οποίο, όλως τυχαίως μας ενώνουν πολλά περισσότερα- μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι όποιες και αν είναι οι προθέσεις σου, όποια και αν είναι τα πιστεύω σου, τελικά αν δεν δώσεις συλλογικά τη μάχη για την υπεράσπιση των κοινών δικαιωμάτων μας, τελικά ή θα σε τσακίσουν είτε θα μπλέξεις...
Διαβάζουμε λοιπόν:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Γεια χαρά σε όλους.

 Υπηρέτησα στα Καρδάμυλα το 1996-1997. 
Στρατό πήγα λόγο πατριωτισμού, ενώ θα μπορούσα να πάρω τρελόχαρτο. 
Είχα ζητήσει να πάω Ειδικές Δυνάμεις αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται γιατί ήμουν προστάτης οικογενείας, δήλωσα αμέσως Πεζικό παρόλο που μου πρότεινε ένας εκεί να ζητήσω Ναυτικό.
 Κάναμε σκληρή εκπαίδευση, κάθε πρωί πορεία 7 χιλιόμετρα και εκπαίδευση στα βουνά, στα δάση και στις παραλίες, μετά σκοπιές(δεν καθόμασταν στην σκοπιά ποτέ, αλλιώς είχε στρατοδικείο), αθλοπαιδιές, ΚΨΜ και καμιά έξοδο.
 Απλώς στρατιώτης ήμουν.
 Ο στρατός μου άρεσε για την εκπαίδευση, τις βολές, για πατριωτικούς λόγους και για την σκληραγώγηση.
 Τώρα που το σκέφτομαι και τα βρισίδια σκληραγώγηση είναι, αν μπορείς να ελέγχεις τον αυτό σου όταν σε προσβάλουν και σε βρίζουν αποκτάς αυτοσυγκράτηση...
 Εγώ τελικά δεν άντεξα όταν ένας παλιός φαντάρος με έβρισε και με απείλησε μπροστά σε όλους και του έσπασα τα μούτρα, αποτέλεσμα 1 μήνας φυλακή ( τίποτα μπροστά στους 4 και 6 μήνες που είχαν άλλοι). 
Και όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που δηλώνει πατριώτης, παραδέχεται ότι έτσι πρέπει να είναι ο Στρατός.
Για να παίξει τελικά ξύλο, να φάει φυλακή, ενώ γύρω του οι συνάδελφοι του μετρούν μήνες ποινών!
Αυτά συνέβησαν το 1996-97, επί ΠΑΣΟΚ, στα Καρδάμυλα της Χίου.
Ας δούμε όμως μια πιο πρόσφατη καταγγελία, από το ίδιο στρατόπεδο.
Τι συμβαίνει στα Καρδάμυλα λοιπόν το 2015, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

23 Νοεμβρίου 2015


Στο 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου βλέπουν τους φαντάρους ως ευρώ! Όταν οι Στρατιωτικοί έχουν εμπορικό δαιμόνιο και εκμεταλλεύονται τους φαντάρους


Πριν από λίγες μέρες ο ΑΓΕΣ Τελλίδης τοποθετήθηκε δημόσια για τα οικονομικά προβλήματα που επιβαρύνουν σε τεράστιο βαθμό το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι πλέον δραματικές οι συνθήκες στην καθημερινότητα των μονάδων, αφού όχι μόνο γίνονται τεράστιες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα, αλλά επιπλέον εκατομμύρια ευρώ καταλήγουν σε παρελάσεις, λειτουργία άχρηστων στρατοπέδων, ασκήσεις με πραγματικά πυρά που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του προσωπικού και συμμετοχές σε ασκήσεις-αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Αν επομένως μέχρι σήμερα καταγγέλλαμε ότι οι φαντάροι που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως και οι οικογένειες τους αναλαμβάνουν οι ίδιοι και το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, η καταγγελία των συναδέλφων από το 643 ΤΕ στα Καρδάμυλα Χίου, αποκαλύπτεται και μια άλλη παράμετρο: τα ΚΨΜ και οι φαντάροι συντηρούν τις μονάδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα του Στρατού των Τσίπρα-Καμμένου-Βίτσα που συνέχισαν και καινοτόμησαν σε όλες τις άθλιες μεθόδους εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης των στρατευμένων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματική Οικουμενική της Αθλιότητας… 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα από στρατιώτες που κάνουν τη θητεία τους στο 643 ΤΕ Χιου στα Καρδάμυλα (που τόσα ακούγονται τελευταία αλλά όχι όλα) 
Γράφουμε για να καταγγείλουμε κάποια περιστατικά ακόμα και του ΣΠΕΝ αλλά και της μονάδας, τώρα που πέρασε το ΣΠΕΝ. 
Αρχικά στο ΣΠΕΝ, κάθε φορά που ανεβαίναμε πορεία για βολές -σε 4 χμ πορεία μεγάλης κλίσης ανηφόρα-, πάντα βρισκόταν πάνω ένα ΚΨΜ με σουβλάκια, τα οποία πληρώναμε ένα ευρώ το ένα, πολλές φορές χωρίς καν ψωμί. Όσο δηλαδή τα αγοράζεις και σε ένα ψητοπωλείο.
Όταν ρωτάγανε πολλά παιδιά αν υπάρχει πρόγευμα, που προβλέπεται κανονικά, η απάντηση ήταν είτε αρνητική, είτε ότι θα το πάρετε μαζί με το μεσημεριανό στη μονάδα. Έπρεπε είτε να πεινάμε αν δεν είχαμε χρήματα, είτε να πληρώνουμε τα σουβλάκια. Δηλαδή τη μονάδα!! Η οποία συντηρείται από τα έσοδα του ΚΨΜ μέχρι πρότινος τουλάχιστον. 
Βέβαια δεν είχαμε στα μπάνια ούτε ζεστό νερό, διότι η μονάδα δεν προβλέπεται για τόσα πολλά άτομα. Καθαρά χρησιμοποιούταν για ΣΠΕΝ η μονάδα για οικονομικούς λόγους...
Ένα ακόμα σκηνικό είναι όταν μέσα στη μονάδα, σε ώρα που δεν είχαν να μας κάνουν τίποτε, το στέλεχος Π. ήταν υπεύθυνο για μας και μας είπε να περιμένουμε στην αίθουσα ΚΨΜ. Έτσι εμείς πήγαμε και επειδή κανένας δεν ερχόταν να μας πάρει για την επικείμενη εκπαίδευση της μονάδας επί δυο ώρες, βγάλαμε να παίξουμε τάβλι στο ΚΨΜ. 
Ήρθε λοιπόν ο Υποδιοικητής, μας είδε και άρχιζε να φωνάζει «τι κάνουμε, αν είμαστε σοβαροί, ειρωνεία κλπ.
Και βγαίνοντας ωρυόταν και έλεγε "πάρε τους γαμημένους από εδώ και βάλτους εκεί!! που θέλουν και να κάτσουν.." Γαμημένους!!! Αυτούς που γλύφανε το στρατόπεδο μια μέρα ολόκληρη επειδή θα ερχόταν ο Αντιστράτηγος για έλεγχο και τα ΕΠ.ΟΠ. απλά καθόντουσαν και χάρη σε εμάς δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό στην επιθεώρηση! 
Υποτίθεται ότι μας φέρανε μετά το ΣΠΕΝ σ’ αυτό το στρατόπεδο πάλι για εκπαίδευση πολυβολητή και κάθε μέρα κάνουμε δυο και τρεις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μη κάνουμε εκπαίδευση γιατί έχουμε εκείνες τις ώρες είτε υπηρεσία, είτε οι εκπαιδευτές δεν έχουν χρόνο… 
Τα παράλογα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.. Και από πάνω οι απειλές για στρατοδικεία να δημοσιοποιήσουμε τίποτε και μαθευτεί τι συμβαίνει πραγματικά… Γιατί θα μάθε ο εχθρός πως μας εκμεταλλεύονται, βρίζουν και κυνηγούν…
Γιατί είναι στρατιωτικό μυστικό και πρέπει να μείνουν απόρρητες οι βρισιές, οι αυθαιρεσίες και η παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Γιατί δεν πρέπει να μαθευτεί ότι συγκεκριμένο στέλεχος του 643 ΤΕ είπε σε στρατιώτη, όταν ερχόμασταν όλοι εμείς του ΣΠΕΝ: "όλους αυτούς εγώ τους βλέπω σαν ευρώ!" Και σε άλλο ΣΠΝ είπε: "έρχονται δολάρια!" Γιατί πρέπει να συνεχιστούν οι βαναυσότητες τους και η εκμετάλλευση μας.
Αλήθεια, το ΓΕΣ πως σκέφτεται να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου