Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τα λεωφορεία του Στρατού είναι παλιά, ακόμη αρχαιότερα τα μυαλά του στρατιωτικού κατεστημένου!


Αν το αρχαίο λεωφορείο, που οδηγεί ο φαντάρος-οδηγός ή μόνιμος, φύγει στον γκρεμό λόγω παλαιότητας και κακοσυντήρησης, θα πάρει όλους τους επιβάτες μαζί του, δε θα κάνει Διάκριση ανάμεσα σε φαντάρους και μόνιμους!   
Αλήθεια, οι στρατιωτικοί δεν βλέπουν τους φαντάρους που ζουν, κινούνται και τους υπηρετούν;
Οι συνδικαλιστές αυτοί στρατιωτικοί δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν και να γράψουν κάτι και για τους στρατιώτες στην καταγγελία τους;
Οι συνδικαλιστές της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) που αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι "τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης της ανησυχίας πλήθους συναδέλφων, που υπηρετούν και μετακινούνται καθημερινά σε μονάδες που βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα - τις λεγόμενες μονάδες κορυφής", ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ότι τα λεωφορεία αυτά τα οδηγούν και φαντάροι. 
Φαντάροι ταλαιπωρημένοι από τις ατελείωτες υπηρεσίες, εξαντλημένοι από την τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση; 

Διαβάζουμε: "Λόγω της χειμερινής περιόδου και λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα μεγάλα υψόμετρα, η μετακίνηση των στρατιωτικών προς τις συγκεκριμένες μονάδες, γίνονται από λεωφορεία τύπου STEYR και HΙΝΟ, τα οποία είναι κατασκευής του 1980.

Mε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και σε βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπης Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων η Π.ΟΜΕ.Ν.Σ. εισηγείται την άμεση αγορά και διάθεση σε μονάδες κορυφής, "αξιόπιστων και σύγχρονων λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού καθώς επίσης και την άμεση διάθεση – απόσπαση - μετάθεση επιπλέον συναδέλφων στρατιωτικών με την ειδικότητα του οδηγού, στις μονάδες αυτές."

Αλήθεια, γιατί η ΠΟΜΕΝΣ δεν λέει κουβέντα για τις τεράστιες περικοπές που γίνονται στα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα να γιγαντώνουν οι κίνδυνοι για όλους -φαντάρους και μόνιμο προσωπικό-, προκειμένου να αγοραστούν-εκσυγχρονιστούν οπλικά  συστήματα και να γίνουν τεράστιες-πανάκριβες ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ-Αίγυπτος κλπ.

Η ΠΟΜΕΝΣ δε βλέπει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων και στις ασκήσεις με πραγματικά πυρά που απειλούν όλους;
 Η ΠΟΜΕΝΣ μιλά για τις ελλείψεις σε προσωπικό...
Αλήθεια, τι δουλεία έχουν οι φαντάροι στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να τους Υπηρετούν, για να καλύπτουμε με τη δωρεάν εργασίας μας θέσεις εργασίας και να τους εξασφαλίζουμε φθηνή ψυχαγωγία και διασκέδαση;
Η ΠΟΜΕΝΣ γιατί δεν λέει κουβέντα "για τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού"; 
Όταν με τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ των φαντάρων για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να καλύψει τα τεράστια κενά που δημιουργούνται, εφαρμόζοντας τις πιο άγριες αντεργατικές πολιτικές του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που απαιτεί "Λιγότερο Κράτος, δηλαδή λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους".
Επιτέλους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Στρατιωτικό Κατεστημένο πρέπει να σταματήσει να Αγνοεί τους Στρατευμένους
Είναι υποκριτική η στάση της ΠΟΜΕΝΣ που από τη μια μεριά ταυτίζεται με την κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και τους Άξονες Συμμαχιών του πολέμου και των επεμβάσεων, αλλά από την άλλη μεριά "επιλεκτικά" και συντεχνιακά παρουσιάζεται να προασπίζει τους στρατιωτικούς.
Αν το αρχαίο λεωφορείο, που οδηγεί ο φαντάρος-οδηγός, φύγει στον γκρεμό λόγω παλαιότητας και κακοσυντήρησης, θα πάρει όλους τους επιβάτες μαζί του, δε θα κάνει Διάκριση ανάμεσα σε φαντάρους και μόνιμους!   

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή και τα ερωτήματα όσο αφορά την μεταφορά του προσωπικού παρακάτω:
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης της ανησυχίας πλήθους συναδέλφων, που υπηρετούν και μετακινούνται καθημερινά σε μονάδες που βρίσκονται σε μεγάλα υψόμετρα - τις λεγόμενες μονάδες κορυφής. 
Λόγω της χειμερινής περιόδου και λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα μεγάλα υψόμετρα, η μετακίνηση των στρατιωτικών προς τις συγκεκριμένες μονάδες, γίνονται από λεωφορεία τύπου STEYR και HΙΝΟ, τα οποία είναι κατασκευής του 1980. Επιπρόσθετα όπως ενημερωνόμαστε η εταιρία HINO δεν διαθέτει πλέον ανταλλακτικά για την επισκευή των λεωφορείων αυτών, απόδειξη της παλαιότητάς τους.



Γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι για το θέμα των λεωφορείων, γεννώνται πλήθος ερωτημάτων, που χρήζουν επίσημων απαντήσεων και ενεργειών:

  • Πώς επιτρέπεται η καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων στρατιωτικών με λεωφορεία 40ετίας, σε συνθήκες έντονου χιονιά και ψύχους;
  • Πόσο ασφαλής κρίνεται η οδήγηση αυτών των λεωφορείων 40ετίας;
  • Αληθεύει, ότι η πλειοψηφία των λεωφορείων αυτών, έχουν ακόμα και σε εμφανή σημεία, τρύπες και σκουριά;
  • Μετά από 40 χρόνια έντονης καταπόνησης και άπειρων χιλιομέτρων των συγκεκριμένων λεωφορείων, υπάρχει κάποιος που επίσημα μπορεί να υπογράψει, ότι το κάθε τέτοιο όχημα, μπορεί καθημερινά να μεταφέρει με ασφάλεια προσωπικό, πάνω στους πάγους και τα χιόνια;
  • Αληθεύει, ότι προσφάτως έχουν αγοραστεί σύγχρονα λεωφορεία και αντί να ενισχύσουν τις μονάδες κορυφής, ''αξιοποιούνται'' εντός στρατοπέδων που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 



Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια έχουμε περάσει το κατώφλι του 2000. Δεν νοείται να αναφερόμαστε ότι το 2018 που θα αποτελέσει χρονιά μέριμνας προσωπικού και οι στρατιωτικοί να ακροβατούν καθημερινά δίπλα σε γκρεμούς με λεωφορεία 40ετίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά αν συμβεί το οτιδήποτε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.



Η Π.ΟΜΕ.Ν.Σ. εισηγείται την άμεση αγορά και διάθεση σε μονάδες κορυφής, αξιόπιστων και σύγχρονων λεωφορείων μεταφοράς προσωπικού καθώς επίσης και την άμεση διάθεση – απόσπαση - μετάθεση επιπλέον συναδέλφων στρατιωτικών με την ειδικότητα του οδηγού, στις μονάδες αυτές. Δεν νοείται τέτοιες μονάδες να υποστελεχώνονται από οδηγούς, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες οδηγοί υπηρετούν στα Υπουργεία και στα Επιτελεία.

Συνδυασμός ολιγάριθμων καταπονημένων ( ψυχολογικά και σωματικά ) στρατιωτικών οδηγών σε καταπονημένα λεωφορεία 40ετίας σε συνθήκες ψύχους, μας ανησυχεί έντονα και είμαστε πεπεισμένοι ότι και η δική σας ανησυχία, θα εκφραστεί με πράξεις, προς όφελος όλων των στρατιωτικών που καθημερινά δοκιμάζονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ 
Επγός (ΥΔΚ) 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)

Η επιστολή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου